22.5 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμος“Ιστορική” αμυντική συμφωνία: Τα γερμανικά αεροπλάνα θα σταθμεύουν σε στρατιωτική βάση στη...

“Ιστορική” αμυντική συμφωνία: Τα γερμανικά αεροπλάνα θα σταθμεύουν σε στρατιωτική βάση στη Σκωτία

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Νέα καταγγελία για την υπόθεση στην Αμαλιάδα: «Έστελνε φωτογραφίες με το νεκρό μωρό μου στη μητέρα της»

Μία μητέρα που το βρέφος της «έσβησε» το 2021 παρουσία της 24χρονης σήμερα Ειρήνης, μιλώντας στο Star, κατήγγειλε πως «εκείνη έστελνε φωτογραφίες με το νεκρό μωρό μου στη μητέρα της». Η Κατερίνα, όπως ονομάζεται η μητέρα που έχασε το παιδί της στην Κάτω Αχαΐα το 2021, έχει προχωρήσει σε απίστευτες καταγγελίες. Κι αυτό γιατί τότε

Νεκρά τρωκτικά και περιττώματα σε χώρους αποθήκευσης και έντομα σε τρόφιμα βρήκαν οι ελεγκτές σε δύο μεγάλα σουπερμάρκετ

Η υγεία των καταναλωτών ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην… τύχη! Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα των ελέγχων των Υγειονομικών Αρχών σε μεγάλα σούπερ μάρκετ της Τσεχίας, καθώς σε τουλάχιστον δύο από αυτά, τα ευρήματα δείχνουν ότι η υγεία των καταναλωτών ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην… τύχη! Νεκρά τρωκτικά και περιττώματα σε χώρους αποθήκευσης, έντομα

Η δυστοπική υπόσχεση Μητσοτάκη: «Επέκταση των drones-επιτήρησης σε μεγαλύτερα τμήματα της Ελλάδας»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έκανε ο πρωθυπουργός, λίγο μετά την ομιλία του στη Βουλή για τις πυρκαγιές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα της επόμενης αντιπυρικής περιόδου την επέκταση της επιτήρησης με drones μεγαλύτερων τμημάτων της Ελλάδας! «Στην Αττική είδαμε για πρώτη φορά drones που πετούσαν 24 ώρες το 24ωρο. Να

Ισραηλινός στρατός: Ζητάει από τους κατοίκους να εκκενώσουν συνοικίες της Τύρου στο νότιο Λίβανο

«Πρέπει αμέσως να απομακρυνθείτε από τη ζώνη» , ανακοίνωσε μέσω του X στα αραβικά ο εκπρόσωπος του στρατού Αβιτσάι Αντράι, σε μήνυμα που συνοδεύεται από ένα χάρτη τμήματος της πόλης. « Όποιος βρίσκεται κοντά σε μέλη της Χεζμπολάχ, στις εγκαταστάσεις της και στα μέσα μάχης της βάζει τη ζωή του σε κίνδυνο», πρόσθεσε. (ΑΠΕ -ΜΠΕ

Yψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς έφτασε στη Μόσχα για να συναντηθεί με Ρώσους αξιωματούχους

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, μετέδωσε ότι ένα υψηλόβαθμο μέλος της Χαμάς, ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ έφτασε στη Μόσχα στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης.  Το μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς σκοπεύει να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με Ρώσους αξιωματούχους, προσθέτει το RIA, χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες. Η Ρωσία έχει δεσμούς με όλους τους
spot_imgspot_img

O Βρετανός υπουργός Άμυνας Τζον Χίλι και ο Γερμανός ομόλογός του Μπόρις Πιστόριους θα υπογράψουν σήμερα “ιστορική” αμυντική συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει μεταξύ άλλων σε γερμανικά αεροπλάνα να σταθμεύουν σε στρατιωτική βάση στη Σκωτία.

Με την ονομασία “Trinity House Agreement”, η άνευ προηγουμένου συμφωνία αυτή έχει στόχο “να ενισχύσει την εθνική ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη έναντι της ολοένα και αυξανόμενης επιθετικότητας της Ρωσίας και της αύξησης των απειλών”, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας που εκδόθηκε χθες Τρίτη.

Προβλέπει ότι οι στρατοί των δύο χωρών θα πραγματοποιούν συχνότερα κοινά γυμνάσια, ενώ γερμανικά αεροσκάφη P8 θα σταθμεύουν “περιοδικά” στη σκωτσέζικη βάση Λόσιμάουθ προκειμένου να “συμβάλουν” στην προστασία του βόρειου Ατλαντικού, εξήγησε το Λονδίνο.

Παράλληλα οι δύο συμμαχικές χώρες στο ΝΑΤΟ θα συνεργαστούν για τη δημιουργία όπλων μεγάλου βεληνεκούς που θα μπορούν να πλήττουν στόχους πιο μακριά από τους πυραύλους Storm Shadow, τους οποίους ήδη διαθέτει η Βρετανία.

Εξάλλου η γερμανική αμυντική βιομηχανία Rheinmetall θα ανοίξει στη Βρετανία εργοστάσιο που θα παράγει κανόνια του πυροβολικού από βρετανικό χάλυβα, δημιουργώντας 400 θέσεις εργασίας.

Ο Χίλι δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί “ορόσημο για τις σχέσεις μας με τη Γερμανία και ενισχύει σημαντικά την ασφάλεια της Ευρώπης”.

“Θα βασιστούμε σε αυτή τη νέα συνεργασία τους επόμενους μήνες και χρόνια”, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Γερμανός ομόλογός του δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί απόδειξη ότι “η Βρετανία και η Γερμανία προσεγγίζουν η μία την άλλη”.

Σύμφωνα με τον Πιστόριους, ο πόλεμος στην Ουκρανία απέδειξε ότι “δεν θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένη την ασφάλεια στην Ευρώπη”.

Η Ρωσία πολεμά στην Ουκρανία, αυξάνει σημαντικά την παραγωγή όπλων της και έχει εξαπολύσει πολλές υβριδικές επιθέσεις εναντίον των εταίρων μας στην ανατολική Ευρώπη (…) Με αυτή τη συμφωνία αποδεικνύουμε ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ λαμβάνουν υπόψη τους τις τρέχουσες ανάγκες”, υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας.

“Κατά τη γνώμη μου είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνεργαστούμε ακόμη πιο στενά για να ενισχύσουμε την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και να κλείσουμε κρίσιμα κενά στις ικανότητές μας”, τόνισε.

Η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία έχουν συνάψει μεταξύ τους αμυντικές συμφωνίες, ανοίγοντας τον δρόμο για ευρύτερη συνεργασία.

Το 2010 η Βρετανία υπέγραψε τη συμφωνία Lancaster House Treaties με τη Γαλλία, ενώ η Γερμανία και η Γαλλία σύναψαν τη συμφωνία του Άαχεν, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 2020.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img