29.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΚατέρρευσε το μέτωπο στο Ντονμπάς: Οι Ρώσοι ελέγχουν τη μία πόλη μετά...

Κατέρρευσε το μέτωπο στο Ντονμπάς: Οι Ρώσοι ελέγχουν τη μία πόλη μετά την άλλη

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Τέλος διακοπών: Πώς θα «συνέλθει» το δέρμα μας; – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Για τους περισσότερους η εποχή αυτή σηματοδοτεί το τέλος των διακοπών και την έκθεση στον καυτό ήλιο, ο οποίος αφήνει ανεπιθύμητα σημάδια στο δέρμα μας, τα οποία θα θέλαμε να «σβηστούν». Ήλιος, ζέστη και θάλασσα αφήνουν το «αποτύπωμά» τους στο δέρμα αφυδατώνοντάς το, κάνοντας τις ρυτίδες εντονότερες, προκαλώντας ή επεκτείνοντας προϋπάρχουσες μελαγχρωματικές βλάβες (πανάδες, ευρυαγγείες)

“KATAΔΡΟΜΗ” Απριλίου – Μαΐου 2023. Κυκλοφορεί στην Αθήνα

Το περιοδικό ΚΑΤΑΔΡΟΜΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ μηνών Απριλίου – Μαΐου 2023 (Νο 80) κυκλοφόρησε στην Αθήνα. VICTA: ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΚ; H νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδος – Βρετανίας φέρνει στο προσκήνιο την πιθανότητα απόκτησης υποβρύχιων οχημάτων, και μάλιστα υβριδικής μορφής, από την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του ΠΝ, γεγονός που αν πραγματοποιηθεί θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τις

Βυθίστηκε σκάφος στη Βουλιαγμένη – Προγραμματίστηκε η ανέλκυσή του (βίντεο)

Στις 08:30 το πρωί του Σαββάτου (7/9) ναυαγοσώστης στην τοποθεσία του ZEN στη Βουλιαγμένη, ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές για ένα ημιβυθισμένο σκάφος εντός του όρμου. Το σκάφος βρισκόταν σε απόσταση περίπου 300 μέτρα από την ακτή και είχε πάρει κλίση. Άμεσα ενημερώθηκε καταδυτικό συνεργείο, και πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων. Το σκάφος ρυμουλκήθηκε συνοδεία περιπολικού σκάφος του

Προσοχή με την προσθήκη σοκολάτας σε γλυκά – Νέα μελέτη αποκαλύπτει αυξημένες τοξικές ουσίες από το ψήσιμο

Ενώ πολλές από τις χημικές ενώσεις που εμφανίζονται στη σοκολάτα σε αρκετά χαμηλές συγκεντρώσεις και είναι ασφαλείς, σε άλλα γλυκά όταν προστίθεται σοκολάτα βρέθηκαν υψηλότερες ποσότητες. Πολλά γλυκά περιέχουν σοκολάτα όπως κέικ, βάφλες, μπισκότα κα. Σύμφωνα όμως με την έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό ACS Journal of Agricultural and Food Chemistry, ενώ πολλές από

Καιρός – Μαρουσάκης: «Συναγερμός» για το νέο κύμα κακοκαιρίας – Πού και πότε θα «χτυπήσει»

Με άστατες καιρικές συνθήκες θα κυλήσει η σημερινή ημέρα (8/9) στη χώρα μας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Εκδηλώνονται ήδη βροχές και καταιγίδες στο δυτικό Αιγαίο αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία. «Σιγά σιγά αυτή η ζώνη βροχών θα παρουσιάσει μια μετατόπιση προς το εσωτερικό του ηπειρωτικού κορμού ιδιαίτερα κατά το μεσημέρι και το
spot_imgspot_img

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέλαβε μία ακόμη πόλη στην ανατολική Ουκρανία, όπου συνεχίζει την προέλασή του και πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην πόλη Ποκρόφσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις “απελευθέρωσαν την Νοβοχροντίφκα” στην επαρχία Ντονέτσκ, επεσήμανε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Η πόλη αυτή, που είχε περισσότερους από 14.000 κατοίκους πριν την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από το Ποκρόφσκ, έναν σημαντικό επιμελητειακό κόμβο για τον ουκρανικό στρατό.

Το Ποκρόφσκ είναι στόχος εδώ και εβδομάδες των ρωσικών δυνάμεων, οι οποίες το πλησιάζουν όλο και περισσότερο καθώς ο ουκρανικός στρατός είναι μικρότερος αριθμητικά και δεν διαθέτει τον ίδιο αριθμό όπλων.

Άμαχοι εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να εκκενώνουν την πόλη-ορόσημο του Ντονέτσκ:

Δείτε εδώ τις μικρές πόλεις (εκτός του Pokrovsk που παραμένει σε ουκρανικό έλεγχο) που κατέφεραν το τελευταίο διάστημα να ελέγξουν οι Ρώσοι:

Παρά την αιφνιδιαστική επίθεση του Κιέβου στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, η Μόσχα εξακολουθεί να κερδίζει έδαφος στο Ντονέτσκ, το οποίο παραμένει στο επίκεντρο των μαχών.

Την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επανέλαβε ότι στόχος της Μόσχας είναι να καταλάβει όλο το Ντονμπάς, μια μεγάλη βιομηχανική περιοχή στην ανατολική Ουκρανία στην οποία περιλαμβάνεται και η επαρχία Ντονέτσκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ-ΑΠΕΜΠΕ-EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE photo

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img