31.9 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΚέντρο εκπαίδευσης των ουκρανικών Ε.Δ. επλήγη από ρωσικούς πυραύλους: 41 νεκροί, vid

Κέντρο εκπαίδευσης των ουκρανικών Ε.Δ. επλήγη από ρωσικούς πυραύλους: 41 νεκροί, vid

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ρωσικά βαλλιστικά κτυπήματα σε κτίρια εκπαίδευσης που είχαν μετατραπεί σε κοιτώνες μισθοφόρων

Νωρίτερα σήμερα Τρίτη (3/9), σημειώθηκαν ρωσικά βαλλιστικά κτυπήματα σε κτίρια εκπαίδευσης που είχαν μετατραπεί σε κοιτώνες μισθοφόρων στην Πολτάβα της Ουκρανίας. Από την επίθεση τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 180 τραυματίστηκαν, όπως ενημέρωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Occupiers attacked Poltava: 41 people killed, more than 180 woundedAccording to preliminary reports, the

Φρίκη για γνωστή αρχιτέκτων των Αθηνών και ιδιοκτήτρια μουσείου – 44χρονος εικαστικός τη βίασε και την άφησε έγκυο

Την απόλυτη φρίκη από έναν 44χρονο εικαστικό κατήγγειλε πώς βίωνε μια γνωστή αρχιτέκτων των Αθηνών και ιδιοκτήτρια μουσείου, ο οποίος όπως αναφέρει στη μήνυσή της, τη βίασε δύο φορές και αφού την κατέστησε έγκυο, στη συνέχεια της έκανε τη ζωή «κόλαση». Η 27χρονη μέσω του συνηγόρου της Στέλιου Γκαρίπη στην πολυσέλιδη μήνυση που κατέθεσε σήμερα

Και νέα ανάκληση σε πατατάκια λόγω απαγορευμένης χρωστικής

Συνεχίζονται οι ανακλήσεις σνακ που περιέχουν απαγορευμένες χρωστικές ουσίες. Οι Αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν την ανάκληση τριών ειδών πατατάκια λόγω παρουσία του απαγορεμένου πρόσθετου  Ε 110. Το E110 γνωστό και ως Sunset Yellow FCF, Orange Yellow S, Food Yellow No. 5 ή FD&C Yellow No. 6. χρησιμοποιείται σε τρόφιμα ως χρωστική ουσία που δίνει πορτοκαλί

Παπαστεργίου για Προσωπικό Αριθμό: «Θα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα»

λέγοντας πως το υπουργείο είναι πανέτοιμο, «είναι θέμα διαδικασιών, κυρίως για τα προσωπικά δεδομένα (πώς αποτυπώνονται σε δημόσια έγγραφα) προκειμένου μέσα στο επόμενο διάστημα να υλοποιηθεί». Διευκρίνισε ότι «δεν σημαίνει ότι οι νέες ταυτότητες που έχουν εκδοθεί δεν θα ισχύσουν», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα γιατί αυτό μας πάει πίσω και
spot_imgspot_img

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 180 τραυματίστηκαν σήμερα σε ρωσικό πυραυλικό πλήγμα που είχε κύριο στόχο ένα στρατιωτικό ινστιτούτο στην πόλη Πολτάβα, στην κεντρική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το πυραυλικό χτύπημα έλαβε χώρα στο 179ο εκπαιδευτικό κέντρο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, δύο βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν «ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και ένα κοντινό νοσοκομείο».

«Ένα από τα κτίρια του Ινστιτούτου Επικοινωνιών καταστράφηκε μερικώς. Άνθρωποι παραμένουν κάτω από ερείπια», πρόσθεσε.

«Περισσότεροι από 180 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί θάνατοι. Επί του παρόντος, 41 άνθρωποι έχουν δηλωθεί νεκροί», συνέχισε ο Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, το πλήγμα συνέβη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός ειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων. «Συνέβη την ώρα που οι άνθρωποι πήγαιναν προς το υπόγειο καταφύγιο», τόνισε.

«Χάρη στο συντονισμένο έργο των διασωστών και των γιατρών, διασώθηκαν 25 άτομα, 11 από τα οποία απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια, οι διασώστες συνεχίζουν αυτή τη στιγμή το έργο τους», πρόσθεσε το υπουργείο.

Ουκρανοί στρατιωτικοί μπλόγκερ, από την πλευρά τους, ισχυρίστηκαν ότι οι πύραυλοι είχαν στόχο μια επίσημη υπαίθρια στρατιωτική τελετή.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι διέταξε «μια πλήρη και ταχεία έρευνα» για τις συνθήκες που επέτρεψαν αυτή τη ρωσική επίθεση.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-kremlin.ru photo

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img