24.7 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΚίεβο: Τεράστια επίθεση από ρωσικά drones σε δύο κύματα – Απογειώθηκαν εσπευσμένα...

Κίεβο: Τεράστια επίθεση από ρωσικά drones σε δύο κύματα – Απογειώθηκαν εσπευσμένα πολωνικά μαχητικά

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Λάρισα: Συνελήφθη 19χρονος Ρομά μετά από καταδίωξη

Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, προχώρησαν στη σύλληψη ενός 19χρονου Ρομά μετά από καταδίωξη στη Λάρισα, καθώς πριν λίγες ημέρες είχε ληστέψει μια ηλικιωμένη στα Φάρσαλα. Το περιστατικό έγινε στην πόλη των Φαρσάλων γύρω στις 5 χθες το απόγευμα, όταν ο 19χρονος έγινε αντιληπτός από αστυνομικό του Α.Τ. Φαρσάλων, την ώρα που επιχειρούσε να κλέψει την

Ενισχύονται με προσλήψεις τα δημοτικά ιατρεία – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε προσλήψεις μεταξύ άλλων και στα δημοτικά ιατρεία με στόχο την ενίσχυσή τους. Ειδικότερα ανακοίνωσε την πρόσληψη τριάντα (30) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων (γιατρούς, νοσηλευτές, μηχανικούς κ.α.) για την κάλυψη αναγκών του Δήμου, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου. Η ημερομηνία Υποβολής Αιτήσεων μετά των συνημμένων δικαιολογητικών που μπορούν να υποβάλλουν οι

Υεμένη: Η ώρα των Ειδικών Δυνάμεων

Οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους αναμένεται να διαδραματίσουν κύριο ρόλο στην μάχη για τον έλεγχο των Στενών του Μπαντ Ελ Μαντέμπ στην Υεμένη. Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Ντάγκλας Σιμς, επιτελάρχη του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου (Joint Chiefs of Staff), οι επιθέσεις εναντίον στόχων των Χούθι στην Υεμένη είχαν ευστοχία 90%, αλλά

Εσπευσμένες απογειώσεις πολωνικών μαχητικών! Ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Πολωνικά και συμμαχικά στρατιωτικά αεροσκάφη απογειώθηκαν εσπευσμένα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για τρίτη φορά σε οκτώ ημέρες, για να εγγυηθούν την ασφάλεια του εναέριου χώρου της χώρας της κεντρικής Ευρώπης, εν μέσω των νέων επιδρομών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε τομείς της Ουκρανίας, ανακοίνωσε η διοίκηση επιχειρήσεων των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων. Εκτυλίχθηκε «άλλη μια

Grom-E1: Ποιοί είναι οι πύραυλοι που έριξαν οι Ρώσοι για πρώτη φορά στην Ουκρανία;

Η ρωσική εταιρεία Tactical Missiles Weapons Corporation αποκάλυψε τις προδιαγραφές για τα νέα της όπλα, τον κατευθυνόμενο πύραυλο Grom-E1 και την κατευθυνόμενη βόμβα ολίσθησης Grom-E2. Μετά από επιτυχείς δοκιμές, αυτά τα όπλα είναι πλέον διαθέσιμα για εξαγωγή, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας. Και τα δύο μπορούν να τοποθετηθούν σε εξωτερικές μονάδες ανάρτησης ή στα εσωτερικά
spot_imgspot_img

Οι αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον ουκρανικών στόχων παρέμειναν αμείωτες κατά τη διάρκεια της νύχτας, με νέες επιδρομές εναντίον του Κιέβου με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροχημάτων να ακολουθούν τη χθεσινή μεγάλη πυραυλική επίθεση των Ρώσων στην Πολτάβα.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν δύο κύματα επιθέσεων από drone κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας να ενεργοποιούνται προκειμένου να αντιμετωπίσουν την απειλή.

Το μέγεθος των υλικών ζημιών και οι ανθρώπινες απώλειες είναι ακόμη άγνωστα.

Σημειώνεται πως η χθεσινή ρωσική πυραυλική επίθεση με Iskander-M στην Πολτάβα, προκάλεσε τις μεγαλύτερες απώλειες Ουκρανών και ΝΑΤΟϊκών, στα 2,5 χρόνια του πολέμου στην Ουκρανία.

Το κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης, όπου βρίσκονταν δεκάδες εκπαιδευτές χωρών του ΝΑΤΟ, απλά εξαερώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του.

Το κτίριο στέγαζε στρατιώτες και μισθοφόρους την στιγμή που εκπαιδεύονταν σε νέα συστήματα όπως τα ASC 890 AWACS (σουηδική έκδοση του ERIEYE) που αναμένεται να εκχωρηθεί στην ουκρανική Αεροπορία.

Οι αναφορές πλέον μιλούν για πάνω από 600 νεκρούς και τραυματίες με πολλούς να είναι εκπαιδευτές από χώρες του ΝΑΤΟ, όπως Αμερικανοί και Σουηδοί.

Παράλληλα, πολωνικά και συμμαχικά στρατιωτικά αεροσκάφη απογειώθηκαν εσπευσμένα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για τρίτη φορά σε οκτώ ημέρες, κατευθυνόμενα σε προκαθορισμένα σημεία αναμονής και περιπολίας.

Εκτυλίχθηκε «άλλη μια πολυάσχολη νύχτα για όλο το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην Πολωνία», εξαιτίας της «παρατηρηθείσας δραστηριότητας της αεροπορίας μακρού βεληνεκούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας», η οποία εξαπολύει πλήγματα εναντίον στόχων στην Ουκρανία, ανέφερε αξιωματούχος της πολωνικής Αεροπορίας.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img