26.1 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΚοινή δήλωση Γαλλίας/Γερμανίας/Βρετανίας – Η Ρωσία απαντά με την μεγαλύτερη άσκηση εδώ...

Κοινή δήλωση Γαλλίας/Γερμανίας/Βρετανίας – Η Ρωσία απαντά με την μεγαλύτερη άσκηση εδώ και δεκαετίες

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση ο ιερέας που απείλησε την πρεσβυτέρα

Η 48χρονη πρεσβυτέρα η οποία κατήγγειλε τον 60χρονο για ενδοοικογενειακή απειλή μέσα στο διαμέρισμα που ζούνε με τα δύο παιδιά τους και είχε πει στους αστυνομικούς ότι το βράδυ στις 2 Σεπτεμβρίου ο ιερέας σε έξαλλη κατάσταση «πέταξε τον κιμά από το μπαλκόνι» και κινήθηκε απειλητικά εναντίον της, σηκώνοντας τη γροθιά του και απαιτώντας να

Μπιλ Γκέιτς: Ο μεγάλος πόλεμος και η επόμενη πανδημία…!ΒΙΝΤΕΟ

«Πολλές αναταραχές» στον σημερινό κόσμο θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν «ένα μεγάλο πόλεμο», λέει στο CNBC Make It. Και ακόμη και «αν αποφύγουμε έναν μεγάλο πόλεμο… τότε, ναι, θα υπάρξει άλλη μια πανδημία, πιθανότατα τα επόμενα 25 χρόνια». Για τον Γκέιτς και άλλους υποστηρικτές της παγκόσμιας υγείας, το ερώτημα δεν είναι αν θα εμφανιστεί μια άλλη

Το πλήρωμα του Uragan MLRS εξολοθρεύει το οχυρό και τα στρατεύματα της Ουκρανίας

Το πλήρωμα του συστήματος πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Uragan στόχευσε ένα ουκρανικό οχυρό και θέσεις στρατευμάτων από πάνω από 30 χιλιόμετρα μακριά. Οι καμουφλαρισμένες θέσεις εντοπίστηκαν από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Orlan-10. photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

Λίβανος: Ισραηλινά χτυπήματα στην Μπεκάα – Νεκρός ο τοπικός διοικητής της Χεζμπολάχ (φωτο)

Ένας τοπικός διοικητής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σήμερα από ισραηλινό πλήγμα στον ανατολικό Λίβανο, ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στη λιβανέζικη οργάνωση ενώ οι δυνάμεις του Ισραήλ επιβεβαίωσαν ότι σκότωσαν ένα στέλεχός της. Η πηγή που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Μοχάμαντ Κάσεμ αλ Σάερ, που ήταν διοικητής της Δύναμης Ράντουαν, χτυπήθηκε ενώ

Καλάβρυτα: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου από την βροχή – 3 τραυματίες (φωτο)

Λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου από την βροχή, μία οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε σε γκρεμό έξω από το χωριό Λιβάρτζι, στα Καλάβρυτα. Οι τρεις επιβατες του οχήματος τραυματίστηκαν. Στο σημείο έσπευσαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι απεγκλώβισαν τους τραυματίες επιβάτες, οι οποίοι παρελφθήσαν από ασθενοφόρα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις
spot_imgspot_img

για τις μεταφορές ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στην Ρωσία,! Οι εν λόγω πύραυλοι αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στο μέτωπο του πολέμου με την Ουκρανία.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα στο ΕΛ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, έστειλε SOS!

Αμέσως μετά, οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας καταδίκασαν έντονα τις μεταφορές ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στην Ρωσία και θα συνεργαστούν προς την κατεύθυνση της επιβολή κυρώσεων στην αεροπoρική εταιρεία Iran Air ως αποτέλεσμα, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η πράξη αυτή είναι μια κλιμάκωση εκ μέρους και των δύο, του Ιράν και της Ρωσίας και μια απευθείας απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση και των τριών χωρών που κοινοποίησε το υπουργείο.

Οι τρείς χώρες θα προχωρήσουν άμεσα σε πρωτοβουλίες για να ακυρώσουν τις διμερείς συμφωνίες με το Ιράν στον τομέα των αερομεταφορών, καλώντας το Ιράν να διακόψει άμεσα κάθε είδους υποστήριξη του προς την Ρωσία στον πόλεμό της με την Ουκρανία.

Ο Πούτιν προειδοποιεί τις ΗΠΑ, κηρύσσοντας την έναρξη των μεγαλύτερων ναυτικών στρατιωτικών γυμνασίων στην μετασοβιετική εποχή

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως είδατε στο ΕΛ, να μην προσπαθούν να υπερισχύσουν της Μόσχας στην Ασία, καθώς εγκαινίασε τα μεγαλύτερα ναυτικά γυμνάσια της Ρωσίας στη μετασοβιετική εποχή, στα οποία συμμετέχει και η Κίνα.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να είναι έτοιμη για οποιαδήποτε εξέλιξη και κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι προκαλεί κούρσα εξοπλισμών.

Είπε, ειδικότερα, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να αναπτύξουν πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 16 Σεπτεμβρίου στον Ειρηνικό και την Αρκτική, τη Μεσόγειο, την Κασπία και τη Βαλτική Θάλασσα. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας αναφέρει:

«Η άσκηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα ύδατα του Ειρηνικού, της Αρκτικής, της Μεσογείου, της Κασπίας και της Βαλτικής, θα περιλαμβάνει περισσότερα από 400 πολεμικά πλοία, υποβρύχια και πλοία υποστήριξης, περισσότερα από 120 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Θα εμπλακούν δυνάμεις, περίπου 7.000 στρατιωτικές μονάδες, στρατιωτικός και ειδικός εξοπλισμός και περισσότερα από 90.000 άτομα».

Δεδομένο είναι πως η διπλωματία απομακρύνεται όλο και περισσότερο, ενώ αντιθέτως τα όπλα αποκτούν όλο και περισσότερο έδαφος στην διαμάχη Ανατολής-Δύσης, διεθνιστών-Ρωσίας & συμμάχων ε ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img