33.9 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΛευκορωσία: Συμμετέχουμε στα πυρηνικά γυμνάσια που διέταξε ο Πούτιν

Λευκορωσία: Συμμετέχουμε στα πυρηνικά γυμνάσια που διέταξε ο Πούτιν

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Λίβανος: Τουλάχιστον επτά νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Μεταξύ αυτών και ένα παιδί

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, από σημερινά ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα του Λιβάνου. Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε σπίτι στην πόλη Άιτα αλ Ζαμπάλ, σκοτώνοντας έναν μαχητή της Χεζμπολάχ και ένα 7χρονο παιδί, ανέφερε πηγή από τις λιβανέζικες υπηρεσίες ασφαλείας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Από την πλευρά της, η φιλοϊρανική

«Βροχή» πυραύλων»! Ο στόλος του Ειρηνικού της Ρωσίας βελτιώνει τις δεξιότητές του (video)

Ήχοι εκρήξεων και πυροβολισμών ακούγονται στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας κατά την διάρκεια θαλάσσιων και χερσαίων ασκήσεων του Στόλου του Ειρηνικού. Τα πληρώματα κάνουν διάφορες ασκήσεις για υποβρύχιες νάρκες και όχι μόνο! photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

EFSA: Νέο καμπανάκι κινδύνου για τα PFAS – Η γνωμοδότηση για τις επιπτώσεις τους στην υγεία του ανθρώπου

Το σχέδιο της EFSA σχετικά με τη χρήση NAM για τη διερεύνηση της ανοσοτοξικότητας των “Για πάντα χημικών”. Οι υπερφθοριωμένες ουσίες (PFAS) είναι μια κατηγορία συνθετικών χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία, στην οποία εκτίθενται και οι άνθρωποι και τα οικοσυστήματα. Επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι το PFAS μπορεί να προκαλέσει ανοσοκαταστολή, αυξημένο κίνδυνο

Καιρός: Ξεκάθαρος ο Τσατραφύλλιας για τις βροχές της επόμενης εβδομάδας – Τι πρέπει να περιμένουμε

Την δική του εκτίμηση για τις επερχόμενες βροχές της ερχόμενης εβδομάδας έδωσε ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας. Μέσω ανάρτησή του στα social media χαρακτηρίζει τις βροχές που αναμένονται "ευλογία", σημειώνοντας πως δεν θα είναι ακραίες. Στο μεταξύ η ΕΜΥ προβλέπει για την επόμενη εβδομάδα τα εξής: ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26-08-2024 Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο – Καίει σε δύο μέτωπα

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε αγροτοδασικές εκτάσεις στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στη περιοχή Καρέ. Η φωτιά καίει ταυτόχρονα σε δύο μέτωπα. Για την επιχείρηση κατάσβεσης έχουν κινητοποιηθεί 36 πυροσβέστες 1 ομάδα πεζοπόρου της 3ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Δύο #πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην περιοχή Καρέ Ρεθύμνου Κρήτης. Κινητοποιήθηκαν 36 #πυροσβέστες με
spot_imgspot_img

Η πρώτη φάση των γυμνασίων πραγματοποιήθηκε στη νότια Ρωσία τον περασμένο μήνα, σε αυτό που σύμφωνα με αναλυτές ήταν ένα προειδοποιητικό σήμα από τον Πούτιν για να αποτρέψει τη Δύση από το να βυθιστεί πιο βαθιά στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας αντιστράτηγος Βίκτορ Χρενίν δήλωσε πως τα γυμνάσια είναι ένα προληπτικό μέτρο προκειμένου να «αυξήσουμε την ετοιμότητά μας για χρήση των λεγόμενων ανταποδοτικών όπλων».

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ πριν, είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε απειλές που τίθενται τόσο στη χώρα μας όσο και στο Ενωσιακό Κράτος» της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, είπε.

Δεν είπε πού πραγματοποιούνται τα γυμνάσια ή τι είδους όπλα χρησιμοποιούνται. Η Λευκορωσία έχει σύνορα με τρεις χώρες του ΝΑΤΟ — την Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Λετονία.

«Δεν έχουμε σκοπό να προκαλέσουμε οποιαδήποτε ένταση σε θέματα περιφερειακής ασφάλειας. Δεν προβάλλουμε συναφείς στρατιωτικές απειλές σε τρίτες χώρες ή σε οποιονδήποτε άλλον», πρόσθεσε το Κρεμλίνο.

«Είμαστε ένα ειρηνικό κράτος, δεν απειλούμε ούτε επιδιώκουμε αντιπαράθεση με οποιονδήποτε, αλλά θα είμαστε έτοιμοι για δράση αν χρειαστεί!»

Ο Πούτιν και ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσαν πέρυσι πως η Ρωσία μετακινούσε ένα μέρος των τακτικών πυρηνικών όπλων της στη Λευκορωσία. Πρόκειται για εκρηκτικές κεφαλές που έχουν σχεδιαστεί για χρήση στο πεδίο της μάχης, σε αντίθεση με στρατηγικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς που σκοπό έχουν την καταστροφή ολόκληρων πόλεων.

Ορισμένοι Δυτικοί αναλυτές πιστεύουν πως τα τακτικά πυρηνικά όπλα έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία στη σκέψη της Μόσχας αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπου οι συμβατικές δυνάμεις της πολέμησαν τα πρώτα δύο χρόνια.

Θεωρητικά η χρήση ενός τέτοιου όπλου μπορεί να προκαλέσει σοκ στη Δύση χωρίς απαραίτητα να οδηγήσει στο να ξεσπάσει ολοκληρωτικός πυρηνικός πόλεμος, αν και ο κίνδυνος να πυροδοτηθεί ένας κύκλος κλιμάκωσης θα ήταν τεράστιος. Από την πρώτη ημέρα του πολέμου, ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει κατ΄επανάληψη τη Δύση για το μέγεθος και την ισχύ του πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας.

Προσώρας δεν υπάρχουν πληροφορίες από τη Ρωσία σχετικά με τα γυμνάσια με τη Λευκορωσία, αν και η Μόσχα είχε ανακοινώσει νωρίτερα την πραγματοποίησή τους.

Η πρώτη φάση έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα στην επαρχία Αχτουμπίνσκ της νότιας Ρωσίας, σύμφωνα με εντοπισμό γεωγραφικής θέσης που επιβεβαιώθηκε από το Reuters, και περιελάμβανε πυραύλους Iskander και Kinzhal.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε τον περασμένο μήνα πως ελπίζει πως τα γυμνάσια θα «δροσίσουν τα θερμόαιμα κεφάλια στις δυτικές πρωτεύουσες» αφού ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αποστολής Ευρωπαίων στρατιωτών για να πολεμήσουν τη Μόσχα στην Ουκρανία και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον είπε πως το Κίεβο έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όπλα που του προμηθεύει το Λονδίνο προκειμένου να πλήττει στόχους μέσα στη Ρωσία.

απεμπε-EPA-Sputnik pool photo

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img