28.1 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΛίβανος: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νέο πλήγμα ακριβείας στη Βηρυτό 

Λίβανος: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νέο πλήγμα ακριβείας στη Βηρυτό 

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Επικίνδυνη χημική ουσία σε κουτάκια Coca Cola – Άμεση Ανάκληση

Κίνδυνος για την υγεία από χημική ουσία στα κουτάκια της Coca Cola. Οι Αρχές της Γαλλίας ενημέρωσαν τους καταναλωτές για κίνδυνο από αναψυκτικό Coca Coca (Κλασική γεύση) λόγω απαγορευμένης ουσίας στο κουτάκι. Μετά την ανίχνευση της ουσίας ακολούθησε άμεση ανάκληση με νομαρχιακό διάταγμα  λόγω “Παρουσίας εσωτερικής επίστρωσης εποξειδικής ρητίνης που παράγεται από δισφαινόλη Α (BPA)

Κίνηση τώρα: «Έμφραγμα» στον Κηφισό – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Κηφισίας

Με υπομονή πρέπει να «οπλιστούν» οι οδηγοί της Αττικής καθώς έντονη κίνηση επικρατεί στους δρόμους της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, κυκλοφοριακά προβλήματα υπάρχουν στον Κηφισό από το ύψος της Νέας Ιωνίας μέχρι και την Κηφισιά αλλά στη Λεωφόρο Κηφισίας από το Μαρούσι μέχρι και τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Δείτε τον «χάρτη» της κίνησης:

Όλες οι θερμοκρασίες μέχρι τέλος Σεπτέμβρη – Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου μέσω ανάρτησης στη σελίδα του στο Facebook μας δίνει τη δική του πρόβλεψη για τη θερμοκρασία που θα έχουμε από αύριο μέχρι και την 1η Οκτώβρη. Ειδικότερα στον πίνακα που ανήρτησε ο γνωστός μετεωρολόγος, δίνει τη μέση μέγιστη θερμοκρασία που θα σημειωθεί από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 1

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ θα παρουσιάσουν «ιδέες» για την αποκλιμάκωση της έντασης στον Λίβανο

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ «στέρεες ιδέες» για να αποκλιμακωθεί η ένταση του Ισραήλ και του Λιβάνου, ενώ τάσσεται κατά ισραηλινής χερσαίας εισβολής για να εξουδετερωθεί το προσκείμενο στο Ιράν λιβανικό κίνημα Χεζμπολάχ. «Έχουμε στέρεες ιδέες τις οποίες θα συζητήσουμε αυτή την εβδομάδα με συμμάχους και

Η Βρετανία δεν θέλει να στείλει τα στρατεύματά της στην Ουκρανία για εκπαιδευτικούς σκοπούς

Η Βρετανία και άλλες δυτικές χώρες δεν θεωρούν απαραίτητη την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών απευθείας στο έδαφος της Ουκρανίας. Αυτό εξηγεί ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Τζον Χίλι στο περιθώριο της διάσκεψης του Εργατικού Κόμματος στο Λίβερπουλ. «Όσον αφορά την αποστολή στρατευμάτων για εκπαίδευση Ουκρανών, εμείς και οι σύμμαχοι που συμμετέχουν σε προγράμματα πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση
spot_imgspot_img

Ο ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νέο πλήγμα ακριβείας στη Βηρυτό. 

Δύο πηγές ασφαλείας του Λιβάνου τόνισαν ότι το νέο αυτό ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας είχε στόχο υψηλόβαθμο διοικητή της Χεζμπολάχ. Η τύχη του παραμένει άγνωστη, είπαν. Παράλληλα, ανέφεραν πως τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε στη διάρκεια της συγκεκριμένης επίθεσης, χωρίς να διευκρινίζεται η ταυτότητά του.

Ο στόχος της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, ήταν ο επικεφαλής της μονάδας πυραύλων της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές από το Τελ Αβίβ στους Times of Israel.

Την ίδια στιγμή, άλλες πηγές από τη Σαουδική Αραβία ανέφεραν πως στόχος ήταν ο Ταλάλ Χαμία, υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις της οργάνωσης στο εξωτερικό και επικηρυγμένος από την Ουάσινγκτον αντί 7 εκατομμυρίων δολαρίων. Το όνομά του δεν επιβεβαιώθηκε, ωστόσο, από τους IDF ή τη Χεζμπολάχ.

Χθες μια από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ είχε στόχο τον στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ στο νότιο τμήμα του Λιβάνου Αλί Καράκι.

Με ανακοίνωσή της αργά χθες η σιιτική οργάνωση τόνισε ότι ο Καράκι «είναι καλά» και βρίσκεται σε «ασφαλή τοποθεσία».

Από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο τους τελευταίους μήνες ήδη έχουν σκοτωθεί ο «υπ’ αριθμόν δύο», ο Ιμπραχίμ Ακίλ και ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης, Φουάντ Σουκρ.

Στόχος του Ισραήλ να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στο Βορρά

Μέσα από τις δραματικά ενισχυμένες αεροπορικές επιθέσεις που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες στον Λίβανο, το Ισραήλ εργάζεται «για να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στο βορρά καταστρέφοντας τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ», δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στους Times of Israel.

Η προσπάθεια ξεκίνησε με αναφορές για «διάφορες εκρήξεις βομβητών και άλλων συσκευών σε ολόκληρο τον Λίβανο», εξηγεί ο αξιωματούχος. Το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις.

«Ακολούθησε η δολοφονία του Ιμπραήμ Ακίλ και της ηγεσίας της ομάδας Radwan. Και συνεχίστηκε τις τελευταίες δύο ημέρες με την επέκταση των μαζικών πυρών με στόχο να πλήξει σκληρά τη Χεζμπολάχ».

Υπάρχουν δύο πρωταρχικοί στόχοι, λέει ο αξιωματούχος. Ο πρώτος είναι «να ενισχυθεί η αποτροπή έναντι της Χεζμπολάχ και να δημιουργηθεί μια κατάσταση όπου το Ισραήλ μπορεί να επιστρέψει τους κατοίκους στα σπίτια τους».

Ο δεύτερος είναι η αποτροπή «ολόκληρου του ιρανικού άξονα», λέει ο αξιωματούχος.

Το Ισραήλ θα σταματήσει τις επιχειρήσεις του αν η Χεζμπολάχ ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του, κυρίως να αποσυρθεί από τα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, λέει ο αξιωματούχος. «Γνωρίζουν τις απαιτήσεις μας».

Αν η Χεζμπολάχ δεν σταματήσει, ωστόσο, «θα έρθει το επόμενο στάδιο», προειδοποιεί ο αξιωματούχος, χωρίς να διευκρινίζει ποιο θα είναι αυτό.

Δεν χρειάζεται να είναι χερσαία εισβολή, συμπληρώνει.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img