24.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΜ.Νετανιάχου: «Ιστορική καμπή η εξόντωση του Χ.Νασράλα»

Μ.Νετανιάχου: «Ιστορική καμπή η εξόντωση του Χ.Νασράλα»

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Νύχτα κλιμάκωσης στη Μ. Ανατολή! Πύραυλοι κατά του Ισραήλ, χτυπήματα και στη Συρία, vid

Κλιμακώνονται οι φόβοι για γενικευμένη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή στον απόηχο της δολοφονίας του ηγέτη της Χαμάς την Παρασκευή. Τις βραδινές ώρες του Σαββάτου πύραυλοι προερχόμενοι από την Υεμένη, τη Συρία, το Ιράκ και τον Λίβανο χτύπησαν περιοχές μέσα στο Ισραήλ. Μάλιστα τουλάχιστον ένας εξ αυτών έπληξε περιοχή της Ιερουσαλήμ. Το πυραυλικό πλήγμα καταγράφηκε από

147.000 κρούσματα γαστρεντερίτιδας μετά το Φεστιβάλ Μεσοφθινοπώρου στην Ταιβάν

Οι περισσότερες αναφορές ομαδικής διάρροιας της τελευταίας πενταετίας.     Τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας συνεχίστηκαν στην Ταϊπέι μετά το Φεστιβάλ του Μεσοφθινοπώρου και τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) εκτίμησαν ότι η επιδημία θα κορυφωθεί στις αρχές Οκτωβρίου. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες το CDC ανακοίνωσε ότι από τις 15 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, έγιναν περίπου 147.000

Καιρός: Από καλοκαίρι Φθινόπωρο την Κυριακή με βουτιά της θερμοκρασίας και ανέμους 9 μποφόρ

Ραγδαία αλλαγή αναμένεται να σημειώσει μέσα στις επόμενες ώρες το σκηνικό του καιρού. Μετά και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που καταγράφηκαν το Σάββατο (28/9) το σκηνικό του καιρού από αύριο θα αλλάξει με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας , ισχυρές βροχές αλλά και καταιγίδες. Για το νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάσει τη χώρα

Καιρός: Κορυφώθηκε η ζέστη σήμερα σε πολλές περιοχές – Πού ξέπερασε ο υδράργυρος τους 32 °C

Καλοκαίρι θύμισε το σκηνικό του καιρού σήμερα (Τετάρτη 25/9) με τον υδράργυρο να ξεπερνά ακόμα και τους 32 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Θήβα – Νέα Οδός και ήταν ίση με 32.3 °C. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται

Θεσσαλονίκη: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης. Κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Νωρίτερα, κάτοικοι της περιοχής έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα μήνυμα από το «112».
spot_imgspot_img

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ιστορική καμπή που θα μπορούσε να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή. 

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε, την ίδια στιγμή πάντως, τους Ισραηλινούς ότι έρχονται «δύσκολες ημέρες».

«Ο Νασράλα δεν ήταν ένας τρομοκράτης, ήταν ο τρομοκράτης» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Νετανιάχου. «Η εξόντωση του Νασράλα ήταν ένα αναγκαίο βήμα για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει, την επιστροφή των κατοίκων του βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους και την αλλαγή της ισορροπίας δυνάμεων στην περιοχή για τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι ο θάνατος του Χασάν Νασράλα θα επισπεύσει και την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση που πραγματοποίησε η παλαιστινιακή Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να πλήττουμε τους εχθρούς μας (…) Αν κάποιος έρθει να σε σκοτώσει, σήκω και σκότωσέ τον πρώτος», είπε.

Με τον θάνατο του Νασράλα «κανονίσαμε τους λογαριασμούς μας» με έναν άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος «για τον φόνο αμέτρητων Ισραηλινών και πολλών πολιτών άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων ήταν εκατοντάδες Αμερικανοί και δεκάδες Γάλλοι», συνέχισε, αναφερόμενος στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Βηρυτό το 1983.

Το Ισραήλ εισβάλει στον Λίβανο

O υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ ανακοίνωσε ότι «Οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για πιθανή επέκταση της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στο βόρειο μέτωπο».

Αυτό σημαίνει χερσαία εισβολή στον Λίβανο.

Ο υπουργός «επί του παρόντος διεξάγει μια επιχειρησιακή εκτίμηση της κατάστασης, αναφορικά με τη διεύρυνση της δράσης των IDF» (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) στο βόρειο μέτωπο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Ισραηλινοί θεωρούν ότι η Χεζμπολάχ είναι εξουθενωμένη σε όλα τα επίπεδα με την εξόντωση ολόκληρης της διοικητικής πυραμίδας της, μέχρι και τον Χ.Νασράλα, αλλά και των Ιρανών επιτελών των Φρουρών της Επανάστασης και πιο ειδικά του τμήματος al Quds, ενώ η μεσαία πυραμίδα, εξουδετερώθηκε με την ανατίναξη 4.000 βομβητών και ασυρμάτων.

Θεωρούν ότι το Ιράν δεν θα αντιδράσει (και πώς να αντιδράσει, αφού δεν υπάρχουν κοινά σύνορα) και ότι δεν θα ξαναέχουν τέτοια ευκαιρία για να αποκτήσουν τον έλεγχο του νότιου Λίβανου και να ελέγξουν την Βηρυτό. Υπενθυμίζεται ότι στο νότιο Λίβανο είχαν εισβάλλει το 1982 και αποχώρησαν το 1998.

Συνολικά τέσσερις Ταξιαρχίες είναι συγκεντρωμένες στο βόρειο Ισραήλ.

Eιδικές δυνάμεις έχουν εισέλθει ήδη στο έδαφος του Λιβάνου και Μοίρες πυροβολικού έχουν πάρει θέση βολής.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img