20.3 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΜ.Νετανιάχου: «Να αποσυρθούν οι κυανόκρανοι από τις εμπόλεμες ζώνες»

Μ.Νετανιάχου: «Να αποσυρθούν οι κυανόκρανοι από τις εμπόλεμες ζώνες»

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Λίβανος: Οι ΗΠΑ καλούν ξανά τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη Βηρυτό “τώρα”

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι πρόσθετες πτήσεις τις οποίες οργανώνει η πρεσβεία για τους Αμερικανούς που θέλουν να φύγουν από τη Βηρυτό δεν θα συνεχιστούν επ’ άπειρον. (ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)

Ακόμα μία βάση: Το ΝΑΤΟ θα συντονίζει τις επιχειρήσεις στην Βαλτική από το γερμανικό Ροστόκ

Το Ρόστοκ στην Γερμανία αναμένεται να γίνει η έδρα ενός νέου αρχηγείου του ΝΑΤΟ. Όπως μεταδίδει το γερμανικό NDR (Βόρεια Γερμανική Ραδιοφωνία), το ΝΑΤΟ θα εγκαταστήσει ένα νέο κέντρο διοίκησης στο Rostock! Με το όνομα Commander Task Force Baltic (CTF), το Πολεμικό Ναυτικό της «Bundesrepublik Deutshland» έχει διαθέσει την έδρα του στο Rostock στο ΝΑΤΟ

Τέσσερις οι νεκροί Ισραηλινοί στρατιώτες από την επίθεση με drone της Χεζμπολάχ το Σάββατο

Τέσσερις νεκροί  Ισραηλινοί στρατιώτες και εξήντα τραυματίες είναι ο απολογισμός από την επίθεση της  Χεζμπολάχ με drone  το βράδυ του Σαββάτου. Αξίζει να σημειωθεί πώς και οι τέσσερις νεκροί ήταν 18χρονοι επίστρατοι. Disastrous drone attackToday, the front page of the Israeli newspaper Yedioth Ahronoth is dedicated to the attack by Hezbollah drones on an Israeli

Θάνατος Τζορτζ Μπάλντοκ: Η Ασφάλεια ζήτησε να επισπευσθούν οι τοξικολογικές και ιστολογικές του εξετάσεις

Η Ασφάλεια ζήτησε από την ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών επίσπευση του αποτελέσματος των τοξικολογικών αλλά και των ιστολογικών εξετάσεων του Τζορτζ Μπάλντοκ, που βρέθηκε νεκρός μέσα στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα. Ο λόγος που έχει ζητηθεί η επίσπευση των διαδικασιών είναι, τόσο για την οικογένεια του Μπάλντοκ, η οποία με δήλωσή της ζήτησε

Επιπρόσθετα συστήματα αεράμυνας NASAMS και NOMADS για τον Ολλανδικό στρατό

Στην ενίσχυση των αντιαεροπορικών του ικανοτήτων προχωρά ο Ολλανδικός στρατός με την απόκτηση συστημάτων μέσης και βραχείας εμβέλειας. Προς απόκτηση βρίσκονται 21 επιπλέον εκτοξευτές NASAMS και 18 εκτοξευτές NOMADS με παρελκόμενα βλήματα AMRAAM και AIM-9X. Αυτά θα σχηματίσουν 2 μεικτές πυροβολαρχίες MRAD/SHORAD με μια διμοιρία NASAMS και 2 διμοιρίες NOMADS καθώς και αδιευκρίνιστο αριθμό ανεξάρτητων
spot_imgspot_img

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι ο ισραηλινός Στρατός έβαλε σκόπιμα στο στόχαστρο τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ στον Λίβανο (NIFIL) και τις χαρακτήρισε «εντελώς λανθασμένες».

Επανέλαβε επίσης την έκκλησή του προς τους κυανόκρανους να αποσυρθούν από τις εμπόλεμες ζώνες.

Το Ισραήλ λυπάται για οποιαδήποτε ζημιά προκλήθηκε στο προσωπικό της UNIFIL, τόνισε. Ο στρατός, συνέχισε ο Νετανιάχου, έκανε ό,τι μπορούσε να αποφύγει να βλάψει τα μέλη της δύναμης ενώ έπληττε τους μαχητές της Χεζμπολάχ.

«Όμως ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού της UNIFIL είναι να λάβει υπόψη της η UNIFIL το αίτημα του Ισραήλ και να απομακρυνθεί προσωρινά από τον κίνδυνο», πρόσθεσε.

Οι κυανόκρανοι θα μείνουν στον Λίβανο

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Σεμπαστιάν Λεκορνί, μιλώντας στη δημόσια γαλλική τηλεόραση France 5, τόνισε ότι οι κυανόκρανοι έχουν «αποστολή να μείνουν» στον Λίβανο.

«Την ημέρα που τα όπλα θα σιγήσουν, θα υπάρχει πάντα αυτή η Μπλε Γραμμή (σ.σ. το σύνορο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου), θα υπάρχει το ψήφισμα 1701 ή ένα νέο ψήφισμα, θα υπάρχει πάντα μια ζώνη που θα πρέπει να διασφαλίσουμε την ουδετερότητά της», είπε ο Γάλλος υπουργός.

«Τα Ηνωμένα Έθνη ανέθεσαν (την εντολή) σε αυτές τις δυνάμεις και στα Ηνωμένα Έθνη επαφίεται να την αποσύρουν, εκτός και αν δοθεί ακυρωτική εντολή από τις συμβαλλόμενες χώρες», πρόσθεσε.

Οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στην UNIFIL (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ιρλανδία) θα συνεδριάσουν την Τετάρτη για να συντονίσουν τις ενέργειές τους. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έχει ήδη δηλώσει ότι «δεν θα υπάρξει αποχώρηση της UNIFIL».

Στο πλαίσιο δράσης της UNIFIL έχουν αναπτυχθεί περίπου 10.000 κυανόκρανοι από την Ινδονησία, το Νεπάλ, την Ινδία, τη Μαλαισία, την Γκάνα, την Κίνα, τις τέσσερις προαναφερόμενες ευρωπαϊκές χώρες και από άλλες.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img