23 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμος«Μεγάλες ισραηλινές απώλειες από ενέδρα της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο» μεταδίδει το...

«Μεγάλες ισραηλινές απώλειες από ενέδρα της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο» μεταδίδει το Al Arabiya

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική: Συνελήφθησαν έξι Ρομά και κατασχέθηκαν πιστόλια (βίντεο) 

Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ κατά την διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι Ρομά, ενώ κατασχέθηκαν πιστόλια, πάνω από 250 φυσίγγια 9mm και κινητά. 🎯 Σήμερα, πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική #Αττική για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας.🔗 Μεταξύ άλλων

Ανάκληση προϊόντων με τσίλι – Σοβαρός κίνδυνος δηλητηρίασης

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ έχει εύλογες υποψίες ότι αυτό το προϊόν θα προκαλέσει σοβαρές συνέπειες στην υγεία ή ακόμα και θάνατο. Η εταιρεία τροφίμων Zee Best Foods με έδρα το Green Bay εξέδωσε ανακοίνωση ανάκλησης για προϊόντα σάλτσας με τσίλι. Συγκεκριμένα η Zee Best Foods Incorporated ανακαλεί τα προϊόντα Chili John’s Meat Sauce και

Καιρός- Μαρουσάκης: Έρχεται οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας – Μεγάλοι όγκοι νερού θα φέρουν προβλήματα

Η καλοκαιρία και οι υψηλές για το φθινόπωρο θερμοκρασίες έρχονται σιγά σιγά στο τέλος τους με ένα οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας να διαδέχεται την έως τώρα ηλιοφάνεια. Μάλιστα ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε πως το κύμα κακοκαιρίας τοπικά θα προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις που θα φέρουν μεγάλους όγκους νερού, οι οποίοι με τη σειρά τους ενδέχεται να

Απεργία ΠΝΟ: Χωρίς πλοία στις 22 και 23 Οκτωβρίου

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου καθώςη Πανελλήνια Ναυτική Ομοσποσπονδία (ΠΝΟ) προχωρά σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία. «Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ των Διοικήσεων του ΣΕΕΝ και της ΠΝΟ. Αντικείμενο της συνάντησης, όπως και εξωδίκως είχαν ενημερωθεί, ήταν η ανανέωση και υπογραφή της Σ.Σ.Ε. Ακτοπλοϊκών Οχηματαγωγών Επιβατικών Διεθνών

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με επτά νεκρούς στο Τελ Αβίβ

Η μαχητική πτέρυγα της Χαμάς «Ταξιαρχίες Qassam» ανέλαβαν την ευθύνη για τη χθεσινή μαζική επίθεση που σκότωσε τουλάχιστον 7 στο Τελ Αβίβ, ανάμεσά τους έναν Έλληνα! Η παλαιστινιακή οργάνωση ανακοίνωσε πως τα δύο άτομα που πραγματοποίησαν την επίθεση είναι μέλη της ομάδας. Η ένοπλη επίθεση στη συνοικία Γιάφα σημειώθηκε χθες Τρίτη, την ώρα που ήταν
spot_imgspot_img

Εντείνεται η ροή πληροφοριών και εμμένουν οι φήμες για σφαγή διμοιρίας αναγνώρισης του ισραηλινού στρατού που είχαν εισβάλει στο νότιο Λίβανο από ενέδρα της Χεζμπολάχ αναφέρει το Al Arabiya.

Ισραηλινές πηγές αποκάλυψαν στο Sky News Arabia ότι 14 στρατιώτες των IDF σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου στον νότιο Λίβανο.

Για το ζήτημα έγκαιρα στο pronews.gr σας είχαμε αναφέρει ότι ισραηλινή μονάδα είχε πέσει σε ενέδρα με τους νεκρούς να μιλούν τότε για 20 στρατιώτες, με πολλά ελικόπτερα να σπεύδουν να εκκενώσουν τους τραυματίες.

Νωρίτερα σε δήλωσή της, η Χεζμπολάχ ανέφερε πως είχε εμπλακεί σε νέες συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις που είχαν «διεισδύσει» σε μια πόλη στα νότια του Λιβάνου.

Η σιιτική οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «η Ισλαμική Αντίσταση εμπλέκεται σε συγκρούσεις με στρατιώτες του εχθρού που διεισδύουν στην πόλη Μαρούν αλ-Ρας», καθώς κα ότι οι δυνάμεις της προκάλεσαν «απώλειες» ανάμεσα στις τάξεις των Ισραηλινών.

Οι IDF ανέφεραν ότι είχαν «εμπλοκές από κοντινή απόσταση» και ότι κατέστρεψαν πάνω από 150 «τρομοκρατικές υποδομές και εξόντωσαν τρομοκράτες» στον νότιο Λίβανο.

Ο εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ Μοχάμεντ Αφίφ δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Βηρυτό ότι η οργάνωση συγκρούστηκε με τις ισραηλινές δυνάμεις στην Ααντέισα, ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο χωριό Μαρούν Αλ-Ρας στον νότιο Λίβανο όπου ενεργοποιήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός.

Παρόλο που η παραδοχή για 14 νεκρούς στρατιώτες των IDF έρχεται από ισραηλινές πηγές, ο στρατός επισήμως ανέφερε ότι ένας αξιωματικός σκοτώθηκε στις μάχες με τη Χεζμπολάχ κάτι που άλλαξε μόλις πριν λίγη ώρα ανεβάζοντας τις απώλειες που παραδέχθηκε στο πεδίο της μάχης.

Ο Ισραηλινός Στρατός αρχικά ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ότι «ο λοχαγός Εϊτάν Γιτζάκ Οστέρ (Eitan Yitzhak Oster), 22 ετών, έπεσε κατά τη διάρκεια των μαχών στον Λίβανο», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Όμως τον θάνατο επτά ακόμα στρατιωτών του στον Λίβανο ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός πριν λίγη ώρα.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι Ισραηλινοί στρατιώτες εισέδυσαν για λίγο σήμερα σε δύο σημεία στον νότιο Λίβανο.

 «Δύναμη του ισραηλινού εχθρού διέσχισε την μπλε γραμμή (που χωρίζει τις δύο χώρες) σε μια απόσταση περίπου 400 μέτρων στο έδαφος του Λιβάνου σε δύο τομείς, προτού αποσυρθεί» ανέφερε ο στρατός του Λιβάνου στον λογαριασμό του στο X.

 «Δεν είναι παρά η αρχή της αντιπαράθεσης η αντίσταση στον νότο είναι στο υψηλότερο βαθμό προετοιμασίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Χεζμπολάχ, ο Μοχάμαντ Αφίφι, στη διάρκεια οργανωμένης επίσκεψης των δημοσιογράφων στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Η συμμετοχή στρατευμάτων του Πεζικού και των Τεθωρακισμένων της 36ης μεραρχίας, περιλαμβανομένης της Ταξιαρχίας Γκολάνι, όπως και της 188ης Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων και της 6ης Ταξιαρχίας Πεζικού υπονοεί ότι η επιχείρηση του Ισραήλ διευρύνεται πέρα από στοχευμένες επιδρομές των Ειδικών Δυνάμεων, όπως διατείνεται το Τελ Αβίβ.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img