26.9 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΟ ισραηλινός στρατός προωθείται βαθύτερα στη νότια λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός προωθείται βαθύτερα στη νότια λωρίδα της Γάζας

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Λακτόκοκκος: Σπάνια μόλυνση που συνδέεται με την κατανάλωση ωμών γαλακτοκομικών

Τι είναι ο λακτόκοκκος που βρίσκεται στο γάλα;    Μια σπάνια περίπτωση μόλυνσης γυναίκας από ωμά γαλακτοκομικά, ανέφεραν επιστήμονες στην Ινδία, σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Cureus, ένα περιοδικό του Springer Nature. Ο Lactococcus lactis cremoris, παλαιότερα γνωστός ως Streptococcus lactis, χρησιμοποιείται ευρέως στην παραγωγή ζυμωμένων προϊόντων στη γαλακτοβιομηχανία, καθώς ζει στο δέρμα των

Η στιγμή που η FSB συλλαμβάνει κάτοικοι της Μαριούπολης για σύνδεση με Ουκρανούς τρομοκράτες, vid

ФСБ задержала жительницу Мариуполя. По заданию украинских спецслужб она передавала деньги боевикам для подготовки терактов. Сейчас женщина даёт показания насчёт других лиц, причастных к террористической деятельности pic.twitter.com/9RR0biGMRd — Ученик Штирлица2 (@hd7PR5YZbN59013) August 28, 2024 ΑΠΕΜΠΕ-EPA-NATIONAL ANTITERRORISM COMMITTE photo

«Η βρετανική μυστική υπηρεσία εμπλέκεται στην επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ»

συμμετείχε στην επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ, ενώ η ειδική υπηρεσία MI-7 διεξήγαγε προπαγανδιστική εκστρατεία στη Δύση. Αυτό είπε ο Adalbi Shchagoshev, μέλος της Επιτροπής Ασφαλείας της Κρατικής Δούμας, σε συνέντευξη Τύπου! Όπως τόνισε: “Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών συμμετείχαν στον συντονισμό της επίθεσης στην περιοχή του Κουρσκ… Ερευνήσαμε το ιστορικό αυτής της επίθεσης… Μπορώ να

Αποδεκατίζεται η 82η «ελίτ» Ταξιαρχία των Ουκρανών στο Κούρσκ

Αιχμή του δόρατος του ουκρανικού στρατού στην εισβολή στην ρωσική επαρχία του Κουρσκ αποτελεί η 82η ταξιαρχία αλλά η πλέον όλο και μεγαλύτερη αποστολή ρωσικών ενισχύσεων δείχνει να έχει όχι μόνο σταματήσει την ουκρανική προέλαση αλλά και να αποδεκατίζει τις μονάδες που εισχώρησαν. Ο ρωσικός στρατός έδειξε ακόμα μια ομάδα Ουκρανών που συνελήφθη στο Κουρσκ
spot_imgspot_img

Κάτοικοι του Χαν Γιούνις είπαν ότι τα ισραηλινά άρματα προωθήθηκαν αιφνιδιαστικά στο κέντρο της πόλης και ο στρατός διέταξε εκκενώσεις στα ανατολικά προάστια, αναγκάζοντας πολλές οικογένειες να φύγουν βιαστικά αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο αλλού, ενώ άλλες εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας, από τα ισραηλινά πλήγματα στο Χαν Γιούνις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 άνθρωποι.

Στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλα, στην κεντρική Γάζα, όπου έχουν βρει καταφύγιο τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι, ισραηλινό πλήγμα σκότωσε οκτώ Παλαιστίνιους κοντά σε ένα σχολείο όπου στεγάζονται εκτοπισμένοι.

Στη Νουσεϊράτ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ο δημοσιογράφος Μοχάμεντ Άμπεντ-Ράμπο σκοτώθηκε μαζί με την αδελφή του από ισραηλινό πλήγμα στο σπίτι τους, ανέφεραν ιατρικές πηγές. Το γραφείο Τύπου της Χαμάς ανακοίνωσε ότι με τον θάνατο του Άμπεντ-Ράμπο έφτασαν τους 172 οι Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά από τις 7 Οκτωβρίου 2023.

Τις τελευταίες ημέρες, το Ισραήλ έχει εκδώσει πολλές διαταγές εκκένωσης σε διάφορες περιοχές της Γάζας, τις περισσότερες αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος, προκαλώντας την κατακραυγή των Παλαιστινίων, του ΟΗΕ και των στελεχών των υπηρεσιών αρωγής, καθώς συρρικνώνονται οι «ανθρωπιστικές ζώνες» και δεν υπάρχουν πλέον ασφαλείς περιοχές.

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι διατάζει εκκενώσεις σε περιοχές απ’ όπου εξαπέλυσαν επιθέσεις οι μαχητές της Χαμάς και άλλων ένοπλων οργανώσεων. Οι ένοπλες πτέρυγες της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ λένε ότι οι μαχητές τους συγκρούονται με τις ισραηλινές δυνάμεις σε διάφορες περιοχές του θύλακα, εκτοξεύοντας αντιαρματικούς πυραύλους και οβίδες όλμων.

Περισσότεροι από 40.500 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Οι υπηρεσίες αρωγής λένε ότι οι περισσότεροι από τα 2,3 εκατομμύρια κατοίκους του θύλακα έχουν εκτοπιστεί πολλές φορές και αντιμετωπίζουν οξείες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων.

ΑΠΕΜΠΕ-ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img