27.4 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΟ Μ.Νετανιάχου σκέφτεται να καθαιρέσει τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Γ.Γκαλάντ

Ο Μ.Νετανιάχου σκέφτεται να καθαιρέσει τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Γ.Γκαλάντ

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Πάτρα: Συνελήφθη επίκουρος καθηγητής πανεπιστημίου που φωτογράφιζε 15χρονη

Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, προχώρησαν στη σύλληψη ενός επίκουρου καθηγητή πανεπιστημίου στην Πάτρα, καθώς φωτογράφιζε μια 15χρονη με αποτέλεσμα να του κάνει μήνυση ο πατέρας της. Όλα έγιναν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε αναψυκτήριο της περιοχής Μαρκάτου. Ο πατέρας της 15χρονης έπινε το ποτό του με έναν φίλο του και δεν αντελήφθη ότι ο

Εμβόλια m-RNA: Η μεγάλη ελπίδα για την αντιμετώπιση του καρκίνου – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Η επαναστατική αλλαγή στη θεραπευτική του καρκίνου ξεκίνησε το 2010 με την εφαρμογή της ανοσοθεραπείας στην αντιμετώπιση των συμπαγών όγκων, με εξαιρετικά μέχρι σήμερα αποτελέσματα, αυξάνοντας το ποσοστό των ασθενών που είναι ελεύθερα υποτροπής ή/και ίασης. Η πλατφόρμα m-RNA «Εκμεταλλευόμενοι την πλατφόρμα m-RNA που χρησιμοποιείτο στο εμβόλιο κατά της COVID-19 στην πανδημία, αναπτύχθηκε και δημιουργήθηκε

Στο Ισραήλ η απάντηση του Πούτιν, στις απειλές για χρήση Δυτικών πυραύλων από τον Ζελένσκι κατά της Ρωσίας

Οι Χούθι απέδειξαν ότι κατέχουν υπερσύγχρονους βαλλιστικούς πυραύλους που μπορούν να διαπεράσουν ακόμα και την ισραηλινή αεράμυνα, μία από τις ισχυρότερες στον κόσμο. Όπως έγινε γνωστό, οι Χούθι εκτόξευσαν έναν υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο εναντίον του Ισραήλ, ο οποίος χτύπησε ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας, πλησίον του διεθνούς αεροδρομίου Λοντ. Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, ο πύραυλος

Διάταγμα Πούτιν: Αυξήθηκε ο αριθμός του προσωπικού στις ρωσικές Ε.Δ.

συμπεριλαμβανομένων 1,5 εκατομμυρίου στρατιωτικών μελών, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο για νομικές πληροφορίες τη Δευτέρα. «Ο αριθμός των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας ορίζεται με το παρόν σε 2.389.130 μέλη, συμπεριλαμβανομένων 1.500.000 στρατιωτικών», αναφέρεται στο διάταγμα. Την προηγούμενη φορά που το προσωπικό αυξήθηκε τον Δεκέμβριο του 2023, ήταν 2.209.130, συμπεριλαμβανομένων 1.320.000 υπαλλήλων. ΑΠΕΜΠΕ-EPA

Τραυματία αξιωματικό των ρωσικών Ε.Δ. που πολέμησε στο Κουρσκ συνάντησε ο Πούτιν, vid

🇷🇺🇺🇦🚨‼️ Russian soldier told Putin the story how they horoicly held the defense in the Kursk region! "The enemy had a tight encirclement, we only had ammunition for small arms, in order to inflict maximum damage on the enemy, we were forced to call in fire on ourselves,"… pic.twitter.com/Mc7GeGCHKk — Lord Bebo (@MyLordBebo) September 16
spot_imgspot_img

Σύμφωνα με πολιτικές πηγές που επικαλείται η Haaretz, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σκέφτεται το ενδεχόμενο να καθαιρέσει τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ με το πρόσχημα ότι ο τελευταίος εμποδίζει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στο Λίβανο.

Τις τελευταίες ημέρες, το γραφείο του Νετανιάχου έχει στείλει μηνύματα σύμφωνα με τα οποία ο πρωθυπουργός προτρέπει τις IDF να ξεκινήσουν μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία στο βορρά, αλλά ο υπουργός Άμυνας είναι αντίθετος σε αυτό.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο Νετανιάχου προετοιμάζει το έδαφος για την αποπομπή του Γκαλάντ ανεξάρτητα από την υλοποίηση της κίνησης στον Βορρά – αλλά με φόντο την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για την ένταξη του ηγέτη του αντιπολιτευόμενου κόμματος «New Hope», Σάαρ Γκίντεον στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Σαάρ και ο Νετανιάχου συζητούν εδώ και αρκετό καιρό το ενδεχόμενο να προστεθεί στην κυβέρνηση η παράταξη του πρώτου και πρόσφατα υπήρξε σημαντική πρόοδος στις μεταξύ τους συνομιλίες. Πηγές του κόμματος «Λικούντ» ανέφεραν ότι η πρόοδος στις συνομιλίες με τον Σάαρ επιτεύχθηκε αφού η Σάρα Νετανιάχου υποχώρησε στις αντιρρήσεις που είχε για τον το διορισμό του ως υπουργού Άμυνας.

Το γραφείο του Νετανιάχου διέψευσε ότι υπάρχουν εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για την προσθήκη του Σάαρ στην κυβέρνηση, ωστόσο δεν σχολίασε το δημοσίευμα για την πρόθεση του Νετανιάχου να απομακρύνει τον Γκαλάντ. «Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο σχετικά με το θέμα» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο.

Ανώτερος υπουργός του «Λικούντ» δήλωσε ότι ο Νετανιάχου αποφάσισε να καθαιρέσει τον Γκαλάντ επειδή ο υπουργός Άμυνας «δεν ευθυγραμμίζεται μαζί του» όσον αφορά το νόμο που εξαιρεί τους υπερορθόδοξους από τη στράτευση.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «ο Μπίμπι φοβάται ότι οι υπερορθόδοξοι θα διαλύσουν την κυβέρνηση – και ο Γκαλάντ είναι το εμπόδιο στο νόμο για την επιστράτευση». Από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, οι υπερορθόδοξοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική θητεία στον στρατό, ωστόσο τον Ιούνιο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ εξέδωσε απόφαση με την οποία έδινε εντολή στην κυβέρνηση να προχωρήσει στη στράτευση τους.

Την ίδια στιγμή, το γραφείο που εκπροσωπεί τις οικογένειες των ομήρων δήλωσε ότι «ο διορισμός του Γκίντεον Σάαρ στη θέση του υπουργού Άμυνας θα είναι μια σαφής και ξεκάθαρη παραδοχή του πρωθυπουργού ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει οριστικά τους ομήρους», καθώς ο ίδιος «έχει καταστήσει σαφές – και δημόσια – ότι είναι εναντίον νέας συμφωνίας εκεχειρίας», χαρακτηρίζοντάς την «παράδοση». Ως εκ τούτου, ο διορισμός του θα ισοδυναμεί με «θανατική καταδίκη των ομήρων».

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img