15.8 C
Athens
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΟι Ισραηλινοι ξεκίνησαν την επιδρομή κατά του Ιράν – Μικρές οι ζημιές...

Οι Ισραηλινοι ξεκίνησαν την επιδρομή κατά του Ιράν – Μικρές οι ζημιές μετά από δύο κύματα επιθέσεων

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Αμαλιάδα: Γιατρός που εξέτασε το βρέφος αποκαλύπτει – «Το παιδί χάθηκε με ένα περίεργο επεισόδιο»

Η Ειρήνη Μουρτζούκου αντιμετώπισε πρώτη φορά τον θάνατο βρέφους όταν ήταν 14 ετών. Ήταν η μικρή αδερφή της που «έσβησε» με τον γιατρό που είχε εξετάσει την υπόθεση να μιλά στο «Φως στο Τούνελ». Η Αγγελική Νικολούλη παρουσίασε ηχητικό ντοκουμέντο από το νοσοκομείο, όπου οι γιατροί είχαν μιλήσει στην 24χρονη σήμερα, Ειρήνη Μουρτζούκου, περιγράφοντας το

Έφοδοι και τσουχτερά πρόστιμα σε κυλικεία ιδιωτικών σχολείων

Δείτε σε ποια σχολεία πήγαν και τι διαπίστωσαν οι ελεγκτές της Περιφέρειας Σαφάρι ελέγχων πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες τα τμήματα υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής στα κυλικεία των ιδιωτικών σχολείων, καταγράφοντας αν υπάρχει τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων των σχετικών Υγειονομικών Διατάξεων. Επιπλέον, εξετάζεται αν τα προσφερόμενα είδη είναι αυτά που καθορίζονται στις (γ)

Καιρός: Αίθριος και σήμερα πριν την «μεγάλη ανατροπή» που αναμένεται

Αίθριος καιρός γενικά αναμένεται σήμερα ο καιρός με τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 6-7 μποφόρ. Επιβεβαιώνονται έτσι οι μετεωρολόγοι που υποστήριζαν ότι το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου θα κυλήσει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου το σκηνικό του

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Ιράν “να σταματήσει τις επιθέσεις” εναντίον του Ισραήλ

Οι ΗΠΑ ζήτησαν σήμερα από το Ιράν να σταματήσει να επιτίθεται στο Ισραήλ προκειμένου να σπάσει ο κύκλος της βίας, αφού το Ισραήλ εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον του ιρανικού εδάφους σε αντίποινα για την εκτόξευση πυραύλων από την Τεχεράνη εναντίον της ισραηλινής επικράτειας την 1η Οκτωβρίου. “Καλούμε το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις του εναντίον του

G7: Δάνειο 50 δις δολαρίων στην Ουκρανία από τα έσοδα των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

Οι ηγέτες της G7 κατέληξαν σε συμφωνία για τους όρους της χορήγησης δανείου ύψους περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία. Το πακέτο χρηματοοικονομικής βοήθειας θα εξυπηρετηθεί και θα αποπληρωθεί από τα έκτακτα έσοδα των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της G7. (ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
spot_imgspot_img

Νωρίτερα, τα ξημερώματα του Σαββάτου (26/10), ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώνσει ότι πραγματοποιεί «ακριβείς επιδρομές» σε στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν ως απάντηση στις «συνεχείς επιθέσεις του καθεστώτος στο Ιράν εναντίον του Ισραήλ», όπως τις αποκάλεσε.

Ο Λευκός Οίκος ειδοποιήθηκε λίγο πριν το Ισραήλ πραγματοποιήσει τις αεροπορικές επιδρομές στο Ιράν, επισημαίνει το Reuters, επικαλούμενο το Fox News. Αμερικανός αξιωματούχος υπογράμμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμία ανάμειξη στη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ κατά στόχων στο Ιράν.

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος σχολίασε ότι κατανοεί ότι το Ισραήλ πραγματοποιεί τα πλήγματα στο Ιράν ως «άσκηση αυτοάμυνας».

«Κατανοούμε ότι το Ισραήλ πραγματοποιεί στοχευμένα πλήγματα εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ιράν ως άσκηση αυτοάμυνας και ως απάντηση στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στο CBS.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις διαμηνύουν ότι θα κάνουν «ό,τι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστούν το κράτος και τον λαό του Ισραήλ».

Στις 2 τα ξημερώματα, τουλάχιστον πέντε ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην Τεχεράνη και στην πόλη Καράτζ, στα δυτικά της πρωτεύουσας του Ιράν, όπως μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.

Αρκετές στρατιωτικές βάσεις στα δυτικά και νοτιοδυτικά της Τεχεράνης του Ιράν έχουν γίνει στόχος του Ισραήλ, σύμφωνα με το Reuters επικαλούμενο το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars

Σε ανακοίνωση των IDF υπογραμμίζεται ότι στόχοι είναι στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν. Στρατιωτικοί στόχοι χτυπήθηκαν, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχουν χτυπηθεί και ενεργειακοί.

Σε προσωπικό μήνυμα του, ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) Ντανιέλ Χαγκάρι αναφέρει πως επί του παρόντος δεν υπάρχουν αλλαγές στις οδηγίες προς τους πολίτες, καθώς το Ισραήλ εξαπολύει επίθεση εναντίον του Ιράν.

«Οι IDF είναι πλήρως προετοιμασμένες, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις από το Ιράν και τους πληρεξουσίους του στην περιοχή», δήλωσε.

«Το καθεστώς του Ιράν και οι πληρεξούσιοί του στην περιοχή επιτίθενται ανηλεώς εναντίον του Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου -σε επτά μέτωπα- συμπεριλαμβανομένων απευθείας επιθέσεων από το ιρανικό έδαφος», τονίζει ο ισραηλινός στρατός.

Ο Χαγκάρι προσέθεσε ότι ότι αξιολογείται διαρκώς η κατάσταση και καλεί τους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών.

«Όπως κάθε κυρίαρχη χώρα στον κόσμο, το Ισραήλ έχει δικαίωμα και καθήκον να απαντήσει», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση των IDF.

Ταυτόχρονα με τις πληροφορίες για εκρήξεις στα περίχωρα της ιρανικής πρωτεύουσας, την Τεχεράνη, συριακά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή της Δαμασκού και στην επαρχία Χομς.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που αναφέρουν ότι χτυπήθηκε το αρχηγείο των Φρουρών της Επανάστασης, το οποίο βρίσκεται στα δυτικά της Τεχεράνης, στρατόπεδα και κέντρα εκπαίδευση, τα οποία όμως όλα είχαν εκκενωθεί.

Εκρήξεις ακούστηκαν και πάνω από το αεροδρόμιο «Ιμάμ Χομεϊνί», στην Τεχεράνη, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την εκτροπή των πτήσεων.

Κανέναν ιρανικό αεροπλάνο δεν απέμεινε να πετά στον εναέριο χώρο της Τεχεράνης. Την ίδια στιγμή, ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από το βορειοανατολικό Ιράν, στα σύνορα με το Ιράκ, προκειμένου να συναντήσουν τους Ισραηλινούς επιδρομείς.

Σειρήνες συναγερμού ήχησαν και στην αμερικανική βάση που βρίσκεται εντός ιρακινού εδάφους, στα σύνορα με το Ιράν.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img