19.6 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΟι Κινέζοι «περικυκλώνουν» με άσκηση την Ταϊβάν: Βόρεια, νότια και ανατολικά της...

Οι Κινέζοι «περικυκλώνουν» με άσκηση την Ταϊβάν: Βόρεια, νότια και ανατολικά της νήσου

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ρέθυμνο: 37χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της από τον πατέρα της

Μία 37χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της σε χωριό του Ρεθύμνου.  Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας cretapost.gr, όλα συνέβησαν χθες το μεσημέρι (13/10) όταν η 37χρονη γυναίκα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τον πατέρα της.. Ο ίδιος έντρομος ειδοποίησε τις Αρχές με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να σπεύδει στο σημείο ωστόσο οι

Σώματα ασφαλείας: Επίδομα επικινδυνότητας σε 80.000 ενστόλους από το 2026

Ανακοινώνεται με τον νέο προϋπολογισμό, θα χορηγηθεί από το 2026 Νέο επίδομα για τους ένστολους μέσα από την επίσημη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας τους κλειδώνει η κυβέρνηση.   Το επίδομα επικινδυνότητας θα αφορά σε όλα τα σώματα ασφαλείας – αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, στρατιωτικούς  - και θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2026. Σύμφωνα με

Γάζα: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε σχολείο – καταφύγιο – Τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι νεκροί

Τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα και πολλοί ακόμη τραυματίες από βομβαρδισμό ισραηλινού άρματος μάχης ενάντια σε σχολείο που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για εκτοπισμένες οικογένειες στην Νουσεϊράτ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν γιατροί. (ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)

Η σοκαριστική στιγμή που Ρώσος στρατιώτης μπερδεύει εχθρικούς στρατιώτες με συμπατριώτες του στο μέτωπο, vid

Russian soldier mistakenly identified a group of Ukrainian soldiers as his own comrades. "Guys, are you friendlies? friendlies?" pic.twitter.com/Q4XBbKaLwE — Clash Report (@clashreport) October 14, 2024 freepik photo

Χεζμπολάχ: Οβίδες εναντίον ισραηλινών στρατευμάτων που προσπάθησαν να «διεισδύσουν» στον νότιο Λίβανο

Η Χεζμπολάχ με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως σήμερα νωρίς το πρωί, μαχητές της χρησιμοποίησαν οβίδες εναντίον ισραηλινών στρατευμάτων που προσπάθησαν να «διεισδύσουν» στον νότιο Λίβανο. «Όταν δύναμη του πεζικού του εχθρού προσπάθησε να διεισδύσει στο λιβανέζικο έδαφος» , κοντά στο μεθοριακό χωριό Μαρκάμπα, οι μαχητές της Χεζμπολάχ τη στοχοθέτησαν «με οβίδες του πυροβολικού»
spot_imgspot_img

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά μεγάλη στρατιωτική άσκηση κοντά στην Ταϊβάν, διαμηνύοντας ότι πρόκειται για αυστηρή προειδοποίηση προς τις αυτονομιστικές δυνάμεις της νήσου που το Πεκίνο θεωρεί κινεζική επαρχία.

Η άσκηση «Joint Sword-2024B» θα διεξαχθεί στο Στενό της Ταϊβάν και σε περιοχές στα βόρεια, νότια και ανατολικά της νήσου. «Είναι μια νόμιμη και απαραίτητη επιχείρηση για τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής ενότητας», αναφέρει η ανακοίνωση της αρμόδιας στρατιωτικής διοίκησης που μεταδόθηκε τόσο στην κινεζική όσο και στην αγγλική γλώσσα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν εξέφρασε την έντονη καταδίκη του για την «παράλογη και προκλητική ενέργεια» του Πεκίνου, συμπληρώνοντας ότι έχουν κινητοποιηθεί οι ένοπλες δυνάμεις της.

Η Κίνα πρέπει να σεβαστεί την επιλογή του λαού της Ταϊβάν για έναν ελεύθερο και δημοκρατικό τρόπο ζωής και ν’ απέχει από στρατιωτικές προκλήσεις, ανακοίνωσε σήμερα το Προεδρικό Γραφείο της Ταϊβάν, μετά από την κίνηση των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων ν’ αρχίσουν ένα νέο γύρο πολεμικών γυμνασίων κοντά στη Ταϊβάν.

Το υπουργείο Μεταφορών της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα ότι οι λειτουργίες του αεροδρομίων και του λιμανιών παραμένουν ομαλές στη διάρκεια των κινεζικών στρατιωτικών ασκήσεων.

Η Ταϊβάν θα διασφαλίσει την ασφαλή διεξαγωγή των πτήσεων στο FIR της Ταϊπέι, ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του, το ίδιο υπουργείο.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα κλιμακώσει την ένταση αντιδρώντας στις στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας.

Ωστόσο, η Ταϊβάν έχει τεθεί σε συναγερμό στις περιφερειακές περιοχές της, παρακολουθώντας τις κινήσεις των στρατιωτικών και πυραυλικών δυνάμεων της Κίνας.

Οι παράλογες και προκλητικές στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας διαταράσσουν την κατάσταση ασφάλειας στο Στενό της Ταϊβάν και δεν συνάδουν με την υγιή ανάπτυξη των διασυνοριακών σχέσεων στο στενό, ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

ΗΠΑ και σύμμαχοι παρακολουθούν την κατάσταση!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-TAIWAN MILITARY NEWS AGENCY

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img