34.5 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΟι Ουκρανοί απειλούν τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ! Έριξαν θερμοβαρικούς πυραύλους οι...

Οι Ουκρανοί απειλούν τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ! Έριξαν θερμοβαρικούς πυραύλους οι Ρώσοι

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Οι Φιλιππίνες κατηγορούν την κινεζική πολεμική αεροπορία ότι παρενόχλησε ένα από τα αεροσκάφη τους

Δύο αεροσκάφη της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας «εκτέλεσαν έναν επικίνδυνο ελιγμό γύρω στις 0900 το πρωί τοπική ώρα και έριξαν φωτοβολίδες στην πορεία» του αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας των Φιλιππίνων, δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των Φιλιππίνων, στρατηγός Ρομέο Μπράουνερ, σε ένα δελτίο τύπου σχετικά με ένα περιστατικό που έλαβε χώρα την Πέμπτη

Κριμαία: Ουκρανικό ναυτικό drone κατέστρεψε ρωσικό περιπολικό σκάφος

Ένα ναυτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Magura της Στρατιωτική Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ουκρανίας (HUR) κατέστρεψε ένα ρωσικό περιπολικό σκάφος KS-701 Tunets (Tuna) στην Κριμαία, ανέφερε η HUR στις 10 Αυγούστου. Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο χωριό Τσερνομόρσκε στη βορειοδυτική ακτή της Κριμαίας. Αυτή δεν είναι η πρώτη επιτυχημένη ουκρανική επίθεση σε ρωσικά ταχύπλοα Tunets, τα οποία

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αθλητές φέρεται να βρήκαν σκουλήκια στο φαγητό στο Ολυμπιακό Χωριό

«Ακούμε τους αθλητές και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα σχόλιά τους», δήλωσε εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής. Δεν είναι μυστικό ότι οι αθλητές στο Παρίσι δεν έχουν μείνει και πολύ εντυπωσιασμένοι από το φαγητό στο Ολυμπιακό Χωριό. Υπήρξαν αναφορές για ελλείψεις τροφίμων και μόλις την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα γυμναστικής των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι το μενού

Αυξημένα τα κόμιστρα στα πορθμεία Σαλαμίνας Περάματος και Περάματος Σαλαμίνας | OPEN TV

Η καθημερινή μετακίνηση για τους κατοίκους της Σαλαμίνας αποτελεί μποναμάς, καθώς ο πληθωρισμός έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ακόμα και στα κοντινά δρομολόγια. ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ

Μερομήνια: Οι πρώτες προβλέψεις για το 2025 – Πότε έρχονται τα πρώτα χιόνια

Τα μερομήνια είναι μία πανάρχαια πρόβλεψη του καιρού και αφορούν στις δώδεκα πρώτες ημέρες του Αυγούστου, όπου και «διαβάζονται» τα σημάδια που προβλέπουν τον καιρό. Ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι πρώτες εκτιμήσεις, με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα να παρουσιάζει τον καιρό για το επτάμηνο από Σεπτέμβριο 2024 έως 2025. Σύμφωνα με την πρόβλεψή του
spot_imgspot_img

Ένα χτύπημα θερμοβαρικών πυραύλων σε μια προσωρινή βάση ξένων μισθοφόρων στα νότια προάστια της Σούτζα σκότωσε 15 μαχητές, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι αεροπορικές και πυραυλικές δυνάμεις έπληξαν τις ουκρανικές εφεδρείες στην περιοχή Σούμι. Ένα χτύπημα θερμοβαρικού πυραύλου σε μια προσωρινή βάση ξένων μισθοφόρων στα νότια  προάστια της Σούτζα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ξένων μισθοφόρων, οι οποίοι έχουν εισχωρήσει σε ρωσικό έδαφος μαζί με τους Ουκρανούς!

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να αποκρούουν, όπως ανακοινώνεται, τις προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων  να εισβάλουν στο ρωσικό έδαφος, δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) το Σάββατο.

Την προηγούμενη μέρα, δυνάμεις της Ρωσικής Ομάδας Μάχης Sever, μαζί με εφεδρείες, απέτρεψαν τις προσπάθειες των εχθρικών κινητών ομάδων να διεισδύσουν βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος στις περιοχές Ivashkovsky, Malaya Loknya και Olgovka μέσω ενεργών επιχειρήσεων, επιδρομών στρατιωτικής αεροπορίας και πυρών πυροβολικού.

Απειλή για τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση γύρω από τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ έχει επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, με πραγματικό κίνδυνο χτυπημάτων από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με την κρατική εταιρεία Rosatom.

Ο Γενικός Διευθυντής της Rosatom, Alexey Likhachev, μίλησε τηλεφωνικά με τον Rafael Grossi, επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA), για να συζητήσουν την κατάσταση γύρω από το εργοστάσιο. «Το απόγευμα της 9ης Αυγούστου 2024, έλαβε χώρα μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Αλεξέι Λιχάτσεφ, Γενικού Διευθυντή της Rosatom, και του Ραφαέλ Γκρόσι, επικεφαλής του ΔΟΑΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Rosatom.

«Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά», προειδοποίησε η εταιρεία πυρηνικής ενέργειας.

«Την Πέμπτη, 8 Αυγούστου, συντρίμμια και θραύσματα πυραύλων που καταρρίφθηκαν ανακαλύφθηκαν στο έδαφος του NPP, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του συγκροτήματος επεξεργασίας ραδιενεργών αποβλήτων», ανέφερε η Rosatom. «Οι ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου το βράδυ της 9ης Αυγούστου οδήγησαν στην απενεργοποίηση ενός υποσταθμού μετασχηματιστή, αφήνοντας το Kurchatov —την πόλη που βρίσκεται πλησιέστερα στον πυρηνικό σταθμό Kursk— χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα».

Ο Λιχάτσεφ τόνισε στον Γκρόσι ότι οι ουκρανικές επιθέσεις «αποτελούν άμεση απειλή όχι μόνο για τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ αλλά και για την ανάπτυξη της παγκόσμιας πυρηνικής ενέργειας στο σύνολό της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img