19.6 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμος«Οι στρατολογήσεις Ουκρανών σε δημόσιους χώρους δείγμα σοβαρών προβλημάτων στο μέτωπο»

«Οι στρατολογήσεις Ουκρανών σε δημόσιους χώρους δείγμα σοβαρών προβλημάτων στο μέτωπο»

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ρέθυμνο: 37χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της από τον πατέρα της

Μία 37χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της σε χωριό του Ρεθύμνου.  Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας cretapost.gr, όλα συνέβησαν χθες το μεσημέρι (13/10) όταν η 37χρονη γυναίκα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τον πατέρα της.. Ο ίδιος έντρομος ειδοποίησε τις Αρχές με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να σπεύδει στο σημείο ωστόσο οι

Σώματα ασφαλείας: Επίδομα επικινδυνότητας σε 80.000 ενστόλους από το 2026

Ανακοινώνεται με τον νέο προϋπολογισμό, θα χορηγηθεί από το 2026 Νέο επίδομα για τους ένστολους μέσα από την επίσημη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας τους κλειδώνει η κυβέρνηση.   Το επίδομα επικινδυνότητας θα αφορά σε όλα τα σώματα ασφαλείας – αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, στρατιωτικούς  - και θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2026. Σύμφωνα με

Γάζα: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε σχολείο – καταφύγιο – Τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι νεκροί

Τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα και πολλοί ακόμη τραυματίες από βομβαρδισμό ισραηλινού άρματος μάχης ενάντια σε σχολείο που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για εκτοπισμένες οικογένειες στην Νουσεϊράτ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν γιατροί. (ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)

Η σοκαριστική στιγμή που Ρώσος στρατιώτης μπερδεύει εχθρικούς στρατιώτες με συμπατριώτες του στο μέτωπο, vid

Russian soldier mistakenly identified a group of Ukrainian soldiers as his own comrades. "Guys, are you friendlies? friendlies?" pic.twitter.com/Q4XBbKaLwE — Clash Report (@clashreport) October 14, 2024 freepik photo

Χεζμπολάχ: Οβίδες εναντίον ισραηλινών στρατευμάτων που προσπάθησαν να «διεισδύσουν» στον νότιο Λίβανο

Η Χεζμπολάχ με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως σήμερα νωρίς το πρωί, μαχητές της χρησιμοποίησαν οβίδες εναντίον ισραηλινών στρατευμάτων που προσπάθησαν να «διεισδύσουν» στον νότιο Λίβανο. «Όταν δύναμη του πεζικού του εχθρού προσπάθησε να διεισδύσει στο λιβανέζικο έδαφος» , κοντά στο μεθοριακό χωριό Μαρκάμπα, οι μαχητές της Χεζμπολάχ τη στοχοθέτησαν «με οβίδες του πυροβολικού»
spot_imgspot_img

«Τα προβλήματά τους είναι τα εξής: δεν έχουν αρκετό προσωπικό. Αρπάζουν τους πάντες, ακόμη και εκείνους με επίσημη απαλλαγή από τον στρατό – κάτι που δεν είναι πάντα δυνατό να αποδειχθεί», δήλωσε στο Sputnik ο ανώτερος ερευνητής του Ινστιτούτου Χωρών της ΚΑΚ (Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών), Alexander Dudchak.

Έτσι σχολίασε ο εμπειρογνώμονας τα viral βίντεο και τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν από πόλεις της Ουκρανίας τις τελευταίες δύο ημέρες με Ουκρανούς αξιωματικούς να συμμετέχουν σε μαζικές επιδρομές σε εμπορικά κέντρα, νυχτερινά κέντρα, συναυλίες και άλλους χώρους αναζητώντας «νέο αίμα» για το μέτωπο.

Η κλίμακα των πρόσφατων επιδρομών είναι πρωτοφανής, λέει ο Dudchak, ο οποίος είναι επίσης ειδικός στο «Another Ukraine», ένα πολιτικό και κοινωνικό κίνημα που αποτελείται από Ουκρανούς πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλους που επιδιώκουν τον τερματισμό του πολέμου στη χώρα τους.

Οι απελπισμένοι καιροί μπορεί να απαιτούν απελπισμένα μέτρα και οι επιδρομές επιστράτευσης φαίνεται να αποτελούν ένδειξη αυξανόμενων προβλημάτων στο πεδίο της μάχης, σύμφωνα με τον ειδικό, ο οποίος επεσήμανε την ώθηση του ρωσικού στρατού να εκδιώξει τις ουκρανικές δυνάμεις από την περιοχή του Κουρσκ και τις προόδους στο Ντόνετσκ και Χάρκοβο.

«Φυσικά, δεν πρέπει να χαιρόμαστε πολύ νωρίς, γιατί παρά τις σοβαρές αποτυχίες τους, συμπεριλαμβανομένων των τόπων όπου κάποιες μονάδες εγκαταλείπουν εντελώς την πρώτη γραμμή, με τέτοια μέτρα θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν πλήθος και να κρατήσουν άμυνα για λίγο. Δεν μπορώ να πω για πόσο καιρό, αλλά τώρα θα έχουν την ευκαιρία να «λύσουν» τα τρέχοντα προβλήματά τους εις βάρος του (νεαρής ηλικίας) πλήθους που στρατολογούν με αυτόν τον τρόπο», πρόθεσε ο Dudchak.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-LUSA photo

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img