30.2 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΟυκρανία: Ο Ινδός πρωθυπουργός Μόντι καλεί τον Ζελένσκι να παρακαθήσει σε συνομιλίες...

Ουκρανία: Ο Ινδός πρωθυπουργός Μόντι καλεί τον Ζελένσκι να παρακαθήσει σε συνομιλίες με τη Ρωσία

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Περιφέρεια Κουρσκ: 400 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, 17 οχήματα μάχης καταστράφηκαν

Μια περίληψη του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με την απόκρουση της εισβολής στην περιφέρεια Κουρσκ από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφερε : «Κατά την διάρκεια της ημέρας, οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήλθαν σε έως και 400 στρατιώτες και 17 τεθωρακισμένα οχήματα, μεταξύ των οποίων ένα άρμα μάχης, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 14 τεθωρακισμένα οχήματα

Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις σε πολλές πόλεις στην συνοριακή περιοχή του Μπέλγκοροντ

Η σημερινή καταχώριση δείχνει ότι ο ουκρανικός στρατός έχει επιτεθεί σε 37 τοποθεσίες σε οκτώ κομητείες τις τελευταίες 24 ώρες. Η Gladkow αναφέρει ότι δύο άμαχοι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις σε πολλές πόλεις. Κατά την διάρκεια των επιθέσεων, οι ουκρανικές μονάδες εκτόξευσαν τουλάχιστον 109 βλήματα και χρησιμοποίησαν 35 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, εννέα από τα οποία

Λευκός Οίκος: Η επίσκεψη του Μόντι στην Ουκρανία μπορεί να αποδειχθεί “χρήσιμη”

“Εάν η επίσκεψη του πρωθυπουργού μπορεί να συμβάλει “ στον τερματισμό του πολέμου σύμφωνα με το όραμα του (Βολοντίμιρ) Ζελένσκι για μια δίκαιη ειρήνη, τότε θεωρούμε ότι αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι. (με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)

Και εγένετο “Συμβούλιο Sushi”: Στόχος η αναβάθμιση της ασφάλειας της ωμής λιχουδιάς

Ποια βήματα θα γίνουν για την αναβάθμιση της ασφάλειας του sushi από μια νεοσύστατη συνεργασία παραγωγών. Το σούσι, που κάποτε αποτελούσε πολύτιμη παράδοση της Ιαπωνίας, έχει κατακλύσει τον κόσμο, γοητεύοντας τους γευστικούς κάλυκες με το μοναδικό μείγμα γεύσεων και υφών. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Mε πάνω από 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους να απολαμβάνουν αυτή

Μαίνεται η φωτιά στην Ανατολική Μάνη

Παραμένει σε εξέλιξη η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (23/8) στην περιοχή Μίνα Οιτύλου, του δήμου Ανατολικής Μάνης, στην Λακωνία. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που εξακολουθεί να καίει σε αγροτοδασική έκταση, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Επί τόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ
spot_imgspot_img

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι κάλεσε σήμερα τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να παρακαθήσει σε συνομιλίες με τη Ρωσία προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και προσφέρθηκε να ενεργήσει ως φίλος για να βοηθήσει ώστε να επέλθει η ειρήνη, καθώς οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο Κίεβο εν καιρώ πολέμου.

“Ο δρόμος προς τη λύση μπορεί μόνο να εξευρεθεί μόνο μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας. Και θα πρέπει να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση χωρίς να χάνουμε χρόνο. Και οι δύο πλευρές θα πρέπει να καθίσουν μαζί και να βρουν μια έξοδο από αυτή την κρίση”, είπε ο Μόντι.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως η Ινδία είναι έτοιμη να παίξει έναν ενεργό ρόλο σε οιεσδήποτε προσπάθειες προς την ειρήνη. Αν μπορώ να παίξω οιονδήποτε ρόλο σε αυτό προσωπικά, θα το κάνω, θέλω να σας διαβεβαιώσω ως φίλος”, είπε.

Τα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων στις οποίες και οι δύο ηγέτες χαρακτήρισαν την επίσκεψη “ιστορική”.

Ο Μόντι μίλησε μετά τον Ζελένσκι και ο Ουκρανός πρόεδρος δεν είχε την ευκαιρία να απαντήσει στο κάλεσμα για διάλογο.

Όμως ο Ουκρανός ηγέτης είπε στα σχόλιά του πως “το ζήτημα του τερματισμού του πολέμου και μιας δίκαιης ειρήνης είναι προτεραιότητα για την Ουκρανία”.

Η Ουκρανία έχει πει κατ΄επανάληψη πως θέλει να τελειώσει ο πόλεμος όμως με τους όρους του Κιέβου, όχι της Ρωσίας. Η Ουκρανία ωθεί για την πραγματοποίηση μιας δεύτερης διεθνούς συνόδου κορυφής αργότερα φέτος, και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τη Ρωσία, προκειμένου να προωθήσει το όραμά της για ειρήνη.

Η πρώτη σύνοδος κορυφής, που είχε διεξαχθεί στην Ελβετία τον Ιούνιο είχε αποκλείσει εμφατικά τη Ρωσία, ενώ είχαν συμμετάσχει σε αυτήν πλήθος αντιπροσωπειών, περιλαμβανομένης μίας από την Ινδία, αλλά όχι από την Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε τη Δευτέρα, 19 Αυγούστου, πως το ενδεχόμενο συνομιλιών έχει αποκλειστεί μετά την επίθεση της Ουκρανίας στη δυτική ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

Η Ουκρανία εισέβαλε στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ στις 6 Αυγούστου, υποστηρίζοντας ότι κατέλαβε περισσότερους από 100 οικισμούς σε αυτό που στρατιωτικοί αναλυτές θεωρούν πως είναι μία προσπάθεια να αποσπάσει ρωσικά στρατεύματα από την ανατολική Ουκρανία.

Οι δυνάμεις της Μόσχας προχωρούν με αργούς ρυθμούς, απειλώντας τον μεταφορικό κόμβο του Ποκρόφσκ και άλλες ουκρανικές θέσεις στην ανατολική Ουκρανία.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img