26.4 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΟυκρανία: Θα γίνει μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για να “τιμωρηθούν” οι...

Ουκρανία: Θα γίνει μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για να “τιμωρηθούν” οι Ρώσοι

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

meteo.gr: Η πιο δροσερή μέρα των τελευταίων 46 ημερών – Στους 36.3°C η μέγιστη θερμοκρασία

Η πιο δροσερή μέρα των τελευταίων 46 ημερών - Στους 36.3°C η μέγιστη θερμοκρασία Σύνταξη άρθρου: Γ. Κύρος, Κ. Λαγουβάρδος Ε.Α.Α – Πεντέλη, Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024, 16:30   Πτώση της θερμοκρασίας καταγράφεται από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Τετάρτη 21/08. Όπως φαίνεται στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί, η

Πρόσκληση για κατάταξη στο στρατό ξηράς με τη 2024 Ε’ ΕΣΣΟ

Οι καλούμενοι από αναβολή κατάταξης για λόγους υγείας καθώς και οι στρατεύσιμοι άλλων κατηγοριών και ανυπότακτοι οι οποίοι οποτεδήποτε έλαβαν αναβολή κατάταξης για λόγους υγείας, υποχρεούνται να παρουσιασθούν για κατάταξη στα αναφερόμενα στη διαταγή Κέντρα εκπαίδευσης Στρατευσίμων (ΚΕΝ) από 9 μέχρι 11 Σεπτεμβρίου 2024, ενώ οι λοιποί καλούμενοι υποχρεούνται να παρουσιασθούν για κατάταξη στα αναφερόμενα

Απαγόρευση αλίευσης οστρακοειδών στη Πιερία λόγω τοξικού φυτοπλαγκτόν

Νέες αποφάσεις απαγόρευσης αλίευση οστρακοειδών. Με σημερινή απόφαση Τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και μετά από τα εργαστηριακά αποτελέσματα νερού της Εργαστηριακής Μονάδας Θαλάσσιων Τοξικών Μικροφυκών του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας η αλιεία, συγκομιδή, διακίνηση και διάθεση στην αγορά για ανθρώπινη κατανάλωση όλων των οστρακοειδών που προέρχονται από τη

Θοδωρής Κολυδάς: Σπάνιο φαινόμενο οι ανοδικοί κεραυνοί

Με αφορμή την έντονη κεραυνική δραστηριότητα του τελευταίου 48ωρου ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς ανέλυσε ένα σπάνιο φαινόμενο. Το σπάνιο αυτό φαινόμενο ονομάζεται ανοδικοί κεραυνοί και καταγράφηκε στην Κύπρο πριν από 5 χρόνια. Αναφέρεται στην ανάλυσή του στα ηλεκτρισμένα νέφη και στο ηλεκτρικό πεδίο που αναστρέφεται. Results of the Week #08 (2020) SWE Photography

Φωτιά στον Βρονταμά Λακωνίας

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στον Βρονταμά Λακωνίας. Η πυρκαγιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση ενώ για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ και εθελοντές. Την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμει από αέρος 1 ελικόπτερο.
spot_imgspot_img

Έπειτα από χρόνια δισταγμών και παρά την αντίθεση των στρατιωτικών το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα να γίνει μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) με την ελπίδα να τιμωρηθεί η Ρωσία για τα φερόμενα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει στην Ουκρανία.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στη χώρα, καθώς πολλοί φοβούνται ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες που μάχονται κατά του ρωσικού στρατού θα βρεθούν με τη σειρά τους στο στόχαστρο του ΔΠΔ, αποστολή του οποίου είναι να διώκει δράστες γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου.

Συνολικά 281 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης του Καταστατικού της Ρώμης, της ιδρυτικής συνθήκης του ΔΠΔ, ανέφεραν πολλοί από αυτούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει «τις περισσότερες πιθανότητες να τιμωρηθούν οι Ρώσοι και θα ενισχύσει την απομόνωση της Ρωσίας», σχολίασε η βουλευτής Εβγκένια Κραβτσούκ που ανήκει στο κόμμα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με την ίδια, η Ουκρανία επικαλέστηκε το άρθρο 124 του Καταστατικού της Ρώμης, το οποίο επιτρέπει να εξαιρείται για επτά χρόνια κάθε Ουκρανός – πολίτης ή στρατιωτικός— από οποιαδήποτε δίωξη από το ΔΠΔ για εγκλήματα πολέμου.

Η επικύρωση του Καταστατικού αποτελεί μέρος των δεσμεύσεων του Κιέβου προς την ΕΕ, εξήγησε η Κραβτσούκ.

«Είναι ένα απαραίτητο μέτρο, εντελώς δικαιολογημένο και ασφαλές», τόνισε.

Η Ιρίνα Γκεραστσένκο όπως και το κόμμα της, το αντιπολιτευόμενο Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη, καταψήφισαν την πρόταση.

Η Γκεραστσένκο μάλιστα έκανε λόγο για «δύσκολες συζητήσεις» στο κοινοβούλιο πριν από την ψηφοφορία. «Οι στρατιωτικοί ζήτησαν η επικύρωση να γίνει μετά την άρση του στρατιωτικού νόμου», επεσήμανε στο Telegram.

«Κανείς δεν εξήγησε τι θα συμβεί μετά» τα επτά χρόνια εξαίρεσης που προβλέπει το άρθρο 124, τόνισε.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img