26.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΟυκρανική επιδρομή drone: Προσπάθησαν να χτυπήσουν διυλιστήρια και μονάδες ενέργειας

Ουκρανική επιδρομή drone: Προσπάθησαν να χτυπήσουν διυλιστήρια και μονάδες ενέργειας

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Θεσσαλονίκη: 18χρονοι ξυλοκόπησαν ανήλικο μετά από ραντεβού μέσω social media

Τρία άτομα συνελήφθησαν ύστερα από επίθεση σε βάρος ενός 16χρονου στην περιοχή της Καλαμαριάς, το βράδυ της Παρασκευής. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, όλα έγιναν τις βραδινές ώρες, όταν δύο 18χρονοι μαζί με έναν φίλο τους, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί, με αφορμή προσωπικές διαφορές με δύο 16χρονους ημεδαπούς, συναντήθηκαν μαζί τους

Ορεστιάδα: Συνελήφθη με όπλα 29χρονος Τούρκος που πέρασε τα σύνορα

Συνελήφθη 29χρονος Τούρκος στις Καστανιές Ορεστιάδας. Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας από την Τουρκία συνελήφθη διότι κατά την είσοδό του στη χώρα προερχόμενος οδικώς από την Τουρκία, βρέθηκαν στην κατοχή του όπλα και σφαίρες. Μέσα στο αυτοκίνητό του είχε ένα πιστόλι Glock, δύο γεμιστήρες, έξι φυσίγγια των 9mm και ένα σπρέι πιπεριού. Όταν συνελήφθη δήλωσε πως είναι

Έρχεται το φουτουριστικό “βιώσιμο” νησί των 1.500.000.000.000 δολαρίων χωρίς αυτοκίνητα και δρόμους!(vid)

Το Sindalah ωστόσο πρόκειται να είναι ο πρώτος πολυτελής προορισμός της NEOM σε νησί και γιοτ. «Παρέχοντας μια γραφική πύλη προς την Ερυθρά Θάλασσα, θα είναι μια συναρπαστική και ελκυστική τουριστική τοποθεσία. «Με ένα τέλειο κλίμα όλο το χρόνο, [θα γίνει] ένας παγκόσμιος κόμβος ιστιοπλοΐας και ένας “βιώσιμος” πολυτελής προορισμός με παγκόσμιας κλάσης κουζίνα, ψώνια

Ράφα: Βρέθηκαν νεκροί έξι όμηροι της Χαμάς – Ανάμεσά τους κι ένας 23χρονος Αμερικανός

Το Ισραήλ ανέκτησε τα πτώματα έξι ομήρων στη Γάζα περιλαμβανομένου εκείνου του Ισραηλινοαμερικανού Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου (πρωί Κυριακής ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. «Νωρίτερα σήμερα [σ.σ. Σάββατο], σε μια σήραγγα κάτω από την πόλη Ράφα, οι ισραηλινές δυνάμεις ανέκτησαν τα πτώματα έξι ομήρων που κρατούνταν από τη Χαμάς»

Μπαράζ επιθέσεων με drones σε ρωσικές επαρχίες: Είχαν στόχο και τη Μόσχα, vid

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, χωρίς να υπάρξουν αναφορές για θύματα. «Η άμυνά μας απέτρεψε απόπειρα μαζικής επίθεσης με drones στην περιφέρεια Μπριάνσκ», ανέφερε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ο περιφερειάρχης Αλεξάντερ Μπαγκαμάζ. Σε ανάρτησή του στο Telegram, έκανε λόγο για τουλάχιστον 26 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που «αναγνωρίστηκαν και καταστράφηκαν» από
spot_imgspot_img

Η Ουκρανία εξαπέλυσε κύματα επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στοχοποιώντας ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς και διυλιστήριο στην περιφέρεια της Μόσχας και της γειτονικής Τβερ και προκαλώντας πυρκαγιές, ενώ δεκάδες drones καταστράφηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως δήλωσαν σήμερα Ρώσοι αξιωματούχοι.

Συντρίμμια μη επανδρωμένων αεροσκαφών προκάλεσαν πυρκαγιές στο διυλιστήριο της Μόσχας και στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό του Κονάκοβο στην περιφέρεια του Τβερ, έναν από τους μεγαλύτερους στην κεντρική Ρωσία, σύμφωνα με αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram πως μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 158 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν από την Ουκρανία στη διάρκεια της νύχτας, περιλαμβανομένων εννέα πάνω από τη Μόσχα και τη γύρω περιοχή.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε πως αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έθεσαν στο στόχαστρο το διυλιστήριο της Μόσχας και πως είναι σε εξέλιξη προσπάθειες κατάσβεσης μιας φωτιάς σε «ξεχωριστή τεχνική αίθουσα» στη μονάδα.

Το διυλιστήριο νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας ανήκει στην Gazprom Neft, τον πετρελαϊκό βραχίονα του ρωσικού κολοσσού αερίου Gazprom. Η Gazprom Neft αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το ειδησεογραφικό κανάλι Baza του Telegram, που έχει στενές σχέσεις με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, ανέφερε πως ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις κοντά στον σταθμό του Κονάκοβο.

Ο περιφερειάρχης της Τβερ Ίγκορ Ρουντένια δήλωσε πως έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στην πόλη Κονάκοβο όμως η παροχή αερίου και η ηλεκτροδότηση δεν έχουν διακοπεί. 

Η Ουκρανία προσπάθησε επίσης να χτυπήσει τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Κασίρα στην περιοχή της Μόσχας με τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε ο Μιχαήλ Σουβάλοφ, επικεφαλής του τομέα της πόλης Κασίρα στο Telegram. Δεν έχει ξεσπάσει πυρκαγιά και δεν υπάρχουν απώλειες ή ζημιές από την επίθεση, είπε.

«Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος συνεχίζεται χωρίς προβλήματα», ανέφερε ο Σουβάλοφ σε ανάρτηση στο Telegram.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως 46 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από τη συνοριακή περιφέρεια του Κουρσκ, 34 πάνω από την περιφέρεια του Μπριάνσκ, 28 πάνω από εκείνην του Βορονέζ και 14 πάνω από την περιφέρεια του Μπέλγκοροντ. Αρκετά καταρρίφθηκαν πάνω από την Καλούγκα, το Λιπέτσκ, το Ριαζάν και πάνω από πολλές άλλες ρωσικές περιφέρειες, ανέφερε το υπουργείο.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img