22.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΠαρέμβαση του B.Πούτιν προς Ισραήλ και ΗΠΑ λίγο πριν κτυπηθεί το Ιράν:...

Παρέμβαση του B.Πούτιν προς Ισραήλ και ΗΠΑ λίγο πριν κτυπηθεί το Ιράν: «Σας παρακολουθούμε στενά»

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Αγωνία για την Μέση Ανατολή! Το Ισραήλ βομβαρδίζει σφοδρά τον Λίβανο και ετοιμάζεται για Ιράν

που εξαπέλυσε στο έδαφός του το Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα στρατιωτικός αξιωματούχος, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου να κάνει έκτακτο διάγγελμα, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί νέα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και της Χαμάς στην Γάζα, συμμάχων της Τεχεράνης. Επιπλέον, εκδόθηκε NOTAM από το Ιράν, κατά την οποία περιοχές του δυτικού εναέριου

Ο δήμαρχος του Energodar υπόσχεται τιμωρία για τον φόνο του επικεφαλής ασφαλείας του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye

στην επικράτεια του οποίου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός Zaporozhye, αντιδρά στην επίθεση στον Andrei Korotki. Ήταν επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας της εγκατάστασης που ήταν υπεύθυνο για την έκδοση δελτίων πρόσβασης. Ο Senowos γράφει στο Telegram: “Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση! Και η τρομοκρατία και ο εξτρεμισμός, σε όλες τους τις μορφές και τις εξελίξεις, είναι εκφράσεις

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο Τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης μπορούν να συνεχίσουν να πωλούνται και να προωθούνται χρησιμοποιώντας όρους που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας, εφόσον η σύνθεσή τους φέρει σαφή σήμανση και δεν παραπλανά τους καταναλωτές, αποφάσισε το

Εννέα τραυματίες σε επίθεση με drone σε λεωφορείο στην Γκορλόβκα του Ντονέτσκ

Το πρωί του Σαββάτου, ο ουκρανικός στρατός χτύπησε ξανά την πόλη Γκορλόβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ. Ο δήμαρχος Ivan Prikhodko ανέφερε επίθεση με drone σε μια ανάρτηση στο Telegram. Κατά συνέπεια, στην επίθεση χτυπήθηκε ένα λεωφορείο. Ο πολιτικός έγραψε αρχικά για έξι τραυματισμούς. Πρόκειται για τον οδηγό και πέντε επιβάτες. Δεν υπάρχουν θύματα. Σε

Ισραήλ: Ο στρατός βομβάρδισε «κέντρο διοίκησης» της Χαμάς σε ακόμη ένα σχολικό κτίριο

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο πως για ακόμη μια φορά βομβαρδίστηκε κέντρο διοίκησης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς σε πρώην σχολείο σε κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας. Πρόσθεσαν πως πρόκειται για ακόμη ένα παράδειγμα της χρήσης πολιτικών υποδομών από τη Χαμάς για στρατιωτικούς σκοπούς, κάνοντας λόγο για παραβίαση
spot_imgspot_img

Πριν λίγο η Ρωσία απάντησε με επίσημο τρόπο σιβυλλική ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας στο διάγγελμα Νετανιάχου για την επικείμενη επίθεση στο Ιράν: «Η Ρωσία παρακολουθεί στενά τις σοβαρά επιδεινούμενες συνθήκες στη Μέση Ανατολή». 

Και υπογραφή: Κρεμλίνο, δηλαδή, Β.Πούτιν!

Τι σημαίνει η παραπάνω δήλωση: Πρώτον ότι ότι κάνει το Ισραήλ (και ο στενός του σύμμαχος, οι ΗΠΑ) παρακολουθούνται, καταγράφονται και οι απαντήσεις από την Ρωσία θα δοθούν.

Δεύτερον ότι είναι βέβαιη η απάντηση από πλευράς Ρωσίας και θεωρείται ακόμα πιο βέβαιη η απάντηση και της Κίνας: Το Πεκίνο εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την ομαλή ροή πετρελαίου του Ιράν για να διατηρήσει τους ρυθμούς ανάπτυξής του.

Ο πειρασμός των ΗΠΑ να συμμετάσχουν στο κτύπημα για να φέρουν σε δύσκολη κατάσταση και την Κίνα, είναι μεγάλος.

Από σήμερα, οι Ιρανοί σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αναπτύξει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 τα οποία παρέδωσε η Μόσχα στην Τεχεράνη κατά προτεραιότητα.

Τα συστήματα αυτά τα χειρίζονται Ρώσοι χειριστές καθώς είναι αδύνατον για τους Ιρανούς να μάθουν να τα αξιοποιούν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε το Ιράν για την παρουσία 4 ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών F-35 στον Περσικό Κόλπο.

Κρίθηκε ότι για να βρίσκονται τα μαχητικά στον Κόλπο σήμαινε πως ήταν καθ’ οδόν προς το Ιράν για να πραγματοποιήσουν πλήγματα.

Το Ιράν έθεσε σε ετοιμότητα τους εκατοντάδες πυραύλους που έχει μεταφέρει στα δυτικά σύνορα του για να πλήξει άμεσα το Ισραήλ και τις υποδομές του.

Λίγο αργότερα, αναφέρθηκε ότι τα μαχητικά είχαν επιστρέψει στο Ισραήλ. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να προκαλέσει μέγιστες καταστροφές στο Ιράν.

Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι αν μέσα σε αυτές θα συμπεριληφθούν οι ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, οι ενεργειακές εγκαταστάσεις και οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Η Ιρανική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε με ΝΟΤΑΜ ότι συγκεκριμένες περιοχές του δυτικού εναέριου χώρου της χώρας θα είναι κλειστές για τις εμπορικές πτήσεις κάθε βράδυ, από τις 20:00 έως τις 04:31, λόγω «Στρατιωτικής Άσκησης».

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img