31.8 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΠολιορκία Τορέτσκ: Γιατί αυτή η πόλη είναι η πιο κρίσιμη για τους...

Πολιορκία Τορέτσκ: Γιατί αυτή η πόλη είναι η πιο κρίσιμη για τους Ρώσους μετά το Μπακχμούτ και την Αβντιίβκα – Κυκλώθηκε από 3 πλευρές

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Πέντε πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για την Καμάλα Χάρις

Ποια είναι η Καμάλα Χάρις, η οποία θέλει τις τύχες της Αμερικής στα χέρια της; Παρακάτω είναι 5 πράγματα που ίσως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν: Η Kamala Harris έχει την φήμη ότι συμπεριφέρεται πολύ άσχημα στο προσωπικό της. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί σχεδόν όλα τα μέλη του προσωπικού που προσέλαβε κατά τον

Ρωσία: Οι δημοτικές εκλογές αναβλήθηκαν σε 7 δήμους της περιφέρειας του Κουρσκ λόγω της ουκρανικής επίθεσης

«Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή υποστήριξε την πρόταση της εκλογικής επιτροπής της περιφέρειας του Κουρσκ για αναβολή των εκλογών (…) σε επτά δήμους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή. Οι προετοιμασίες για τις εκλογές θα επαναληφθούν «μόλις καταστεί δυνατό να διασφαλισθεί πλήρως η ασφάλεια των ψηφοφόρων», σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι εκλογές για

Ισραήλ: Βομβάρδισε αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ στην Κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου

Η αεροπορική επίθεση πραγματοποιήθηκε μερικές ώρες μετά τη δήλωση του ισραηλινού υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ ότι «η επίθεση σε αποθήκες πυρομαχικών στο Λίβανο αποτελεί προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο». Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι προχώρησε σε αντίποινα για το πλήγμα στην Μπεκάα εκτοξεύοντας ρουκέτες Κατιούσα εναντίον ισραηλινής στρατιωτικής εγκατάστασης επιμελητείας στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του

Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Γαύδο – Τα αποτελέσματα των αναλύσεων του νερού

Έξαρση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στο νησί της Γαύδου. Δεν οφείλονται στο νερό της Γαύδου τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που παρουσίασαν έξαρση το τελευταίο διάστημα στο νησί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δειγμάτων κοπράνων που αναλύθηκαν στα μικροβιολογικά εργαστήρια του Νοσοκομείου Χανίων. Το τελευταίο διάστημα υπήρχε έντονη ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα και ως εκ τούτου ζητήθηκε

Καιρός: Τι ώρα θα βρέξει στην Αθήνα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Στην Αθήνα θα... μετακομίσουν οι βροχές σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ και το Meteo. Όπως αναφέρουν, το μεσημέρι αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Αττικής αλλά και στο κέντρο της Αθήνα. Συγκεκριμένα, η βροχή θα ξεκινήσει από τα βόρεια του νομού γύρω στις 3 το μεσημέρι ενώ τα φαινόμενα θα έχουν
spot_imgspot_img

Μετά από μία σειρά σφοδρών αεροπορικών επιθέσεων με χρήση, ο ρωσικός στρατός προέλασε «αθόρυβα» και απροσδόκητα καταλαμβάνοντας την κωμόπολη Μαγιόρσκα  και πλέον βρίσκεται στις «πύλες» της πόλης-«φρουρίου» του Tορέτσκ.

Ταυτόχρονα οι Ρώσοι έχουν προσεγγίσει την πόλη των 33.000 κατοίκων από βόρεια και νότια κατεύθυνση και δημιούργησαν από το πουθενά μία φονική «λαβίδα» όπως είχαν κάνει πιο πριν στο Μπάκχμουτ και στην Αβντιίβκα και τώρα στο Τσάσιβ Γιαρ.

Σημειώνεται ότι η αιφνιδιαστική αυτή κύκλωση του Τορέτσκ ξεκίνησε μόλις πριν λίγες ημέρες.

Οι Ρώσοι σκοπίμως αφήνουν ένα μέρος ανοιχτό είτε για να βρουν διέξοδο οι Ουκρανοί και να αποχωρήσουν είτε εάν επιμείνουν να στέλνουν συνεχώς εφεδρείες και ενισχύσεις στο εσωτερικό αυτού του ιδιότυπου «καζανιού».

Οι Ρώσοι αυτούς τους θύλακες τους ονομάζουν «κρεατομηχανές» γιατί στην πραγματικότητα όποια ουκρανική ενίσχυση εισέλθει εκεί μέσα αντιμετωπίζει τον βέβαιο θάνατο.

Ο ρωσικός Στρατός, απροσδόκητα εισχώρησε προχθές στην περιοχή μεταξύ Νέας Υόρκης (της Ουκρανίας) και Τορέτσκ στο Ντονέτσκ, προχωρώντας περίπου 2 χλμ. και εν συνεχεία εξαπέλυσαν μια αιφνιδιαστική επίθεση και διέρρηξαν την άμυνα του εχθρού, προχωρώντας από την Γκορλόβκα στο Τορέτσκ. 

Μετά από μαζικές αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς από το Πυροβολικό, ομάδες τεθωρακισμένων ξεκίνησαν επιθετικές επιχειρήσεις σε πέντε περιοχές,

Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές αναγνώρισαν αμέσως την ρωσική επιτυχία, η οποία όμως συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Δεν έχει δοθεί μία εξήγηση από τους Ουκρανούς γιατί γίνεται αυτά αλλά όλα δείχνουν ανεπάρκεια στρατιωτικού προσωπικού.

Το Τορέτσκ είναι μία πόλη στρατηγικής σημασίας και είναι τοποθετημένο ακριβώς στο κέντρο της περιφέρειας του Ντονέτσκ.

Υπάρχουν πολλές ουκρανικές οχυρωμένες τοποθεσίες μέσα και γύρω από την πόλη οι οποίες δεν θα καταληφθούν με κατά μέτωπο επιθέσεις.

Θα ακολουθηθούν τακτικές παρόμοιες με την Αβντιίβκα.

Αποκλεισμός, έλλειψη εφοδίων και προσωπικού και στο τέλος αποχώρηση των Ουκρανών.

Για να γίνει κατανοητή η στρατηγική θέση του Τορέτσκ, θα πρέπει να τονιστεί ότι ανήκει σε μία μεγάλη νοητή γραμμή ανεφοδιασμού που ξεκινάει βόρεια από τις δίδυμες πόλεις Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ, περνάει, από το Σεβέρσκ και το Τσάσιβ Γιαρ που ήδη μεγάλο μέρος του ελέγχεται από τους Ρώσους, συνεχίζει στην Κονσταντινόβκα (πόλη 80.000 κατοίκων), περνάει από το Τορέτσκ και κατεβαίνει στο νότιο Ντόνμπας πρώτα στο Ποκρόβσκ και στο τέλος στο Κουράκοβο και στο Βούλενταρ.

Οι Ρώσοι ήθελαν να καταλάβουν το Τσάσιβ Γιαρ για να «κόψουν» τον ανεφοδιασμό των πόλεων Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ, όμως εκεί έχουν βρει λυσσαλέα αντίσταση και φαίνεται πως θα χρειαστούν πολλές μέρες για να καταληφθεί πλήρως.

Το ρωσικό Επιτελείο, εξετάσετε την περίπτωση να πετύχει τα ίδια αποτελέσματα καταλαμβάνοντας το Τορέτσκ, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Γκορλόβκα, προάστιο του Ντονέτσκ.

Το σκεπτικό ήταν απλό: Γνωρίζοντας ότι οι Ουκρανοί έχουν μεγάλο πρόβλημα στην εύρεση στρατιωτικού προσωπικού δεν θα μπορούσαν να προστατέψουν δύο πόλεις που έχουν απόσταση 30 χιλιομέτρων μεταξύ τους.

Θα πρέπει να διαλέξουν σε ποια από τις δύο θα στείλουν σοβαρές ενισχύσεις.

Η κατάληψη του Τορέτσκ αποδίδει ένα ακόμα κέρδος για τους Ρώσους καθώς θα είναι πλέον ευάλωτη και η Κονσταντινόβκα από το νότιο πλευρό της.

Μόλις καταληφθεί και το Τσάσιβ Γιαρ θα εκτεθεί και το βόρειο πλευρό της.

Οι Ουκρανοί με τη βοήθεια των Αμερικανών δημιούργησαν αυτή την μεγάλη γραμμή με τις πόλεις-«φρούρια» για την οποία οι Ρώσοι χρειάστηκε να χάσουν χιλιάδες άνδρες για να μπορέσουν να ξεκινήσουν να την «ξηλώνουν».

Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πόσο μεγάλο λάθος έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν το 2014, όταν δεν προχώρησε στην άμεση ενσωμάτωση του Ντόνμπας αλλά και του Χαρκόβου.

Τότε η Ουκρανία ήταν σε μία τέτοια κατάσταση αδυναμίας που δεν θα μπορούσε να αντιδράσει.

Ίσως, μάλιστα οι Ρώσοι να μπορούσαν να φτάσουν ακόμα και στην Οδησσό.

Ο εκλιπών πρώην αρχηγός της Βάγκνερ Σεργκέι Πριγκόζιν, είχε δηλώσει ότι η εκκαθάριση του Ντόνμπας θα κρατούσε μέχρι το 2026. Μάλλον είχε δίκιο…

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img