24.3 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΠολωνία: Τελετή μνήμης για την επέτειο των 85 χρόνων από την έναρξη...

Πολωνία: Τελετή μνήμης για την επέτειο των 85 χρόνων από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Αντικείμενα «αγνώστου ταυτότητας» σε γνωστή μπύρα που πωλείται σε 15 χώρες

Ειδοποίηση RASFF από το Βέλγιο. Η γνωστή ζυθοποιία Lefebvre με έδρα το Βέλγιο που λειτουργεί από το 1876, εξέδωσε ανακοίνωση ανάκλησης για μπύρα της εταιρείας λόγω «πιθανής παρουσίας ξένου σώματος». Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί για ποιο είδος  “ξένου σώματος” πρόκειται και εάν είναι μέταλλο, πλαστικό, γυαλί, έντομα κτλ. Η μπύρα στην οποία βρέθηκε ξένο σώμα

Νέα επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο/Εσπευσμένη απογείωση μαχητικών στην Πολωνία

Μονάδες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν για να αποκρούσουν νέα ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο τις πρώτες πρωινές ώρες, ανακοίνωσαν αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων μέσω Telegram. Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς στην ουκρανική πρωτεύουσα μετέδωσαν πως άκουσαν ισχυρές εκρήξεις, που θεωρούν ότι οφείλονταν σε καταρρίψεις. Στο μεταξύ, η Πολωνία ανακοίνωσε πως προχώρησε σε εσπευσμένη απογείωση

Ακόμα και Αφροαμερικανούς έριξε το Ουκρανονάτο στο Κουρσκ! ΒΙΝΤΕΟ

Σε ένα από τα πολλά βίντεο που προβάλλει από το Κουρσκ τις τελευταίες μέρες, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε την μαρτυρία ενός Ρώσου στρατιώτη που πολέμησε μέσα στον Αύγουστο στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Ο ίδιος μιλάει στην κάμερα για την προσπάθεια των ρωσικών δυνάμεων να αποκρούσουν τους πάνω από 12χιλ. στρατιώτες που στάλθηκαν στα ρωσικά εδάφη.

Θάνατοι ομήρων στη Γάζα: Αγανάκτησε ο Μακρόν και ζητά «να σταματήσει» ο πόλεμος

«Αποσβόλωμα και αγανάκτηση για την εξεύρεση έξι ομήρων που σκοτώθηκαν από τη Χαμάς στη Γάζα. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στις οικογένειες και στους οικείους τους. Χρειάζεται άμεσα κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση όλων των ομήρων, συμπεριλαμβανομένων των συμπατριωτών μας Οχάντ Γιαχαλομί και Οφέρ Καλδερόν», ανέφερε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους μέσω X. «Ο πόλεμος πρέπει

Νέα ανάκληση για τα δημοφιλή σνακ Takis

Τα σνακ Takis είναι ίσως τα προϊόντα με τις περισσότερες ανακλήσεις σε δεκάδες χώρες. Η δημοφιλής επιλογή για τους λάτρεις των σνακ Takis, είναι ίσως τα προϊόντα με τις περισσότερες ανακλήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και όχι μόνο για την υψηλή περιεκτικότητα σε καψαϊκίνη που ήδη έχει οδηγήσει στον θάνατο έναν 14χρονο αλλά και της
spot_imgspot_img

Η Πολωνία τίμησε χθες την 85ή επέτειο από το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με μια τελετή μνήμης που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα, τις ίδιες ώρες που την 1η Σεπτεμβρίου 1939 η ναζιστική Γερμανία εξαπέλυσε τις πρώτες επιθέσεις εισβάλλοντας στην Πολωνία, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ στην ομιλία του στην τελετή δήλωσε ότι τα διδάγματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν είναι μια «αφηρημένη έννοια» και έκανε παραλληλισμό με τον πόλεμο στη γειτονική Ουκρανία, «που έρχεται και πάλι από την Ανατολή».

Ο Τουσκ προέτρεψε τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ «να αφιερωθούν πλήρως στην άμυνα… ενάντια στην επιθετικότητα που βλέπουμε σήμερα στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας».

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα συμμετείχε σε εκδηλώσεις μνήμης στη δυτική πόλη Βιέλουν, όπου έπεσαν οι πρώτες γερμανικές βόμβες πριν από 85 χρόνια.

Ο Ντούντα τόνισε ότι οι «συγγνώμες» της Γερμανίας δεν αρκούν, ζητώντας αποζημιώσεις, υπογραμμίζοντας πως: «Αυτό το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί».

Η σημερινή φιλοευρωπαϊκή πολωνική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Τουσκ ζητά οικονομικές αποζημιώσεις από το Βερολίνο για τις απώλειες και τις ζημιές που υπέστη η χώρα.

Σύμφωνα με τον πολωνικό Τύπο, διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ Βαρσοβίας και Βερολίνου για καταβολή οικονομικών αποζημιώσεων σε θύματα της ναζιστικής εισβολής και κατοχής, θύματα που ζουν ακόμη. Η Πολωνία εκτιμά ότι έως και 70.000 άτομα ενδέχεται να λάβουν αποζημίωση.

Σχεδόν έξι εκατομμύρια Πολωνοί πέθαναν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που στοίχισε σε πάνω από 50 εκατομμύρια ζωές, συμπεριλαμβανομένων έξι εκατομμυρίων Εβραίων που δολοφονήθηκαν στο Ολοκαύτωμα, εκ των οποίων οι μισοί ήταν Πολωνοί.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img