33.7 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμος«Πυρηνική τρομοκρατία»! Αγωνία για τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ

«Πυρηνική τρομοκρατία»! Αγωνία για τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

TASS: Ουκρανικά στρατεύματα εγκαταλείπουν θέσεις στο Τορέτσκ

έχουν εγκαταλείψει ορισμένες θέσεις στην πόλη Τορέτσκ (Ντζερζίνσκ) στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ. Το TASS , επικαλούμενο πηγή σε κύκλους ασφαλείας, είπε: “Ήταν δυνατό να εκδιώξουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από θέσεις στα πολυώροφα κτίρια του Dzerzhinsk, στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Η ομάδα που βρισκόταν εκεί εξοντώθηκε μερικώς ή τράπηκε σε φυγή”. Αυτή τη στιγμή οι

Κίεβο: Συναντήθηκε ο Ν.Μόντι με τον Β.Ζελένσκι

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, πραγματοποίησε μια ιστορική επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η επίσκεψη αυτή σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ένας Ινδός πρωθυπουργός επισκέπτεται την Ουκρανία, από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών πριν από περισσότερα από 30 χρόνια.

Τα αγγούρια προκάλεσαν 550 τροφικές δηλητηριάσεις – Δυνητικά τα θύματα είναι χιλιάδες!

Δόθηκε στη δημοσιότητα ο τελικός απολογισμός του FDA για τα θύματα των μολυσμένων αγγουριών. Ο FDA και το CDC των ΗΠΑ κήρυξαν λήξαν το ξέσπασμα εκατοντάδων τροφικών δηλητηριάσεων που προκάλεσαν αγγούρια μολυσμένα με σαλμονέλα σε 34 Πολιτείες των ΗΠΑ. Ο τελικός απολογισμός είναι 551 ασθενείς εκ των οποίων οι 155 νοσηλεύτηκαν. Να σημειωθεί ότι στις

Καβάλα: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην κορυφή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην κορυφή του Παγγαίου, στην Καβάλα. Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά εξακολουθεί να καίει καθώς το βράδυ πήρε έκταση και ήταν εμφανής από τα χωριά στους πρόποδες του βουνού. Με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν οι ρίψεις από αέρος. Πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούν μαζί

Ρώσοι στρατιώτες εκκαθαρίζουν τις θέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στη Νοβοχρόντιβκα (βίντεο)

Ρώσοι στρατιώτες εκκαθαρίζουν τις θέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στη Νοβοχρόντιβκα. Πλάνα αποτυπώνουν την ρωσική επικράτηση: #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Novohrodivka 🕰 Date: ~23.08.2024📌 Coordinates: 48.200538, 37.350487👩‍🚀 Squad: 📝 Description: Russian soldiers clear positions of the Ukrainian Armed Forces in Novohrodivka.🖥 id: 23082024.1058✉️source: https://t.co/wFWGLyrgXX Map: Military… pic.twitter.com/5RfJJhNite — Military Summary (@MilitarySummary) August 23, 2024
spot_imgspot_img

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία για απόπειρα επίθεσης στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ στην διάρκεια της νύχτας, κάτι το οποίο συνιστά “ενέργεια πυρηνικής τρομοκρατίας”, όπως τη χαρακτήρισε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, μερικές ημέρες πριν από την αναμενόμενη επίσκεψη του επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) στην περιοχή και ενώ μαίνονται οι μάχες στο Κουρσκ!

Πιθανό χτύπημα εναντίον του πυρηνικού σταθμού θα έχει ολέθριες συνέπειες για την Ευρώπη!

Νωρίτερα σήμερα το TASS μετέδωσε, όπως διαβάσατε στο ΕΛ, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή, ότι ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) αποπειράθηκε να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ στη διάρκεια της νύχτας και διευκρίνισε ότι το drone καταρρίφθηκε κοντά σε χώρο αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε στη συνέχεια δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με την οποία αυτό συνιστά “ενέργεια πυρηνικής τρομοκρατίας” που απαιτεί άμεση απάντηση από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας.

Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Γκρόσι αναμένεται να επισκεφθεί τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτός έχει ζητήσει τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί πυρηνικό ατύχημα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε προηγουμένως κατηγορήσει χθες, Πέμπτη, την Ουκρανία ότι προσπαθεί να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό, σημειώνοντας ότι η Μόσχα έχει ενημερώσει τον ΔΟΑΕ, χωρίς να διευκρινίσει σχετικά ή να παραθέσει στοιχεία για ουκρανική επίθεση.

Κατά την εισβολή-αστραπή της Ουκρανίας στις 6 Αυγούστου στο Κουρσκ, την μεγαλύτερη στη Ρωσία από ξένη δύναμη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, ενώ υπάρχουν και μισθοφόροι των ΗΠΑ και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ, ανάμεσά τους!

Σφοδρές μάχες μαίνονται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις μάχονται για να απωθήσουν τις δυνάμεις του Κιέβου!

Ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ έχει τέσσερις αντιδραστήρες, οι δύο από τους οποίους είναι σε λειτουργία. Το 2018 άρχισε η κατασκευή άλλων δύο αντιδραστήρων.

Η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosenergoatom ανακοίνωσε σήμερα ότι η μονάδα αρ. 4 του σταθμού θα αποσυνδεθεί από το δίκτυο την Κυριακή 25 Αυγούστου για “προγραμματισμένες προληπτικές εργασίες συντήρησης” διάρκειας 59 ημερών. Οι εργασίες θα αφορούν στον εκσυγχρονισμό και την παράταση της ζωής λειτουργίας του εξοπλισμού.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img