35.3 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΡίτερ: Όσα όπλα και αν στείλει το ΝΑΤΟ, η Ρωσία θα συνεχίσει

Ρίτερ: Όσα όπλα και αν στείλει το ΝΑΤΟ, η Ρωσία θα συνεχίσει

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Πυροσβεστική: Τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν κατά τη μεγάλη πυρκαγιά της Αττικής

Τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν στην πυρκαγιά «σε κύκλους» διευκρινίζει η πυροσβεστική Δεκάδες εναέρια μέσα επιχείρησαν τις ημέρες της πυρκαγιάς στη βορειοανατολική Αττική σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα.  Στις 11 Αυγούστου: 29 εναέρια μέσα (14 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα) Στις 12 Αυγούστου: 36 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 19 ελικόπτερα) Στις 13 Αυγούστου, από το πρώτο

Καταγγελίες πολιτών στην Πεντέλη: Δεν είχαμε νερό, ρεύμα και βοήθεια από κανέναν | OPEN TV

Καταγγελίες πολιτών στην Πεντέλη: Δεν είχαμε νερό, ρεύμα και βοήθεια από κανέναν Αγανακτισμένοι εμφανίζονται κάτοικοι στην Πεντέλη για τη μεγάλη φωτιά που έπληξε χθες την περιοχή τους και κατέστρεψε τις περιουσίες τους.

Βίντεο: Ρωσικό Lancet έπληξε αντιαεροπορικό σύστημα 2K22 Tunguska-M σto Κουρσκ

Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα δείχνει τη στιγμή που ρωσικό Lancet πλήττει αντιαεροπορικό σύστημα 2K22 Tunguska-M σto Κουρσκ. ⚡️🇷🇺Russian military burned another 2K22 Tunguska-M anti-aircraft missile and gun system in the Kursk region with a Lancet kamikaze drone. pic.twitter.com/uWyN5g35jF — SIMPLICIUS Ѱ (@simpatico771) August 13, 2024 Το Lancet αναπτύχθηκε από τον όμιλο ZALA Aero, θυγατρική

Θεσσαλονίκη: Όλοι οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας έδειξαν παραβάσεις στα ηλεκτρικά πατίνια

Τους ελέγχους πραγματοποίησαν κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας σε πρώτη φάση μια καμπάνια ενημέρωσης, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να επιβάλλονται και τα πρώτα πρόστιμα. Είναι ενδεικτικό πως χθες, Δευτέρα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου για την ενημέρωση των χρηστών των ηλεκτρικών πατινιών, ελέγχθηκαν συνολικά 30 οδηγοί και σε όλους

«Η εισβολή ήταν η τελευταία μας ελπίδα πριν τις διαπραγματεύσεις»: Δείτε τι ομολογεί Ουκρανός αιχμάλωτος, vid

Συνεχείς είναι οι μάχες στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα στις ρωσικές επαρχίες Κουρσκ και Μπέλγκοροντ. Θυμίζουμε πως μονάδες των ουκρανικών Ε.Δ. εισέβαλαν την περασμένη εβδομάδα στην επαρχία Κουρσκ, καταλαμβάνοντας μία σειρά από οικισμούς. Η Μόσχα μόλις χθες να επιβεβαίωσε επίσημα πως οι Ουκρανοί εισχώρησαν περί τα 12χλμ. σε ρωσικό έδαφος. Συνολικά πάνω από 180χιλ. κάτοικοι χρειάστηκε να
spot_imgspot_img

Ανεξάρτητα από το πόσα και τι είδους συστήματα αεράμυνας σκοπεύει να δωρίσει το ΝΑΤΟ στο καθεστώς του Κιέβου, η Ρωσία θα συνεχίσει να προωθεί τα στρατιωτικά της σχέδια στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα θα καταστρέφει αυτά τα όπλα, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρώην αξιωματικός, Scott Ritter.

Η Ρωσία είναι σε θέση να εξαλείψει τον στρατιωτικό εξοπλισμό που παρέχεται στο καθεστώς του Κιέβου, ιδιαίτερα την αεράμυνα, με ρυθμό « πολύ μεγαλύτερο από ό,τι η Δύση μπορεί να αναπληρώσει ακόμη και τα δικά της αποθέματα», δήλωσε στο Sputnik.

«Αυτή είναι μια χαμένη εξίσωση. Και χωρίς αντιαεροπορική άμυνα, η Ουκρανία είναι κυριολεκτικά ένας ανοιχτός στόχος για τη Ρωσία, η οποία θα την διασπάσει όπως κρίνει καλύτερα», είπε ο Ρίτερ.

Την ημέρα έναρξης της πρόσφατης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε να παράσχει στην Ουκρανία πέντε νέα στρατηγικά συστήματα αεράμυνας και όχι μόνο. Σε δηλώσεις που έκανε κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής, ο Μπάιντεν είπε ότι για να δωρίσουν τα συστήματα Patriot , οι ΗΠΑ θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Γερμανία, την Ρουμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Δεδομένου ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας είναι σε θέση να εντοπίσουν και να καταστρέψουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα συστήματα, το Κίεβο βρίσκεται σε « έναν από αυτούς τους φαύλους κύκλους όπου απλά δεν υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα οπλικά συστήματα για να επιτρέψουν στην Ουκρανία να κατασκευάσει την ομπρέλα αεράμυνας που χρειάζεται », παρατήρησε ο Ρίτερ!

Αυτή είναι μια από τις επιζήμιες συνέπειες του φθοροποιού πολέμου που διεξάγεται σήμερα στην Ουκρανία… Και είναι ένα από τα ζητήματα που αυτή η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ δεν μπόρεσε να επιλύσει υπέρ της Ουκρανίας. Πράγματι, κανένα ζήτημα δεν έχει επιλυθεί υπέρ της Ουκρανίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα του ΝΑΤΟ σήμερα», κατέληξε ο Scott Ritter.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img