25.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΡωσική επέλαση και ανακατάληψη περιοχών στο Κουρσκ – Διασπούν την ουκρανική άμυνα...

Ρωσική επέλαση και ανακατάληψη περιοχών στο Κουρσκ – Διασπούν την ουκρανική άμυνα και στην Ζαπορίζια!

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Βόλος: Πτώμα εντοπίστηκε στη θάλασσα – Ανήκει στον 40χρονο που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του (upd)

(Ανανέωση αρχικού κειμένου 10:30) Στον 40χρονο που τραυμάτισε τον πατέρα του με ψαροντούφεκο στο κρανίο και στο στήθος ανήκει η σορός που εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή των Πευκακίων στον Βόλο. Τα στελέχη του Λιμεναρχείου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για άνδρα ηλικίας μεταξύ 40-50 ετών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε το

Οι Ουκρανοί λένε πως κατέρριψαν 42 drones και έναν ρωσικό πύραυλο

Η αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε σε εννέα ουκρανικές περιφέρειες, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία μέσω της εφαρμογής Telegram ύστερα από σχεδόν 31 μήνες από την έναρξη της πλήρους κλίμακας ρωσικής εισβολής. Ο Σέρχιι Λίσακ, κυβερνήτης στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ, στην κεντρική Ουκρανία, δήλωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία είχε καταρρίψει έναν πύραυλο στην περιοχή του, χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Πόλεμος στο Σουδάν: Εκατοντάδες χιλιάδες ζωές σε κίνδυνο στην Ελ Φάσερ 

Εκατοντάδες χιλιάδες ζωές απειλούνται εξαιτίας των μαχών στην πολιορκημένη πόλη Ελ Φάσερ του Σουδάν, προειδοποίησαν χθες Τετάρτη αξιωματούχοι του ΟΗΕ, εκφράζοντας ανησυχία για την περαιτέρω κλιμάκωση της σύρραξης στο Νταρφούρ. Ο πόλεμος στο Σουδάν ξέσπασε τη 15η Απριλίου 2023 ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις, υπό τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, και τους παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων

Θύμα τηλεφωνικής απάτης 55χρονος στη Θήβα – Πώς του άρπαξαν 40.000 ευρώ

Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε ένας 55χρονος στη Θήβα, με τον επιτήδειο που ήρθε σε επικοινωνία μαζί του να του αρπάζει 40.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες η δαπανηρή, όπως εξελίχθηκε, περιπέτεια για τον 55χρονο ξεκίνησε όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο σε αυτόν άνδρα που του παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος εταιρείας. Στο τηλεφώνημα ο απατεώνας είπε στον ανυποψίαστο

Φονικές σοκολάτες: Αυξάνονται τα θύματα – Δύο νεκροί και 169 σοβαρές τροφικές δηλητηριάσεις

Τα θύματα της φονικής σοκολάτας αυξάνονται παρά την μαζική ανάκληση των επικίνδυνων προϊόντων που είχε γίνει τον Ιούνιο. Με νέα ενημέρωση η Αρχή Προτύπων Τροφίμων των ΗΠΑ FDA, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των τροφικών δηλητηριάσεων από σοκολάτες συνεχίζει να αυξάνεται παρά την μαζική ανάκληση των προϊόντων που είχε γίνει τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τον νέο
spot_imgspot_img

Oι Ρώσοι συνεχίζουν τις ανακαταλήψεις περιοχών στο Κουρσκ, μειώνοντας κατά πολύ την υπό ουκρανική κατοχή περιοχή και οδηγώντας της ουκρανικές δυνάμεις προς τα σύνορα.

Την ίδια στιγμή διασπούν και την ουκρανική άμυνα στο Καμενσκόγιε στην Ζαπορίζια, μετά την ξαφνική επίθεση που ξεκίνησαν προ δύο ημερών και η οποία παράγει θετικά αποτελέσματα για τους Ρώσους.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε επικαλούμενο τον Ρώσο υποστράτηγο Άπτι Αλαουντίνοφ πως οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν δύο σημαντικούς οικισμούς, το Νικολάγεβο-Νταρίνο και το Νταρίνο, από τις ουκρανικές δυνάμεις που τα είχαν καταλάβει στο πλαίσιο της επίθεσής τους τον περασμένο μήνα στη δυτική ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

Κατά την κατάληψη των οικισμών αιχμαλωτίστηκε μεγάλος αριθμός Ουκρανών στρατιωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις που επιτίθενται αυτή τη στιγμή στο Κουρσκ, ανέμεναν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών από την αποθήκη που ανατίναξαν χθες οι Ουκρανοί στο Τόροπετς στην περιφέρεια του Τβερ.

Η συγκεκριμένη αποθήκη πυρομαχικών ήταν κολοσσιαίων διαστάσεων και φυλάσσονταν σε αυτήν 30.000 τόνοι πολεμικού υλικού.

Το ουκρανικό χτύπημα επισήμως πραγματοποιήθηκε με drones και στοίχισε στους Ρώσους, ωστόσο οι ποσότητες πολεμικού υλικού και πυρομαχικών που διαθέτουν ξεπερνούν κάθε όριο.

Η περιοχή που έχει μείνει στην κατοχή των Oυκρανών στο Kουρσκ, έχει μικρύνει αισθητά και έχει δοθεί εντολή από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να αποκατασταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς όλοι στην Μόσχα θέλουν η Ρωσία να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση μετά τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή στην Ζαπορίζια και συγκεκριμένα στο Καμενσκόγιε οι Ρώσοι έχουν κατορθώσει να διασπάσουν την ουκρανική άμυνα και να θέσουν σε απειλή ολόκληρη την διάταξη τους στην περιοχή.

Εάν μεγαλώσουν το προγεφύρωμα τους οι Ουκρανοί θα πρέπει να αναδιαταχθούν σε άλλα σημεία προς την πόλη της Ζαπορίζια.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img