29.9 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΡωσικό YΠΑΜ: «Έχουν σκοτωθεί πάνω από 1.000 Ουκρανοί στο Κουρσκ – Αναχαιτίσαμε...

Ρωσικό YΠΑΜ: «Έχουν σκοτωθεί πάνω από 1.000 Ουκρανοί στο Κουρσκ – Αναχαιτίσαμε την προέλαση τους»

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

FDA: Υποχρεωτική η αναγραφή των επιπλέον σακχάρων στην πρόσοψη της συσκευασίας

Ο FDA στοχεύει στους “διατροφικά αναλφάβητους” καταναλωτές ή σε εκείνους με χαμηλή διατροφική παιδεία Νέους υποχρεωτικούς κανόνες που προβλέπουν την επισήμανση των προστιθέμενων σακχάρων στην μπροστινή πλευρά της συσκευασίας (FOP), θεσπίζει ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) από τον Οκτώβριο. “Η επισήμανση στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας δεν θα κάνει πολλά από μόνη της. Οι

Καιρός: «Καμίνι» η χώρα τον Δεκαπενταύγουστο – Πότε επιστρέφουν τα 40άρια

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο (10/8) με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και

Υπουργός Οικονομικών Ισραήλ: «Επικίνδυνη παγίδα» μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

χαρακτήρισε «επικίνδυνη παγίδα» μια συμφωνία που θα προβλέπει κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, εν μέσω πιέσεων για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο τον τερματισμό του πολέμου. Οποιαδήποτε συμφωνία οδηγούσε στον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας προτού καταστραφεί η Χαμάς, θα επέτρεπε στην παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση να ανασυνταχθεί και να ξανασκοτώσει εβραίους

Πρώτο ΒΙΝΤΕΟ του Ρώσου πολεμικού ανταποκριτή που τραυματίστηκε από επίθεση με drone! Σκληρές εικόνες

Το πρώτο βίντεο του Ρώσου πολεμικού ανταποκριτή Yevgeny Poddubny, το αυτοκίνητο του οποίου δέχτηκε επίθεση με drone FPV, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε τάφρο και να ανατραπεί, εμφανίστηκε στο διαδίκτυο. Ο Poddubny τραυματίστηκε σοβαρά και τώρα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Μόσχας. Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές! Πατήστε ΕΔΩ! Ο εξέχων Ρώσος πολεμικός ρεπόρτερ

Σερβία: Εκδηλώσεις υποστήριξης στη Νις για τους Ρώσους στο Κούρσκ (βίντεο)

Με ένα πανό που έγραφε «Κουρσκ, το Νις είναι μαζί σου» οι Σέρβοι πολίτες της αδελφοποιημένης πόλης Νις συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τους κατοίκους του Κουρσκ, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια συμβολική κίνηση που ενισχύει τους ιστορικούς
spot_imgspot_img

Η κατάσταση στην ρωσική περιφέρεια του Kουρσκ είναι πολύ σοβαρή καθώς πριν από λίγο η Μόσχα την κήρυξε σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ομοσπονδιακό επίπεδο» ωστόσο παρουσιάζονται τα πρώτα σημάδια «σοβαρής» αναχαίτισης των ουκρανικών δυνάμεων.

Μεγάλες δυνάμεις της ομάδας «Βορράς» (είναι η στρατιωτική διοίκηση που ιδρύθηκε για να φρουρεί τις περιοχές δίπλα στην Ουκρανία κάτι το οποίο προφανώς δεν έκανε καλά) ενισχυμένες από μονάδες εφέδρων έχουν κινητοποιηθεί και έχουν αναχαιτίσει την ουκρανική προέλαση σε αποστάσεις που κυμαίνονται μεταξύ 15 και 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τις τελευταίες ώρες, οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν περισσότερες από 280 απώλειες και έχασαν 27 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων 4 αρμάτων μάχης, αλλά και πολλά άλλα οχήματα μεταφοράς προσωπικού όπως και πυροβόλα.

Από την αρχή των συγκρούσεων στο Κουρσκ, «ο εχθρός έχει χάσει έως και 945 στρατιώτες και 102 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 12 τανκς, 17 APC, 6 IFV, 67 οχήματα μάχης, 12 φορτηγά, 2 συστήματα α/α Buk M1 SAM και τρία πυροβόλα.

Η επιχείρηση για την καταστροφή των ουκρανικών δυνάμεων συνεχίζεται».

Οι απώλειες που αναφέρει το ρωσικό ΥΠΑΜ, είναι πολύ μεγάλες που σημαίνει ότι τελικά η δύναμη που ενέπλεξαν οι Ουκρανοί πρέπει να ήταν πολλών χιλιάδων στρατιωτών και σίγουρα όχι 550 αντρών όπως είχε αναφερθεί στην αρχή.

Το αμερικανικό Forbes παραδέχτηκε ότι η ουκρανική εισβολή πραγματοποιήθηκε από τρεις Ταξιαρχίες συνολικής δυνάμεως 6.000 αντρών.

Το ερώτημα παραμένει: Που βρέθηκαν οι άνδρες που επάνδρωσαν τη δύναμη αυτή.

Αν οι Ουκρανοί απέσυραν δυνάμεις από κρίσιμα σημεία του μετώπου αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες και θα είναι αρνητικό για αυτούς.

Αν όμως πρόκειται για «εμπλουτισμό» με στελέχη, πρώην και νυν, δυτικών στρατών, τότε η σύγκρουση Δύσης-Ρωσίας λαμβάνει μία πολύ επικίνδυνη τροπή.

Όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας «Η ομάδα στρατευμάτων «Βορράς» και οι νεοανεπτυγμένες εφεδρείες αποκρούουν τις προσπάθειες του εχθρού να διεισδύσουν βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος.

Οι ενεργές επιχειρήσεις της ομάδας στρατευμάτων «Βορράς», υποστηριζόμενες από εφεδρείες, μαζί με επιδρομές της αεροπορίας Στρατού και πυρά πυροβολικού, απέτρεψαν εχθρικές ενέργειες με στόχο να παραβιάσουν το ρωσικό έδαφος στην κατεύθυνση του Κουρσκ.

Οι επιδρομές είχαν στόχο τις ουκρανικές δυνάμεις και τον ουκρανικό εξοπλισμό στις περιοχές Νταριίνο, Γκογκολέβκα, Μελοβόι, Νικόλσκι και στα δυτικά προάστια της Σούντζα.

Στη νότια περιοχή, πλήγμα της Αεροπορίας κατέστρεψε πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού “Stryker” και κοντά στο χωριό Μαρτιόβκα, εξοντώθηκε μια ουκρανική φάλαγγα αποτελούμενη από ένα άρμα μάχης, τέσσερα APC και ένα τεθωρακισμένο όχημα “Kozak”.

Αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις προκάλεσαν απώλειες σε εχθρικές εφεδρείες στην περιφέρεια του Σούμι».

Βίντεο που δημοσιεύτηκε σε ρωσικούς λογαριασμούς δείχνει δεκάδες κατεστραμμένα ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα καθώς τις τελευταίες ώρες το ρωσικό Πυροβολικό έχει αναλάβει έντονη δράση.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img