29 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΡωσικό υπουργείο Υγείας: 66 μέχρι στιγμής οι άμαχοι τραυματίες από την ουκρανική...

Ρωσικό υπουργείο Υγείας: 66 μέχρι στιγμής οι άμαχοι τραυματίες από την ουκρανική επιδρομή στο Κουρσκ

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ομάδα Παράκτιας Αναγνώρισης: Η νέα ιδέα του αμερικανικού Σώματος Πεζοναυτών

Το 3ο Παράκτιο Σύνταγμα Πεζοναυτών (3rd Marine Littoral Regiment – 3 MLR) βρίσκεται στην διαδικασία δοκιμής της νέας ιδέας της Ομάδας Παράκτιας Αναγνώρισης (Littoral Reconnaissance Team – LRT). Η LRT είναι μία χαμηλού ίχνους ομάδα, που αναπτύσσεται εύκολα, και χρησιμοποιεί πολλαπλής χρήσης αισθητήρες και άλλες πηγές συλλογής πληροφοριών, για να εκτελεί Αναγνώριση και Αντι-Αναγνώριση στην

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Λευκορωσία διέταξε γενικό συναγερμό – Οι Ουκρανοί πιέζουν το Κουρσκ – Στρατιωτικός νόμος σε Κούρσκ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ

Αύξηση της πίεσης των ουκρανικών δυνάμεων που έχουν εισέλθει στον θύλακα του Κούρσκ, αναμένουν τα επόμενα 24ωρα οι Ρώσοι: Μία Ταξιαρχία των Ουκρανών πέρασε και αυτή από τα σύνορα και έχει εμπλακεί σε μάχες. Κηρύχθηκαν από την Μόσχα σε καθεστώς «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», δηλαδή στρατιωτικού νόμου, Κούρσκ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ. Εκτός από το Κούρσκ οι Ρώσοι

Πως οι μυκοτοξίνες απειλούν την ασφάλεια των δημητριακών – Επιστημονικά ευρήματα

Επιστήμονες εξέτασαν τα προβλήματα που δημιουργούν οι μυκοτοξίνες στον τομέα των δημητριακών στην Ιρλανδία για να βοηθήσουν στην καλύτερη προστασία των καταναλωτών. Η Ιρλανδία είναι σημαντικός παραγωγός βρώμης και κριθαριού. Ενώ ένα μέρος της παραγωγής χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή, ένα σημαντικό ποσοστό χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Ο Chris Elliott, πρώην καθηγητής Ασφάλειας Τροφίμων στο

Η Ρωσία μαζεύει δυνάμεις στο Κουρσκ! ΒΙΝΤΕΟ σοκ με Ρώσους πολίτες να αποφεύγουν πυρά και νάρκες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Παρασκευή ότι συγκεντρώνει δυνάμεις, εναντίον ουκρανικών σχηματισμών στην περιοχή Sudzha της περιοχής Kursk, στέλνοντας τανκς και άλλο βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό. «Οι δυνάμεις περιλαμβάνουν συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων BM-21 Grad, ρυμουλκούμενα πυροβόλα, άρματα μάχης που μεταφέρονται, βαρέα οχήματα, οχήματα Ural και KamAZ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του! Σύμφωνα

Τουρκία: Στηρίζει την τριμερή πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Η Τουρκία στηρίζει το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας που προωθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αίγυπτος και το Κατάρ με διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν στις 15 Αυγούστου. Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει: «Επικροτούμε τις προσπάθειες διαμεσολάβησης της Αιγύπτου, του Κατάρ και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την επίτευξη διαρκούς κατάπαυσης
spot_imgspot_img

Η Ρωσία κατηγόρησε τα ουκρανικά στρατεύματα ότι πέρασαν τα σύνορα στην περιοχή του Κουρσκ όπου σηματοδοτεί την πρώτη ουκρανική εισβολή και ασκεί πίεση στη Μόσχα σε μια περιοχή που δεν επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τον διετή πόλεμο.

Τρίτη ημέρα μαχών στο Κουρσκ της Ρωσίας και πρώτη ουκρανική παραδοχή

Η Ουκρανία δικαιολόγησε δημόσια την επίθεσή της στο ρωσικό έδαφος για πρώτη φορά, εν μέσω αναφορών ότι οι δυνάμεις της προελαύνουν προς ένα χωριό 20 χιλιόμετρα εντός της περιοχής Κουρσκ την τρίτη ημέρα της εισβολής της.

Ο Μιχαήλο Ποντολιάκ, βοηθός επί μακρόν του προέδρου Ζελένσκι, έγραψε στο X:

«Ο πόλεμος είναι πόλεμος, με τους δικούς του κανόνες, όπου ο επιτιθέμενος αναπόφευκτα καρπώνεται τα αντίστοιχα αποτελέσματα».

«Η πρωταρχική αιτία κάθε κλιμάκωσης, κάθε βομβαρδισμού, κάθε στρατιωτικής δράσης  μεταξύ άλλων και στις περιφέρειες του Κουρσκ και του Μπελγκορόντ, είναι αποκλειστικά η αναμφισβήτητη επίθεση της Ρωσίας» και η εισβολή της στην Ουκρανία που συνεχίζεται εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

Η δήλωση αυτή είναι η πρώτη αναγνώριση από οποιονδήποτε κορυφαίο Ουκρανό αξιωματούχο της συνεχιζόμενης επίθεσης εν μέσω σιωπής από τον στρατό της χώρας για τα γεγονότα στη ρωσική περιοχή.

Ο στρατός της Ουκρανίας δεν έχει ακόμη σχολιάσει άμεσα τις αναφορές, αλλά ο πρόεδρος Β.Ζελένσκι είπε, χωρίς να αναφερθεί στην επίθεση: «Όλοι μπορούν να δουν ότι ο ουκρανικός στρατός ξέρει πώς να εκπλήσσει και να επιτυγχάνει αποτελέσματα».

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιφέρειας του Κουρσκ υποστήριξε πως η κατάσταση εκεί είναι «σταθερή και υπό έλεγχο» και πως οι ρωσικές δυνάμεις δίνουν μάχες στην περιοχή Σούτζα της περιφέρειας απωθώντας τους Ουκρανούς μαχητές, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων RIA Novosti και TASS.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις έντονες μάχες με τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή Κουρσκ.

Η Ρωσία λέει ότι τουλάχιστον 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες, υποστηριζόμενοι από τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα, πέρασαν τα σύνορα την Τρίτη.

Περίπου 3.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την περιοχή, καθώς οι συνεχιζόμενες  συγκρούσεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Κουρσκ Αντρέι Μπελοστότσκι.

Σε τηλεοπτική συνάντηση κυβερνητικών αξιωματούχων την Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία ότι προέβη σε «μεγάλη πρόκληση» και «πυροβολούσε αδιάκριτα» κατά κτιρίων και κατοικιών πολιτών.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι «προσπάθειες διάσπασης» των σχηματισμών του ουκρανικού στρατού στις περιοχές Σούτζα και Κορένεβο στην ευρύτερη περιοχή Κουρσκ ματαιώθηκαν σε μια συνδυασμένη προσπάθεια της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) και του στρατού.

Ο κ. Μπελοστότσκι ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου είχαν αρχίσει να υποχωρούν από την περιοχή.

Την Τετάρτη, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας Βαλέρι Γκερασίμοφ δήλωσε ότι η «προέλαση» στην περιοχή του Κουρσκ είχε σταματήσει, με τις ρωσικές δυνάμεις να «συνεχίζουν να καταστρέφουν τον αντίπαλο σε περιοχές που γειτνιάζουν άμεσα με τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα».

Ενώ η FSB έκανε ισχυρισμούς για παρόμοιο αποτέλεσμα την Τρίτη, όταν εμφανίστηκαν οι αρχικές αναφορές για πιθανή ουκρανική εισβολή.

Στην πιο πρόσφατη έκθεσή του, το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, είπε ότι γεωγραφικά δεδομένα από τις δύο τελευταίες ημέρες έδειξαν ότι τα ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα είχαν προχωρήσει σε θέσεις 10 χιλιόμετρα στην περιοχή του Κουρσκ.

Οι βασικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας φάνηκαν έκπληκτοι από την επίθεση – με την γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιέρ να λέει ότι οι ΗΠΑ απευθύνονται στην Ουκρανία για περισσότερες πληροφορίες.

Η στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας βρίσκεται υπό αυστηρό έλεγχο στο εσωτερικό, καθώς ορισμένα δημοφιλή και γενικά καλά ενημερωμένα φιλοπολεμικά κανάλια στο Telegram έχουν πει ότι η κατάσταση στο έδαφος δεν είναι τόσο σταθερή όσο παρουσιάζει το Κρεμλίνο.

Δεν είναι η πρώτη εισβολή στη Ρωσία από μαχητές που εδρεύουν στην Ουκρανία.

Ορισμένες ομάδες Ρώσων κατά του Κρεμλίνου εξαπέλυσαν επιδρομές πέρυσι, οι οποίες απωθήθηκαν.

Οι δυνάμεις πέρασαν ξανά στις περιοχές Μπελγκορόντ και Κουρσκ τον Μάρτιο, όπου συμμετείχαν σε συγκρούσεις με τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img