34.9 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΡώσοι: «Αμερικανοί Στρατηγοί σχεδίασαν την εισβολή των Ουκρανών» – Τα τελευταία νέα...

Ρώσοι: «Αμερικανοί Στρατηγοί σχεδίασαν την εισβολή των Ουκρανών» – Τα τελευταία νέα από το Κουρσκ, vid

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Καφέ κηλίδες στις ντομάτες: Τις τρώμε ή τις πετάμε;

Τι είναι ο περονόσπορος της ντομάτας Οι γκρίζες – καφέ κηλίδες στα φύλλα και τους καρπούς της ντομάτας είναι σημάδι ότι κάτι δεν τα πάει καλά στην καλλιέργειά της. Εάν οι κηλίδες εξαπλώνονται, είναι πολύ πιθανό το φυτό να πάσχει από περονόσπορο που οφείλεται στον μύκητα Phytophthora infestans. Πρόκειται για έναν επιθετικό μύκητα και για

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα έχουμε 40άρια αύριο – Eνισχύεται το μελτέμι από Πέμπτη

Ο καύσωνας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας με το μελτέμι να ενισχύεται από την Πέμπτη στο Αιγαίο. Πιο συγκεκριμένα, πιο αισθητή θα είναι η ζέστη στα δυτικά τμήματα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με

Champions League, LIVE: ΠΑΟΚ – Μάλμε, η κρίσιμη ρεβάνς στον Γ’ προκριματικό

Μπροστά στο πιο κρίσιμο, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο, ευρωπαϊκό του παιχνίδι στα προκριματικά βρίσκεται ο ΠΑΟΚ . Ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται το απόγευμα της Τρίτης (13/08) τη Μάλμε στην Τούμπα, με μοναδικό στόχο να πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση των προκριματικών του Champions League . Οι «ασπρόμαυροι» της Θεσσαλονίκης ευελπιστούν με τη

Τήνος: Διελεύσεις αεροσκαφών της ΠΑ ενόψει του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Διελεύσεις αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από την Τήνο θα πραγματοποιηθούν στις 12:00, στο πλαίσιο δοκιμαστικής πτήσης ενόψει της συμμετοχής τους στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο νησί τον Δεκαπενταύγουστο, όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. (ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

Ισραηλινό μη-επανδρωμένο αεροσκάφος χτύπησε μαχητές της Χεζμπολάχ στο Λίβανο

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν κοντά στην πόλη Μπαρασίτ του νοτίου Λιβάνου, όπως μεταδίδει το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων NNA. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στο αυτοκίνητο επέβαιναν μαχητές της Χεζμπολάχ. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαίωση ούτε από το φιλοϊρανικό κίνημα ούτε από εκπρόσωπο των ισραηλινών ενόπλων
spot_imgspot_img

Το πάνω χέρι, αργά και σταθερά, φαίνεται πως παίρνουν οι ρωσικές δυνάμεις στις περιοχές στις οποίες εισέβαλαν την περασμένη εβδομάδα Ουκρανοί και δυτικοί καλά εκπαιδευμένοι κομάντος.

«Δεν υπάρχει σταθερή πρώτη γραμμή στην περιοχή του Κουρσκ: ο εχθρός προσπαθεί να κερδίσει εδάφη σε ορισμένες περιοχές, αλλά τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν μπλοκαριστεί επιτυχώς», έκανε γνωστό αξιωματούχος πολύ κοντά στον κυβερνήτη της ρωσικής επαρχίας Κουρσκ.

Και πρόσθεσε:

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη αλλά ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη. Μεμονωμένες ομάδες εχθρικών στρατευμάτων καταστρέφονται και οι μάχες συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές».

Η Ουκρανία έχασε έως και 420 στρατιώτες και 55 τεθωρακισμένα οχήματα τις τελευταίες 24 ώρες στην περιοχή του Κουρσκ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ πρόσθεσε ότι οι συνολικές απώλειες της Ουκρανίας στη συγκεκριμένη περιοχή ανήλθαν σε 2030 στρατιώτες, 35 άρματα μάχης, περισσότερα από 220 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα και τέσσερα συστήματα αεράμυνας.

Νωρίτερα σήμερα ο Διοικητής των ειδικών δυνάμεων της μονάδας “Akhmat”, Apty Alaudinov, ανακοίνωσε πως το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου κλιμακίου ουκρανικών στρατευμάτων και πόρων που εισήλθαν στην επαρχία του Κουρσκ της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα έχουν καταστραφεί και η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο.

«Η επιχείρηση σχεδιάστηκε από Αμερικανούς Στρατηγούς»

Την ίδια ώρα Ρώσοι τοπικοί αξιωματούχοι και αναλυτές καταγγέλλουν ευθέως τις ΗΠΑ για την ανάμειξη που -κατά τους ίδιους- είχαν στην εισβολή των ουκρανικών δυνάμεων.

«Είναι μία επιχείρηση που σχεδιάστηκε και ετοιμάστηκε από Αμερικανούς Στρατηγούς. Είναι μεγάλος ο αριθμός των ξένων καταδρομέων που συμμετέχουν στην επιχείρηση».

Εξάλλου όπως ομολογούν πλέον ανοικτά οι ίδιοι οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου (Δείτε ΕΔΩ) στην επιχείρηση εισβολής στο ρωσικό Κουρσκ συμμετέχουν Βρετανοί, Πολωνοί και Γάλλοι μισθοφόροι.

Από το Κουρσκ στη Ζαπορίζια οι εκτοπισμένοι

Δεκάδες χιλιάδες εκκενώσεις κατοίκων έχουν σημειωθεί τα τελευταία 24ωρα στις συνοριακές επαρχίες Κουρσκ και Μπέλγκοροντ.

Ο ασκών χρέη κυβερνήτη του Κουρσκ, ο Αλεξέι Σμιρνόφ, δήλωσε σήμερα ότι οι κάτοικοι της ρωσικής περιφέρειας που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια λόγω της ουκρανικής εισβολής ενδέχεται να μεταφερθούν στο υπό ρωσικό έλεγχο τμήμα της ουκρανικής επαρχίας Ζαπορίζια.

Ο Σμιρνόφ δήλωσε ότι συνομίλησε με τον Γκιεβγκένι Μπαλίτσκι, τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της επαρχίας Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία για το σχέδιο αυτό.

Ο Σμιρνόφ δήλωσε ότι ο Μπαλίτσκι πρότεινε να χρησιμοποιηθούν σανατόρια και ξενώνες στην Αζοφική Θάλασσα για να στεγαστούν οι άνθρωποι που έφυγαν από το Κουρσκ.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα οργανώσουμε τις πρώτες μεταφορές για να φέρουμε ανθρώπους σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης στην επαρχία της Ζαπορίζια», τόνισε ο Σμιρνόφ.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE photo

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img