26.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται ακόμα μία ρωσική επαρχία: «Δύσκολη η κατάσταση»

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται ακόμα μία ρωσική επαρχία: «Δύσκολη η κατάσταση»

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ισπανία: Επιδημία τροφικής δηλητηρίασης χτυπά την No1 αλυσίδα Burger της χώρας

Σαλμονέλα που μεταδόθηκε από αυγό χαίρεται να είναι η αιτία.    Στο επίκεντρο επιδημίας τροφικής δηλητηρίασης που φέρεται να προκλήθηκε από σαλμονέλα, βρίσκεται η γκουρμέ αλυσίδα Hundred Burgers στη Μαδρίτη της Ισπανίας, σύμφωνα με το FoodPoisoningNews. Το ξέσπασμα, που επηρέασε 17 άτομα με τα δυο να νοσηλεύονται, έχει συνδεθεί με μια σάλτσα κρόκου αυγού τρούφας

Καιρός – Γιαννόπουλος: Έρχονται νέα 40άρια – Το μελτέμι θα δροσίσει για λίγο

Ανεβαίνει ο υδράργυρος μέσα στις επόμενες μέρες με τους μετεωρολόγους να επισημαίνουν πως ο ζεστός καιρός θα είναι πιο αισθητός στα δυτικά τμήματα της χώρας. Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος επισήμανε ότι το μελτέμι θα ενισχυθεί στο Αιγαίο από την Πέμπτη (15Αυγουστο) αλλά θα δροσίσει για λίγο. Πιο αναλυτικά, σήμερα, Τετάρτη (14/8) προβλέπεται γενικά

Δήμητρα Κατσαφάδου για τις φωτιές στην Αττική: «Φέτος έτυχε και στο δικό μου σπίτι»

H Δήμητρα Κατσαφάδου έστειλε το δικό της μήνυμα για τις φωτιές στην Αττική μέσα από μια νέα ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια εξομολογήθηκε πως το σπίτι της βρέθηκε ανάμεσα σε εκείνα που κινδύνευσαν από την καταστροφική φωτιά και χρειάστηκε να εκκενώσει. Όπως είναι γνωστό, στο σπίτι της φιλοξενεί

Πρωτοφανούς μεγέθους ουκρανική επίθεση με drones! Οι Ρώσοι κατέστρεψαν 117 UAV σε ένα βράδυ, vid

μεταξύ των οποίων αυτή του Κουρσκ, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Οι πύραυλοι και 37 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ, ανέφερε το υπουργείο μέσω της πλατφόρμας Telegram, ενώ 37 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από την περιφέρεια του Βορόνεζ, μεταξύ άλλων. Το ρωσικό υπουργείο δεν ανακοίνωσε συνολικό αριθμό για

Αυξάνεται το φαινόμενο του “εντο-βιγκανισμού” – Πιστεύουν πως η κατανάλωση γρύλων θα σώσει τον κόσμο!

«Το πιο συγγενικό κρέας στην πραγματικότητα καταλήγει να είναι κάτι σαν μοσχαρίσιο ή αρνί, απλώς λόγω της γεύσης», λέει ο συνιδρυτής του εστιατορίου Yum Bug Aaron Thomas. «Αλλά και η εμφάνιση. Είναι αρκετά καφέ.” Όσον αφορά τη βιωσιμότητα, το εστιατόριο βάζει στο στόχαστρο το κρέας σε σύγκριση με το γρύλο. Στον τοίχο απέναντι είναι μια
spot_imgspot_img

Ο περιφερειάρχης της Μπέλγκοροντ, ρωσικής περιφέρειας που γειτονεύει με την ουκρανική επικράτεια, ανακοίνωσε σήμερα πως κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, επικαλούμενος την «εξαιρετικά δύσκολη» κατάσταση λόγω των συνεχιζόμενων ουκρανικών βομβαρδισμών.

«Η κατάσταση στην περιφέρειά μας, την Μπέλγκοροντ, παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και τεταμένη, εξαιτίας των βομβαρδισμών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Καταστράφηκαν σπίτια, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολίτες», ανέφερε ο περιφερειάρχης Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ μέσω Telegram.

«Για να εγγυηθούμε καλύτερη προστασία του πληθυσμού και να προσφέρουμε περαιτέρω βοήθεια στα θύματα, θα κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε επίπεδο περιφέρειας» από σήμερα, πρόσθεσε και τόνισε πως ζητεί η Μόσχα να κηρύξει επίσης κατάσταση εκτάκτου ανάγκης «σε ομοσπονδιακό επίπεδο».

Έκανε λόγο για επιθέσεις ουκρανικών drones εναντίον δυο χωριών της περιφέρειας — πρόκειται για το Σεμπέκινα και το Ουστίνκα. Οι αρχές στις περιφέρειες Κουρσκ, Βορόνεζ και Μπριάνσκ έκαναν και αυτές λόγο για επιδρομές της Ουκρανίας με drones, διαβεβαιώνοντας πάντως πως καταρρίφθηκαν από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι αρχές στο Κουρσκ ανέφεραν ακόμη πως καταστράφηκαν τέσσερις ουκρανικοί πύραυλοι πάνω από την περιφέρεια τη νύχτα.

Ταυτόχρονα, το καθεστώς έκτακτης ανάγκης συνεπάγεται για τους πολίτες περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας στη ζώνη έκτακτης ανάγκης, υποχρέωση εκκένωσης κατόπιν αιτήματος των αρχών, περιορισμό της λειτουργίας των επιχειρήσεων και απαγόρευση της διάδοσης εσκεμμένων ψευδών πληροφοριών σχετικά με την έκτακτη ανάγκη. Επιτρέπεται επίσης σε κρατικούς φορείς η κατάσχεση περιουσίας πολιτών και οργανισμών με μεταγενέστερη υποχρέωση αποζημίωσής της.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν την 6η Αυγούστου ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην περιφέρεια Κουρσκ, που γειτονεύει με τη Βαρόνεζ, κι υποστηρίζουν πως έχουν κυριεύσει πάνω από 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της ρωσικής επικράτειας.

Οι ρωσικές αρχές αναγνωρίζουν πως έχασαν 28 κοινότητες και λένε πως τα ουκρανικά εδαφικά κέρδη εκτείνονται σε ζώνη πλάτους 40 χιλιομέτρων και βάθους 12.

Όπως το βλέπει ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν, η ουκρανική επιχείρηση σκοπό έχει να βελτιωθεί η διαπραγματευτική θέση του Κιέβου όταν αρχίσουν συνομιλίες, καθώς και να επιβραδυνθεί η αργή αλλά σταθερή προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο ανατολικό μέτωπο τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με ρώσο μπλόγκερ που παρακολουθεί τις εξελίξεις στον πόλεμο και χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Rybar, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιτίθενται σε πολλαπλές κατευθύνσεις, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα επιδιώκουν να τις καθηλώσουν και να καταστρέψουν ιδίως τα τεθωρακισμένα τους, καθώς αναμένουν περαιτέρω ενισχύσεις.

Το σίγουρο είναι ότι οι Ουκρανοί δεν κατέλαβαν καμία περιοχή, απλά εφαρμόζουν την μέθοδο HIT AND RUN χτυπώντας αμάχους σε πολλαπλά σημεία και κινούνται στην έρημη αχανή ύπαιθρο, ώστε να δημιουργήσουν σύγχιση και δυσαρέσκεια κατά της ρωσικής κυβέρνησης, η οποία όμως μπορει να εοπωφαληθεί και να κυρήξει μερική επιστράτευση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-IGOR KUTSAK photo

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img