23.5 C
Athens
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΣε πανικό οι Στρατηγοί του Ζελένσκι: Προετοιμάζονται για άμυνα… κοντά στον Δνείπερο

Σε πανικό οι Στρατηγοί του Ζελένσκι: Προετοιμάζονται για άμυνα… κοντά στον Δνείπερο

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Αλεξανδρούπολη: Χειροπέδες σε άνδρα μετά από καταγγελία ανήλικης για βιασμό

Χειροπέδες πέρασαν οι αρχές σε έναν άνδρα στην Αλεξανδρούπολη μετά από καταγγελία ανήλικης για βιασμό. Σύμφωνα με το evros-news.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ο άνδρας από περιοχή της Αλεξανδρούπολης επικοινώνησε διαδικτυακά με την ανήλικη που μένει στο Διδυμότειχο και συμφώνησαν να συναντηθούν. Η οικογένεια της ανήλικης κατήγγειλε το Σάββατο (26/10) στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου ότι ο

Επιστήμονες κρούουν κώδωνα κινδύνου για το “γάλα” αμυγδάλου και βρώμης σε παιδιά – Εντόπισαν καρκινογόνες μυκοτοξίνες

Ανάλυση φυτικών ροφημάτων αμυγδάλου, σόγιας και βρώμης για την παρουσία μυκοτοξινών και αξιολόγηση κινδύνου. Οι μυκοτοξίνες είναι δευτερογενείς μεταβολίτες των μούχλας. Μπορούν να εμφανιστούν ως μολυσματικές ουσίες σε φυτικά προϊόντα και πρώτες ύλες, όπως τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί και τα αμύγδαλα, εάνπροσβληθούν από μούχλα κατά την καλλιέργεια, την αποθήκευση ή την περαιτέρω επεξεργασία. Μπορούν

Ροδόπη: Άγνωστος παρέσυρε και σκότωσε γυναίκα

Μια 32χρονη γυναίκα στις Σάπες της Ροδόπης άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο, θύμα παράσυρσης από άγνωστο οδηγό που στη συνέχεια την εγκατέλειψε. Το θλιβερό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, στο ύψος των νεκροταφείων της περιοχής, όταν η άτυχη γυναίκα, που βρισκόταν στις Σάπες για επίσκεψη, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ο διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων διαψεύδει κάθε σχέση με την επίθεση στην Άγκυρα

αντίθετα με τους ισχυρισμούς της Τουρκίας η οποία εξαπέλυσε επιθέσεις σκοτώνοντας 17 ανθρώπους στις κουρδικές αυτόνομες περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι οι δύο δράστες της επίθεσης κατά της έδρας της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS) κοντά στην Αγκυρα «διείσδυσαν» στην Τουρκία από την Συρία. Το

Το Ιράν ζητά επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να καταδικάσει την ισραηλινή επίθεση

Σε επιστολή που έστειλε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν ζήτησε «επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να λάβει αποφασιστική θέση και να καταδικάσει την επίθεση αυτή» , σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών. Στην επιστολή του ο Αμπάς Αρακτσί δηλώνει ότι «τα
spot_imgspot_img

Ο Maksym Zhorin, αναπληρωτής διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας των ουκρανικών Ε.Δ., έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη προετοιμασίας αμυντικών οχυρώσεων στην επαρχία του Ντνιπροπετρόφσκ.

Η έκκλησή του σχετίζεται με την κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή του Selydove και του Pokrovsk καθώς και όλο το υπόλοιπο μέτωπο του Ντονμπάς.

Εκεί οι Ρώσοι σημειώνουν σχεδόν καθημερινά εδαφικές νίκες, κατακτώντας χωριά και μικρές πόλεις.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος, εν μέσω της συνεχούς υποχώρησης των ουκρανικών στρατευμάτων, ζήτησε να οικοδομηθεί μια ισχυρή γραμμή άμυνας στην περιοχή Ντνιπροπετρόβσκ αυτή τη στιγμή.

«Καλύτερα τώρα από το να περιμένουμε μέχρι η πρώτη γραμμή να φτάσει στον επόμενο οικισμό», σημείωσε ο ίδιος στο προσωπικό του κανάλι στο Telegram.

Αναλυτικότερα:

«Δεν πρέπει να μετακινούμαστε συνεχώς από πόλη σε πόλη, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζουμε βιαστικά αυτές τις πόλεις για άμυνα. Όλα αυτά πρέπει να σχεδιαστούν και να χτιστεί εκ των προτέρων μια ισχυρή αμυντική γραμμή.

Δεν πρέπει να περιμένουμε μέχρι η πρώτη γραμμή να μετακινηθεί στον επόμενο οικισμό. Δεδομένης της κατάστασης με το Selydove και το Pokrovsk, η επαρχία Dnipropetrovs’k πρέπει να προετοιμαστεί τώρα».

Από τις αρχές Αυγούστου όταν το ουκρανονάτο εισέβαλε στο ρωσικό Κουρσκ, πολλοί Ουκρανοί Στρατηγοί εξέφρασαν την… αγανάκτησή τους καθώς κατήγγειλαν τις μεταφορές αξιόμαχων μονάδων από το Ντονμπάς προς το Κουρσκ.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η κατάρρευση της ουκρανικής γραμμής άμυνας στο μέτωπο του Ντονέτσκ, αλλά και σε περιοχές του ουκρανικού νότου (βλ. Ζαπορίζια).

Έκτοτε οι εδαφικές επιτυχίες των Ρώσων διαδέχονται η μία την άλλη μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img