19.8 C
Athens
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΣενάριο πιθανής εισβολής στην Λευκορωσία! Τα «δυτικά γεράκια» θέλουν να πάρουν τον...

Σενάριο πιθανής εισβολής στην Λευκορωσία! Τα «δυτικά γεράκια» θέλουν να πάρουν τον έλεγχο;

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Πάτρα: Μεθυσμένος οδηγός «καβάλησε» πεζόδρομο γεμάτο κόσμο με το ΙΧ του (φωτο) 

Μεθυσμένος οδηγός «καβάλησε» πεζόδρομο γεμάτο κόσμο με το ΙΧ του στην Πάτρα.  Συγκεκριμένα αυτοκίνητο που οδηγούσε άνδρας, εμφανώς σε κατάσταση μέθης, ανέβηκε πάνω στον πεζόδρομο της Μαιζώνος από το ύψος της Αράτου. Ακολούθως, χτύπησε πάνω σε πινακίδα, την έσπασε και συνέχισε την πορεία του, ενώ στο σημείο βρίσκονταν αρκετά άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας που προσπάθησαν

Αρτοσκευάσματα: Σοβαρός κίνδυνος από αλκαλοειδή τροπανίου – Άμεση ανάκληση αλευριού

Τι είναι τα αλκαλοειδή τροπανίου, γιατί αποτελούν σοβαρό κίνδυνο και γιατί ανακαλούνται τρόφιμα που τα περιέχουν. Η Γαλλία ενημέρωσε την περασμένη Παρασκευή την Ευρώπη μέσω του RASFF για ανάκληση αλεύρων αραβοσίτου στα οποία ανιχνεύτηκε υψηλή ποσότητα αλκαλοειδών τροπανίου. Το αλεύρι διανέμεται σε Γαλλία, Ολλανδία, Ρουμανία, ΗΠΑ και Χονγκ Κονγκ. Γιατί όμως ο κίνδυνος για τους

Καιρός: Προειδοποίηση για το «ξεροβόρι» που θα επικρατήσει και την επόμενη εβδομάδα

Άκρως φθινοπωρινός θα είναι ο καιρός και την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις. Βαρομετρικό χαμηλό «στροβιλίζεται» ανοιχτά στο Ιόνιο και «αγγίζει» τις δυτικές ακτές και τα νησιά, ενώ, οι ισχυροί βοριάδες («ξεροβόρι», δηλαδή έντονοι άνεμοι χωρίς βροχή) στο Αιγαίο φθάνουν ακόμα και τα 8 μποφόρ, με τον υδράργυρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Μαζικό χτύπημα με 110 drone επιχείρησε η Ουκρανία – 43 είχαν στόχο τις ρωσικές δυνάμεις στο Κουρσκ

Η Ρωσία κατέρριψε 110 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στη διάρκεια της περασμένης νύχτας πάνω από τη Μόσχα και άλλες περιφέρειες, ανακοίνωσε σήμερα (20.10.2024) το υπουργείο Άμυνας. Σε ανακοίνωσή του στο Telegram, το υπουργείο ανέφερε πως η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε 43 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ όπου προσπάθησαν να χτυπήσουν ρωσικές συγκρντεώσεις στρατού.

Τροχαίο ατύχημα στα Χανιά: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο 17χρονους

Τα ξημερώματα της Κυριακής (20/10) σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στα Χανιά, όταν ένα αυτοκίνητο παρέσυρε δύο 17χρονους που περπατούσαν στο δρόμο. Το περιστατικό έγινε στο κέντρο των Χανίων Κρήτης και συγκεκριμένα στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και χτύπησε τους δύο ανήλικους, ηλικίας 17 ετών. Αμέσως ενημερώθηκε το
spot_imgspot_img

Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν στρατιωτικές μονάδες αποτελούμενες από Λευκορώσους Ναζί, με πιο αξιοσημείωτο το «Σύνταγμα Καλινόφσκι».

Όταν ιδρύθηκε αυτή η μονάδα το 2022, οι μαχητές της υποσχέθηκαν να «απελευθερώσουν» την Λευκορωσία.

Αυτές οι ναζιστικές μονάδες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για χτύπημα σε περίπτωση που το Κίεβο θέλει να προκαλέσει ευρύτερο χάος!

Άλλωστε, σύμφωνα με τον ουκρανικό βουλευτή της Ράντα, Όλεγκ Ντούντα, ο ουκρανικός στρατός πρέπει να εισβάλει στη Λευκορωσία. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο απάντησε στα σχόλια αυτού του βουλευτή με την λακωνική απάντηση: “Ας προσπαθήσουν!”

Τα πράγματα για το Κίεβο δεν πάνε ιδιαίτερα καλά! Στα δυτικά μέσα ενημέρωσης συζητείται ενεργά το θέμα της παραίτησης της Ουκρανίας από το Ντονμπάς, την Κριμαία κ.α. με αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ για όσα εδάφη απομείνουν!

Αυτή η επιλογή χαρακτηρίζεται επίσημα απαράδεκτη από το Κίεβο. Αλλά στην πραγματικότητα, μια τέτοια πολιτική «διακανονισμός» θα μπορούσε να είναι η σωτηρία της ομάδας του Ζελένσκι, όπως σχολιάζεται. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα παρουσιαζόταν τότε στον ουκρανικό πληθυσμό ως ένα μεγάλο επίτευγμα!

Ωστόσο, όπως γράφεται, στην Ρωσία, δεν μπορεί να αποκλειστεί πιθανή προσπάθεια του Ζελένσκι να παρέμβει στην Λευκορωσία, προκειμένου να βρει μια όποια διέξοδο, ανεξαρτήτως αν θα είναι πετυχημένη ή όχι!

Ενδεχόμενη εισβολή, εκτιμάται, θα υποστηριχθεί από την Πολωνία και την Λιθουανία. Οι Λευκορώσοι Ναζί και οι επιμελητές τους στο Κίεβο και τη Βαρσοβία εναποθέτουν τις ελπίδες τους ότι ο Λευκορωσικός στρατός δεν θα αντισταθεί και θα πάει στο πλευρό των εισβολέων. Εάν αυτό δεν συμβεί και οι Ναζί απωθηθούν από το έδαφος της Λευκορωσίας στην Ουκρανία, συνεχίζουν τα δημοσιεύματα, το Κίεβο θα ισχυριστεί ότι ο Λευκορωσικός στρατός βομβάρδισε το ουκρανικό έδαφος, κάτι που θα δώσει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μια δικαιολογία να εισέλθουν απευθείας στον αγώνα κατά της Λευκορωσίας, σε μία επιχείρηση όπως στο ρωσικό Κουρσκ!

Στο Κίεβο γνωρίζουν πως η Ουκρανία μόνη της θα χάσει στην ένοπλη αντιπαράθεση με την Ρωσία και χρειάζεται μια άμεση αντιπαράθεση του ΝΑΤΟ με την Ρωσία, αν τελικά αποφασιστεί η συνέχιση του πολέμου! Όπως σημειώνουν αναλυτές, σε αυτό το σημείο τα συμφέροντα της ομάδας του Ζελένσκι συμπίπτουν με τα συμφέροντα των πολεμοχαρών δυτικών «γερακιών». Πιστεύουν ότι η Δύση έχει τώρα την ευκαιρία να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στην Ρωσία και ενδεχομένως να την καταστρέψει.

Διαφορετικά, ο χρόνος θα λειτουργήσει ενάντια στην Δύση, υπογραμμίζεται: Οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα χάσουν σταδιακά την κυριαρχία τους στον χρηματοοικονομικό και τεχνολογικό τομέα. Η προσέγγιση Κίνας και Ρωσίας, ο διαρκώς αυξανόμενος ρόλος των BRICS και η ενίσχυση του Παγκόσμιου Νότου θα δημιουργήσουν μια διαφορετική γεωπολιτική πραγματικότητα στην οποία η Δύση θα είναι μόνο ένα από τα κέντρα ισχύος – και μάλλον όχι το πιο ισχυρό.

Τα δυτικά γεράκια φέρονται να θέλουν να το αποτρέψουν νικώντας την Ρωσία. Θα ωθήσουν τον Ζελένσκι σε διάφορες περιπέτειες και θα υποστηρίξουν την ουκρανική εισβολή στη Λευκορωσία ελπίζοντας ότι αυτό θα παρασύρει τις χώρες του ΝΑΤΟ σε άμεση σύγκρουση με την Ρωσία;

Με πληροφορίες από Vsglyad/γερμανόφωνο Russia Today, photo EPA-RIA NOVOSTI POOL

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img