32.4 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμος«Συνεργοί εγκλήματος πολέμου»: Έξαλλοι οι Ρώσοι με δυτικό ρεπορτάζ στο Κουρσκ, vid

«Συνεργοί εγκλήματος πολέμου»: Έξαλλοι οι Ρώσοι με δυτικό ρεπορτάζ στο Κουρσκ, vid

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Καιρός – Βγάλτε ομπρέλες: Ριζική αλλαγή – Τι φέρνουν στην περιοχή οι μεταβολές στο ρεύμα του Κόλπου

Ανατροπή σκηνικού αναφορικά με τον καιρό θα υπάρξει τις επόμενες ώρες, με υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών και κατά τόπους καταιγίδες. Kαι σήμερα Σάββατο αναμένεται ζεστό και με ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο, αλλά από την Κυριακή υποχωρεί σταδιακά η θερμοκρασία ενώ θα εξασθενήσουν λίγο και οι βοριάδες, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Από

Φωτιά στην Αττική: Υπάρχουν ενδείξεις για δύο ταυτόχρονες εστίες πυρκαγιάς στον Βαρνάβα

Σκηνικό Αποκάλυψης άφησε πίσω της η «πύρινη λαίλαπα» που χτύπησε με αγριότητα τα βορειοανατολικά της Αττικής, με περίπου 100.000 στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη, σπίτια και επιχειρήσεις να έχουν καταστραφεί και μία γυναίκα να έχει «χάσει» τη ζωή της. Οι ανακριτικές αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος διερευνούν ήδη τις συνθήκες έναρξης της φωτιάς, ενώ εξετάζουν το

Μόλις 2 Iskander αρκούσαν για να βγάλουν νοκ άουτ 5 μονάδες Patriot! vid

Ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν μονάδες αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας «Patriot» και ένα γερμανικό IRIS-T σε δύο διαφορετικές περιοχές της Ουκρανίας, σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το βράδυ της Παρασκευής. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν στείλει απροσδιόριστο αριθμό συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία. Το πρώτο βίντεο του Υπουργείου Άμυνας (MOD) έδειξε

Μπάιντεν για Γάζα: Καμιά πλευρά να μην υπονομεύσει τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρει σε δήλωσή του πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπίνκεν μεταβαίνει στη Μέση Ανατολή προκειμένου να υπογραμμίσει πως «με τη διαφαινόμενη πλέον ολοκληρωμένη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων, κανείς στην περιοχή δεν θα πρέπει με τις ενέργειές του να υπονομεύσει αυτήν την διαδικασία». Ο αμερικανός πρόεδρος

Ρωσικό Iskander κατέστρεψε Su-24 των ουκρανικών δυνάμεων στo αεροδρόμιο Aviatorkse (βίντεο)

Ρωσικό Iskander κατέστρεψε Su-24 των ουκρανικών δυνάμεων στo αεροδρόμιο Aviatorkse. Το Iskander είναι ένα τακτικό πυραυλικό σύστημα υψηλής ακρίβειας με εμβέλεια βολής έως 500 χιλιόμετρα. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Aviatorkse 🕰 Date: ~16.08.2024📌 Coordinates: 48.358871,35.081660👩‍🚀 Squad: 📝 Description: Russian Iskander-M hits Ukrainian Su-24 at airfield in Aviatorkse.🖥 id: 17082024.0758✉️source: https://t.co/iSLIuu8AO8 Map: Military Summary Map… pic.twitter.com/3pduiNo4Zk —
spot_imgspot_img

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, η Μόσχα εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της «για τις ενέργειες μιας ομάδας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης RAI η οποία μπήκε παράνομα στη Ρωσία για να καλύψει την εγκληματική τρομοκρατική επίθεση των Ουκρανών στρατιωτών εναντίον της περιοχής του Κουρσκ».

Δύο Ιταλίδες δημοσιογράφοι της RAI, η Στεφανία Μπατιστίνι και η Σιμόνε Τραΐνι, έκαναν το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε αυτήν την εβδομάδα, με τον ουκρανικό στρατό στη ρωσική πόλη Σούτζα, η οποία απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα. Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι την έχει καταλάβει πλήρως.

Η Ρωσία από την πλευρά της προειδοποίησε ότι οι δύο δημοσιογράφοι μπορεί να διωχθούν ποινικά.

«Τα αρμόδια όργανα λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για να καθορίσουν τις συνθήκες (…) αυτού του εγκλήματος» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Από την πλευρά του, το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η πρέσβειρα προασπίστηκε το «ανεξάρτητο» έργο των δημοσιογράφων. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του υπουργείου, η Τσετσίλια Πιτσιόνι «εξήγησε ότι η RAI και ιδίως οι δημοσιογραφικές ομάδες σχεδιάζουν τις δράσεις τους εντελώς αυτόνομα και ανεξάρτητα».

Ρωσικά ΜΜΕ αποκαλούν «συνεργούς εγκλήματος πολέμου» τους δημοσιογράφους που ενεπλάκησαν στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, καθώς υποστηρίζουν πως εσκεμμένα αποσιώπησαν όλες τις σφαγές του άμαχου πληθυσμού από τους Ουκρανονατοϊκούς:

«Οι Ιταλοί, έχοντας λάβει εντολή να ξεπλύνουν το αίμα από τις στολές του εχθρού, έγιναν στην πραγματικότητα συνεργοί ενός εγκλήματος πολέμου. Δεκάδες πολίτες μας βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν από τον εχθρό στη συνοριακή περιοχή του Κουρσκ. Όσοι επέζησαν συγκεντρώθηκαν από την AFU για να μπορούν να πουν στο αρχείο ότι «όλα ήταν εντάξει».

Έχουν δημοσιευτεί δεκάδες βίντεο όπου εχθρικά drones χτυπούν αυτοκίνητα πολιτών, πυροβολικό χτυπά χαοτικά κατοικημένες γειτονιές και οι άνδρες της AFU πυροβολούν ανθρώπους.

Ακόμη και χθες το πρωί εμφανίστηκαν πλάνα από την AFU να ρίχνει νάρκες σε κτίρια κατοικιών στη Σούτζα. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν έχει σημασία για τους «δημοσιογράφους» που εκτελούν την εντολή»:

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img