30.6 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΣυρία: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ

Συρία: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ντονέτσκ: 32 ουκρανικές επιθέσεις μέσα σε 24 ώρες

Έξι άμαχοι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις από τα μεσάνυχτα της 23ης Αυγούστου έως τα μεσάνυχτα της 24ης Αυγούστου (τοπική ώρα). Από τον βομβαρδισμό προκλήθηκαν ζημιές σε τρία κτίρια κατοικιών και δύο αντικείμενα αστικής υποδομής. Την προηγούμενη μέρα, οι αρχές του Ντόνετσκ ανέφεραν 27 επιθέσεις από την Ουκρανία. Δέκα πολίτες, μεταξύ των οποίων τέσσερις ανήλικοι, τραυματίστηκαν. Ζημιές

Αξιωματούχος του ουκρανικού στρατού: «Η εισβολή στο Κουρσκ έγινε επειδή το μέτωπο και η οικονομία καταρρέουν» (βίντεο)

Η εισβολή στο Κουρσκ δεν πηγαίνει όπως θα ήθελε το Κίεβο και μάλλον το βλέπουν και πολλοί αξιωματούχοι του ουκρανικού στρατού. ‘Ενας από αυτούς αποκάλυψε πως η εισβολή στο Κουρσκ έγινε γιατί η οικονομία και το μέτωπο βρίσκονται υπό διάλυση, οπότε χρειαζόταν ένας αντιπερισπασμός που θα δημιουργήσει εντυπώσεις και σύγχυση. Ε Επίσης. ο Ουκρανός αξιωματούχος

Νέα δημοφιλή σαμπουάν και αφρόλουτρα στη λίστα κινδύνου της ΕΕ

309 ενημερώσεις από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα RAPEX τον Αύγουστο για επικίνδυνα καλλυντικά και είδη προσωπικής υγιεινής. Από την 1η Αύγουστου έως και χθες 23 του μήνα, η ευρωπαϊκή πλατφόρμα ενημέρωσης των χωρών μελών της ΕΕ, για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα δημοσίευσε τον εκπληκτικό αριθμό των 309 προϊόντων (σαμπουάν, αφρόλoυτρα, καλλυντικά, κολόνιες, αρώματα, αποσμητικά κα) που

Καιρός: Τι φέρνει η «ανορθόδοξη» αστάθεια του καιρού – Από τα 40άρια στο «ουκρανικό ψύχος»

Αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με την αστάθεια να κάνει την εμφάνισή της σε αρκετές περιοχές της χώρας. Μάλιστα ο μετεωρολόγος, διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του τη χαρακτηρίζει «ανορθόδοξη», καθώς θα συνοδεύεται από τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τη μεταβολή του
spot_imgspot_img

Το αεροπλάνο, ένα Boeing που αναχώρησε από την Ατλάντα, προσγειώθηκε γύρω στις 12.30 τοπική ώρα στο έδαφος της Νορμανδίας. Τους βετεράνους στρατιωτικούς, που σήμερα είναι 90χρονοι και 100χρονοι, με ορισμένους να είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, και να συνοδεύονται από εθελοντές, υποδέχθηκε η Μπριζίτ Μακρόν, η σύζυγος του Γάλλου προέδρου.

Στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκαν επίσης στρατιωτικοί και παιδιά που τραγούδησαν στη συνέχεια τους εθνικούς ύμνους των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

“Θέλω να δω ξανά τις παραλίες”, δήλωσε ο Αμερικανός βετεράνος Μπομπ Γκίμπσον που είχε αποβιβαστεί στην Παραλία Γιούτα και διατηρεί μια “φοβερή” ανάμνηση από αυτό.

“Ορισμένοι από τους νέους συντρόφους μας δεν έφτασαν ποτέ στην παραλία, αυτό ήταν τόσο τρομερό που χρειάστηκε να περάσουμε από πάνω τους για να φθάσουμε στην παραλία, τόσο πολύ τρομερό ήταν. Το θυμάμαι σαν να ‘ταν χθες. Ξυπνώ μερικές φορές τη νύχτα γιατί το σκέφτομαι ξανά και ξανά”, δήλωσε.

Η πτήση οργανώθηκε από το “Best Defense Foundation”, ίδρυμα που δίνει τη δυνατότητα σε παλαίμαχους να επιστρέφουν στους τόπους όπου πολέμησαν.

Έως την 12η Ιουνίου, οι 50 βετεράνοι αναμένεται να συμμετάσχουν σε αρκετές εκδηλώσεις για την 80ή επέτειο της Απόβασης, όπως σε τελετή στη Γέφυρα Πήγασος την Τετάρτη ή στην παρέλαση στην πόλη Καραντάν το Σάββατο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img