31.7 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΤην Υεμένη βομβάρδισαν ξανά ΗΠΑ και Μ. Βρετανία

Την Υεμένη βομβάρδισαν ξανά ΗΠΑ και Μ. Βρετανία

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ρωσικό πλήγμα στο Κραματόρσκ της Ουκρανίας

Δύο δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν και ένας τρίτος αγνοείται μετά από επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στο Κραματόρσκ. Η επίθεση έγινε σε ξενοδοχείο του Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, ανακοίνωσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές. Νυχτερινή επίθεση στην Ουκρανία Στοχοθετήθηκε ξενοδοχείο στην πόλη. Δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και ένας βρίσκεται

Ο πόλεμος της Παγκόσμιας Τράπεζας στον Έλον Μασκ – Ξεσηκώθηκαν όλοι εναντίον του!

Η Παγκόσμια Τράπεζα διέκοψε κάθε πληρωμένη διαφήμιση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X του Έλον Μασκ , στο παρελθόν Twitter, μετά από έρευνα του CBS News που ισχυρίζεται ότι διαπίστωσε προωθημένες διαφημίσεις από την οργάνωση η οποία εμφανιζόταν κάτω από μια ρατσιστική ανάρτηση από έναν λογαριασμό που προωθούσε φιλοναζιστικό και εθνικιστικό περιεχόμενο. Το CBS News βρήκε

Ποιός είναι ο… κυνηγημένος ιδρυτής του Telegram με την αμύθητη περιουσία;

Ο Pavel Durov, ο ρωσικής καταγωγής ιδρυτής της εφαρμογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram, συνελήφθη σε γαλλικό αεροδρόμιο το Σάββατο το βράδυ. Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Telegram Group Inc., ο οποίος είναι 39 ετών, ταξίδευε στο εξωτερικό με το ιδιωτικό του τζετ από το Αζερμπαϊτζάν και συνελήφθη στο αεροδρόμιο Bourget του Παρισιού μετά από γαλλικό ένταλμα σύλληψής

Ανακαλούνται πατατάκια λόγω μόλυνσης από καρκινογόνες και τοξικές ουσίες

Μηχανέλαια του εργοστασιακού εξοπλισμού, μόλυναν τα τρόφιμα σε εγκατάσταση παραγωγής τσιπς πατάτας. Κατά τη διάρκεια παρασκευής τσιπς πατάτας το λάδι που χρησιμοποιείται στις μηχανές εξοπλισμού μόλυνε το σύνολο της παραγωγής με αποτέλεσμα να ανακληθούν 32 παρτίδες προϊόντων που λήγουν τους πρώτους μήνες του 2025. Το περιστατικό συνέβη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Intersnack Poland της Πολωνίας. Για

Καιρός: Ψυχρό λιμνίδιο αλλάζει δραματικά το σκηνικό – Πέφτει κάτω από τους 30 η θερμοκρασία

Δραματική αλλαγή στον καιρό τις επόμενες ώρες καθώς σύμφωνα με τον προγνώστη, Θεοφάνη Χατζηγρίβα, η θερμοκρασία θα πέσει σε αρκετές περιοχές και κάτω από τους 30 βαθμούς! Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, αυλώνας από την βορειοανατολική Ευρώπη θα ρίξει τη θερμοκρασία η οποία μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα φτάσει στους 32 βαθμούς μέγιστη
spot_imgspot_img

ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, την ώρα που μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για αεροπορικά πλήγματα σε τοποθεσίες της χώρας της αραβικής χερσονήσου με τουλάχιστον δυο νεκρούς και δέκα τραυματίες.

«Οι βρετανικές (ένοπλες) δυνάμεις συμμετείχαν σε κοινή επιχείρηση με τις αμερικανικές δυνάμεις με σκοπό να φθαρούν οι στρατιωτικές δυνατότητες των Χούθι, οι οποίοι συνεχίζουν να διεξάγουν επιθέσεις εναντίον της διεθνούς ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν», αναφέρει δελτίο Τύπου του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι αεροσκάφη τύπου Typhoon της RAF χρησιμοποίησαν ιδίως «κατευθυνόμενες βόμβες Paveway IV», που γενικά φέρουν εκρηκτική γόμωση 500 λιβρών (περίπου 230 κιλών).

Την επιχείρηση επιβεβαίωσε μέσω X το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»), διευκρινίζοντας πως αεροσκάφη των ΗΠΑ και της Βρετανίας έπληξαν «13 στόχους» σε περιοχές ελεγχόμενες από τους Χούθι και προσθέτοντας επίσης πως νωρίτερα χθες καταστράφηκαν οκτώ τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAVs) των σιιτών ανταρτών.

Σύμφωνα με υεμενίτικα μέσα ενημέρωσης, οι βομβαρδισμοί τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή έγιναν σε διάφορους τομείς της χώρας, ιδίως στη Χοντάιντα, όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας, σε δεύτερο λιμάνι, νοτιότερα, καθώς και στην πρωτεύουσα Σανάα.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στη Χοντάιντα και στη Σανάα μεταδίδουν πως ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, που πρόσκειται στους Χούθι, έγιναν επίσης βομβαρδισμοί με στόχο τηλεπικοινωνιακές υποδομές στην πόλη Τάιζ.

Το δίκτυο έκανε λόγο για τουλάχιστον δυο νεκρούς και δέκα τραυματίες.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, το υποστηριζόμενο από το Ιράν σιιτικό ένοπλο κίνημα Ανσάρ Αλλάχ («Υποστηρικτές του Θεού»), πιο γνωστό με το επώνυμο της οικογένειας των ηγετών του, των Χούθι, έχει εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών και κατόπιν πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, τονίζοντας πως δρα σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, με φόντο τον καταστροφικό πόλεμο του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Οι ΗΠΑ, ο κυριότερος σύμμαχος του Ισραήλ σε διεθνές επίπεδο, συγκρότησαν τον Δεκέμβριο διεθνή αεροναυτική δύναμη για την προστασία της ναυσιπλοΐας σε αυτή τη θαλάσσια περιοχή στρατηγικής σημασίας. Ναυτική δύναμη αναπτύχθηκε επίσης νωρίτερα φέτος από την ΕΕ.

Από τον Ιανουάριο, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, δρώντας σε πολλές περιπτώσεις σε συνεργασία με αυτές της Βρετανίας, πλήττουν θέσεις και εγκαταστάσεις των Χούθι στην Υεμένη.

Αυτή είναι τουλάχιστον η πέμπτη γνωστή τέτοια επιχείρηση από τη 12η Ιανουαρίου, χωρίς να λογαριάζονται αυτές των αμερικανικών δυνάμεων, που είναι πολύ συχνές.

Όμως οι αμερικανοβρετανικές επιχειρήσεις δεν μοιάζουν να πτοούν τους Χούθι, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης. Οι αντάρτες λένε πλέον πως βάζουν επίσης στο στόχαστρο αμερικανικά και βρετανικά εμπορικά πλοία, πέραν όσων διατείνονται ότι «συνδέονται» με το Ισραήλ.

απεμπε-απεμπε-EPA photo

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img