16.8 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΤο Ισραήλ έστειλε κι άλλα στρατεύματα στο βόρειο τμήμα της Γάζας –...

Το Ισραήλ έστειλε κι άλλα στρατεύματα στο βόρειο τμήμα της Γάζας – Συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στην Τζαμπάλια

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Η Ελλάδα ενημέρωσε σήμερα την Ευρώπη για επικίνδυνο προϊόν – Πωλείται από μεγάλο ελληνικό σουπερμάρκετ

Ενημέρωση από την Ελλάδα στο RASFF για υψηλή ποσότητα θειωδών σε προϊόν που συσκευάζεται και πωλείται στην Ελλάδα αλλά είναι προέλευσης Τουρκίας. Σήμερα οι Ελληνικές αρχές ενημέρωσαν μέσω του RASFF τις Ευρωπαϊκές χώρες για επικίνδυνα αποξηραμένα βερίκοκα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, συσκευάζονται από ελληνική εταιρεία και πωλούνται από μεγάλο σουπερμάρκετ όπως δείχνει μία απλή

Ιταλία: Αύριο οι δώδεκα μετανάστες που βρίσκονται στην Αλβανία θα επιστρέψουν στην Ιταλία

Κατά την διάρκεια της αυριανής ημέρας, οι δώδεκα μετανάστες που βρίσκονται στα δύο ιταλικά κλειστά κέντρα της Βόρειας Αλβανίας αναμένεται να μεταφερθούν στην Ιταλία, με πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής. Οι υπόλοιποι τέσσερις είχαν ήδη επιστρέψει, χθες, διότι επρόκειτο για δύο ανήλικα και δύο άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες. Οι αιτήσεις για άσυλο των δώδεκα

Καιρός – Σκηνικό έκπληξη μέχρι τέλος του μήνα: Ριζική αλλαγή και μέσα στην μέρα

Σκηνικό έκπληξη αναμένεται μέχρι τέλος του μήνα αναφορικά με τον καιρό. Θα υπάρχει μάλιστα ριζική αλλαγή καιρικών συνθηκών και μέσα στην ίδια μέρα. Σύμφωνα με το Weather Analysis, πολύ χαρακτηριστικά φαίνεται το πως η κεντρική Μεσόγειος και η Ιταλία, θα βρεθούν στο επίκεντρο της καιρικής δραστηριότητας το τελευταίο 10ήμερο του μήνα. Στην πρόβλεψη που έχει

Με τα μπουφάν Αθηναίοι και τουρίστες – «Έπεσε» έως και τους 12 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αττική

Είναι ενδεικτικό ότι στα βόρεια προάστια της Αττικής η θερμοκρασία σήμερα «κατρακύλησε» στους 12 βαθμούς και, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, δεν θα ξεπεράσει τους 17. Γενικά, όπως αναφέρει το Αστεροσκοπείο, η θερμοκρασία στην Αττική σήμερα δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς, ούτε και στο κέντρο της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο, Σάββατο, η

Παντρεύεται αύριο Χάρης Δούκας: Που θα γίνει ο γάμος – Ποιοι οι καλεσμένοι

Ο Χάρης Δούκας παντρεύεται την αγαπημένη του Γεωργία Πολυτάνου αύριο (19/10) στην Θήβα στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη Καλοκτένη. Η Γεωργία Πολυτάνου είναι διεθνολόγος και «ήρεμη δύναμη» όπως την αποκαλούν, αφού στηρίζει πάντα διακριτικά τον Χάρη Δούκα. «Είναι μια πολύ ευτυχισμένη στιγμή για εμάς. Ανυπομονούμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί με τις οικογένειες μας και
spot_imgspot_img

Το Ισραήλ έστειλε κι άλλα στρατεύματα  στη Τζαμπάλια, τον μεγαλύτερο από τους οκτώ ιστορικούς καταυλισμούς προσφύγων στη Λωρίδα της Γάζας.

Oι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι τα άρματα μάχης έχουν ανατινάξει δρόμους και σπίτια.

Οι κάτοικοι της Τζαμπάλια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας επεσήμαναν ότι ισραηλινά τανκ έχουν φτάσει στο κέντρο του καταυλισμού, βομβαρδίζοντας σφοδρά την περιοχή από αέρος και εδάφους.

Πρόσθεσαν ότι ο ισραηλινός στρατός καταστρέφει δεκάδες σπίτια καθημερινά, είτε βομβαρδίζοντάς τα, είτε τοποθετώντας βόμβες σε αυτά και ανατινάζοντάς τα από απόσταση.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του, που επιχειρούν στη Τζαμπάλια εδώ και δύο εβδομάδες, σκότωσαν δεκάδες μαχητές σε μάχες στήθος με στήθος την Πέμπτη, εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές και κατέστρεψαν στρατιωτικές υποδομές.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF), οι επιχειρήσεις στη Τζαμπάλια έχουν στόχο να αποτρέψουν τους μαχητές της Χαμάς να ανασυνταχθούν και να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις.

Επιχειρήσεις του Ισραήλ στη βόρεια Γάζα

Κάτοικοι δήλωσαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ουσιαστικά αποκλείσει τη Μπέιτ Χανούν, τη Τζαμπάλια και τη Μπέιτ Λαχία, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, εμποδίζοντας τις μετακινήσεις των πολιτών, με εξαίρεση τις οικογένειες που έχουν άδεια για να υπακούσουν στις εντολές απομάκρυνσης και να φύγουν από τις τρεις πόλεις.

Σήμερα υγειονομικοί έκαναν έκκληση να σταλούν αμέσως σε τρία νοσοκομεία της βόρειας Γάζας καύσιμα, τρόφιμα και ιατρικά εφόδια, καθώς εκεί έχουν κατακλυστεί από τραυματίες και ασθενείς.

Στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν οι γιατροί αναγκάστηκαν να τοποθετήσουν στη μονάδα εντατικής θεραπείας των παιδιών ενήλικες που έχουν τραυματιστεί σοβαρά από τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα εναντίον σχολείου στη Τζαμπάλια όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι. Από τα πλήγματα αυτά σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε άλλο τμήμα του νοσοκομείου.

«Όλα αυτά τα περιστατικά είναι κρίσιμα και χρήζουν άμεσης ιατρικής παρέμβασης», δήλωσε ο Χούσαμ Αμπού Σαφίγια, διευθυντής του Καμάλ Αντουάν σε βίντεο που έστειλε σε μέσα ενημέρωσης.

Ο Φιλίπ Λαζαρινί, επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), ανέφερε στο Χ ότι η επίθεση εναντίον του σχολείου αυτού ήταν η τρίτη εναντίον υποδομής της υπηρεσίας αυτή την εβδομάδα.

Πρόσθεσε ότι σε διάστημα ενός έτους έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα 231 μέλη της UNRWA.

Ο Αμπού Σαφίγια επεσήμανε ότι 300 τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου, που εργάζονται εδώ και 14 ημέρες συνεχώς, είναι εξουθενωμένα κυρίως λόγω της αδυναμίας του νοσοκομείου να τους προσφέρει επαρκή ποσότητα φαγητού, καθώς τα αποθέματα εξαντλούνται.

Οι γιατροί στα νοσοκομεία Καμάλ Αντουάν, αλ Άουντα και το Ινδονησιακό αρνούνται να εγκαταλείψουν τους ασθενείς τους παρά τις εντολές του ισραηλινού στρατού στην αρχή των επιχειρήσεών του στην Τζαμπάλια να τα εκκενώσουν.

Η βόρεια Γάζα, όπου ζούσαν περισσότεροι από τους μισούς από τα 2,3 εκατομμύρια κατοίκους του θύλακα, βομβαρδίστηκε σφοδρά κατά την πρώτη φάση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ πέρυσι, μετά την επίθεση της Χαμάς εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img