22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΤο Ισραήλ στρέφεται στο Βορά; Πρότεινε στη Χαμάς συμφωνία για τον τερματισμό...

Το Ισραήλ στρέφεται στο Βορά; Πρότεινε στη Χαμάς συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Θύμα revenge porn έπεσε γνωστό μοντέλο – Ο πρώην σύντροφός της διέρρεε υλικό για τέσσερα χρόνια

Γνωστό μοντέλο – ηθοποιός έπεσε θύμα revenge porn με θύτη μάλιστα τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή. Όπως δήλωσε η νεαρή κοπέλα, μιλώντας στην εκπομπή «Live News», για τέσσερα χρόνια ο πρώην σύντροφός της την εκβίαζε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, καθώς διέρρεε υλικό από τις προσωπικές στιγμές του

Ηράκλειο: Άνδρας «έσβησε» από ανακοπή ενώ πήγαινε με ταξί στο νοσοκομείο

Ένα τραγικό περιστατικό καταγράφηκε σήμερα (19/9) στο Ηράκλειο, όταν ένας άνδρας έπαθε ανακοπή την ώρα που βρισκόταν στο ταξί και πήγαινε προς το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Όπως αναφέρει ο ιστότοπος creta24.gr, πρόκειται για τον 85χρονο Ιωάννη Φλουρή, ο οποίος πήρε ταξί από κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου το μεσημέρι και κατευθύνονταν προς το νοσοκομείο, όταν έπαθε

Ανακαλεί κατεψυγμένα ορτύκια λόγω σαλμονέλας ο ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση κατεψυγμένων ορτυκιών προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων λόγω ανίχνευσης σαλμονέλας. Συγκεκριμένα, ο Φορέας και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου κρέατος ορτυκιού, με την εμπορική ονομασία «ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΟΡΤΥΚΙΑ 4 ΤΕΜΑΧΙΑ» με αριθμό παρτίδας LOT:15253232, ημερομηνία κατάψυξης 29/12/2023 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 29/12/2025, το οποίο

Νέα σχολική χρονιά και ιώσεις – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Οι ιογενείς λοιμώξεις ή ιώσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο κατά τη σχολική περίοδο, ταλαιπωρώντας τους μικρούς μαθητές κυρίως προσχολικής αλλά και σχολικής ηλικίας. «Καθώς τα τελευταία δύο χρόνια η έξαρση των ιώσεων ήταν ιδιαίτερα έντονη και με μεγάλη χρονική διάρκεια, είναι φυσικό οι γονείς ήδη με το άνοιγμα των σχολείων να προβληματίζονται για το πώς τα

Ναυτιλία χωρίς παρεμβολές για τους Γάλλους Βατραχανθρώπους

Η Safran Electronics & Defense ανέπτυξε ένα ανθεκτικό σε παρεμβολές σύστημα ναυτιλίας PNT (Position Navigation Timing), που ονομάζει NAVKITE, για τους Γάλλους βατραχανθρώπους του Ναυτικού (Commandos Marine). Το NAVKITE θα ενσωματωθεί στα ταχύπλοα σκάφη σταθερής γάστρας ( RIB) ECUME (Embarcation Commando à Usage Multiple Embarquable) των Γάλλων βατραχανθρώπων Στα σημερινά πεδία μάχης τα συμβατικά συστήματα
spot_imgspot_img

Το Ισραήλ πρότεινε μια συμφωνία στη Χαμάς που προβλέπει την απελευθέρωση των ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, με αντάλλαγμα τον τερματισμό των μαχών, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ισραηλινών ΜΜΕ. 

Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Kan, η πρόταση περιλαμβάνει την «ασφαλή έξοδο» από τον θύλακα του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, την αποφυλάκιση Παλαιστίνιων κρατουμένων και ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης για τη Γάζα, για το οποίο ωστόσο δεν διέρρευσε καμία λεπτομέρεια.

Η εφημερίδα Times of Israel ανέφερε ότι Ισραηλινός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι ο μεσολαβητής μεταξύ των οικογενειών των ομήρων και της κυβέρνησης, ο Γκαλ Χιρς, παρουσίασε το σχέδιο στους Αμερικανούς, οι οποίοι πρόκειται να το μεταφέρουν σε Άραβες αξιωματούχους που δεν κατονομάστηκαν.

Οι ΗΠΑ, το Κατάρ και η Αίγυπτος είναι οι τρεις χώρες που μεσολαβούν μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Ο ηγέτης της οργάνωσης, Γιαχία Σινουάρ, δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως εδώ και έναν χρόνο, ενώ καταζητείται από το Ισραήλ, το οποίο τον θεωρεί «αρχιτέκτονα» των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο ισραηλινό έδαφος.

Όταν ρωτήθηκε για τις πληροφορίες της Kan και των Times of Israel σήμερα, ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Νταβίντ Μένσερ δεν απάντησε. Υπενθύμισε προηγούμενες δηλώσεις με τις οποίες η χώρα του καλούσε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στη Χαμάς ώστε να κάνει παραχωρήσεις για να επιτευχθεί μια συμφωνία.

«Όποιος θέλει να συμβάλει στην απελευθέρωση των ομήρων μας πρέπει να ασκήσει πιέσεις στον δολοφόνο Σινουάρ και όχι στον πρωθυπουργό του Ισραήλ», είπε.

Στις 7 Οκτωβρίου 2023, μέλη της Χαμάς εξαπέλυσαν επίθεση άνευ προηγουμένου στο Ισραήλ, με συνέπεια να σκοτωθούν 1.205 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι. Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν κατά την επιχείρηση αυτή, 97 παραμένουν ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο οι 33 είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Τουλάχιστον 41.272 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην εκστρατεία αντιποίνων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, τα οποία θεωρούνται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img