28.1 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΤο κόστος της ουκρανικής ήττας στο Βούλενταρ: Απρόσκοπτος εφοδιασμός για τους Ρώσους...

Το κόστος της ουκρανικής ήττας στο Βούλενταρ: Απρόσκοπτος εφοδιασμός για τους Ρώσους σε όλα τα μέτωπα της Ουκρανίας

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ιωάννινα: Φορτηγό έπεσε πάνω σε μπάρες διοδίων – Αποκοιμήθηκε ο οδηγός (φωτο)

Φορτηγό έπεσε πάνω στις μπάρες των διοδίων της Εγνατίας Οδού, στην περιοχή «Τύρια» Ιωαννίνων. Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν περίπου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα όταν ο οδηγός του φορτηγού πιθανόν αποκοιμήθηκε, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να προσκρούσει και να καταλήξει στις προστατευτικές μπάρες. Παρά τη σφοδρή σύγκρουση, ευτυχώς δεν υπήρξαν

Κακοκαιρία Cassandra: Σφοδρές καταιγίδες σε Αιτωλοακαρνανία, Πελοπόννησο, Ιόνιο

Στην επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού προχώρησε η ΕΜΥ, καθώς η κακοκαιρία Cassandra πλήττει τη χώρα μας. Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στη χώρα μας με την διέλευση ενός ψυχρού μετώπου μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, 5 Οκτωβρίου, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και έως τις απογευματινές

Καιρός – Κολυδάς: Μέχρι πότε θα βρέχει – Συναγερμός σε επτά περιοχές

Νέες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες των επομένων ωρών παρείχε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του αναφέρει: Τα ύψη βροχής αλλά και η ραγδαιότητα των φαινομένων βαίνουν μειούμενα. Ωστόσο τοπικά ισχυρές βροχές ή καταιγίδες θα έχουμε μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά (κυρίως Αιτωλοακαρνανία), τη δυτική Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα)

Πλανήτης σε παράνοια! Απόλυτα αποκρουστική διαμαρτυρία για το κλίμα γίνεται viral, Video

Οι αυτοαποκαλούμενοι «κλιματικοί ακτιβιστές» προσποιήθηκαν ότι…πνίγονταν στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε μια πλήρως φρικιαστική διαμαρτυρία έξω από μια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών στο Λονδίνο την Παρασκευή. Τρομακτικά πλάνα με τους «διαδηλωτές» να πνίγονται στην κυριολεξία μέσα στα τοξικά σύννεφα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Τα μέλη του “Ocean Rebellion” (Επανάσταση του Ωκεανού) οργάνωσαν

Παλαιά Τάξη Πραγμάτων: Άνθρωποι από την Δύση καταφεύγουν στην Ρωσία ως ιδεολογικοί μετανάστες

Περίπου δώδεκα Δανοί πολίτες υπέβαλαν πρόσφατα αίτηση για ρωσική κατοικία, λέει η πρεσβεία της Ρωσίας στην Κοπεγχάγη. Το κύμα των Ευρωπαίων που επιδιώκουν να μετακομίσουν στη Ρωσία ενισχύθηκε μετά το διάταγμα του Αυγούστου του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, το οποίο εξουσιοδοτεί τους αλλοδαπούς, που δεν αποδέχονται τις ηθικές πολιτικές των χωρών καταγωγής τους, να υποβάλλουν αίτηση
spot_imgspot_img

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο Ντόνμπας καταδεικνύουν ποια είναι η κατάσταση των ουκρανικών δυνάμεων οι οποίες παρουσιάζουν σημάδια επερχόμενης κατάρρευσης.

Δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχει κλιμάκωση της κρίσης στην Μέση Ανατολή και ότι οι ΗΠΑ είναι υποχρεωμένες να προσφέρουν στο Ισραήλ επιπλέον στρατιωτική και οικονομική βοήθεια, αλλά και το γεγονός ότι σε ένα μήνα έχουν εκλογές που μπορεί να επηρεαστούν εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν δώσει και άλλα δισεκατομμύρια δολάρια στο Κίεβο, η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη.

Το Ούγκλενταρ (για τους Ουκρανούς Βούλενταρ), το πιο ισχυρό προπύργιο της Ουκρανίας, καταλήφθηκε από τους Ρώσους οι οποίοι πλέον έχουν την δυνατότητα απρόσκοπτου ανεφοδιασμού από την Μαριούπολη μέχρι το Ντονέτσκ καθώς απελευθερώθηκε η σιδηροδρομική γραμμή στο σύνολό της.

Η ύπαρξη του Κουράκοβο βορειότερα του Βούλενταρ, δεν αποτελεί πρόβλημα παρά το γεγονός ότι θεωρείται αρκετά ισχυρό φρούριο.

Στην πραγματικότητα χρησίμευε ως υποστηρικτικό προπύργιο του Βούλενταρ.

Όμως από εκεί έχουν αποσυρθεί σημαντικές δυνάμεις οι οποίες στάλθηκαν για την ενίσχυση του Τορέτσκ, του Τσάσιβ Γιαρ αλλά και των δυνάμεων που πραγματοποιούν την επίθεση στο Κουρσκ.

Το κακό για τους Ουκρανούς είναι ότι πλέον οι Ρώσοι έχουν πολύ καλές εφοδιαστικές γραμμές για όλες τις δυνάμεις τους σε όλα τα μέτωπα της ανατολικής Ουκρανίας.

Με λίγα λόγια πίσω από κάθε ρωσική μονάδα βρίσκεται πλέον ενσωματωμένο ρωσικό έδαφος.

Θα αυξηθεί πάρα πολύ ο ανεφοδιασμός και των ρωσικών δυνάμεων στην Ζαπορίζια.

Αναμένεται μεγάλη αύξηση των επιθετικών επιχειρήσεων στην περιφέρεια αυτή.

Η επίλεκτη ουκρανική 72η Ταξιαρχία που υπερασπίστηκε την πόλη του Βούλενταρ «εξαφανίστηκε» με 92% απώλειες, ενώ μόνο το 8% βγήκε έξω.

Η Ταξιαρχία στην πλήρη δύναμη της διέθετε 5.000 άνδρες. Αυτοί οι άντρες δεν μπορούν να αντικατασταθούν και είναι γνωστό πως οι εναπομείναντες σε στρατεύσιμη ηλικία κάτοικοι της Ουκρανίας αντιδρούν στην στρατολόγηση τους.

Ο ουκρανικός Στρατός συγκέντρωσε όλο το προσωπικό υποστήριξης (μάγειρες, οδηγούς) που έχει απομείνει από την 72η ταξιαρχία, αφού οι στρατιώτες έχουν εξουδετερωθεί και τους μετέφερε σε μονάδα εφόδου.

Αυτό δείχνει το φοβερό πρόβλημα λειψανδρίας που αντιμετωπίζει το Κίεβο.

100 στρατιώτες της 123ης Ταξιαρχίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους, αρνήθηκαν να υπακούσουν σε εντολές και έφυγαν.

Αυτό εκτός από χαμηλό ηθικό δείχνει ότι δεν υπάρχει πλέον πίστη σε κάποιον σκοπό που να θεωρείται εφικτός.

Ο διοικητής της Ταξιαρχίας αυτοπυροβολήθηκε, όταν οι στρατιώτες του αρνήθηκαν να πολεμήσουν!

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img