34 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΤούρκος ΥΠΑΜ: Θα πάρουμε νέα F-16, αλλά θέλουμε και μαχητικά Eurofighter

Τούρκος ΥΠΑΜ: Θα πάρουμε νέα F-16, αλλά θέλουμε και μαχητικά Eurofighter

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Υπέρταση: Επηρεάζεται από τη ζέστη & την υγρασία; – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Οι υψηλές θερμοκρασίες και τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας είναι δύο παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές συνέπειες στην υγεία των ατόμων με υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις. «Το καλοκαίρι, η αρτηριακή πίεση μπορεί να επηρεαστεί από τις προσπάθειες του σώματος να μειώσει τη θερμοκρασία εκπέμποντας θερμότητα. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία αυξάνουν τη

Ιπτάμενα τάνκερ: Νέα προσπάθεια της ΠΑ. Θα το τολμήσει η κυβέρνηση; Θα μας αφήσουν οι “Σύμμαχοι”;

Για μία ακόμη φορά, η Πολεμική Αεροπορία προσπαθεί να αποκτήσει ιπτάμενα τάνκερ για πολύ σοβαρούς λόγους. Πρώτον, να αποκτήσει την ικανότητα διαρκούς επιτήρησης/ αναχαίτισης των τουρκικών μαχητικών που παραβιάζουν τον ΕΕΧ. Δεύτερον, για να μπορεί επιτέλους η ΠΑ να αποκτήσει την μεγάλη ακτίνα δράσης που χρειάζεται για να επιχειρεί με άνεση στην Κύπρο και να

Ταυτοποιήθηκαν 75 από τους 93 Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν στο σχολείο της Γάζας

Ταυτοποιήθηκαν 75 από τους 93 Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολείο στην Λωρίδα της Γάζας στο οποίο ο ισραηλινός Στρατός διαβεβαιώνει ότι σκότωσε 31 παλαιστίνιους μαχητές. «Υπήρξαν 93 νεκροί στο σχολείο αλ-Ταμπίν, ανάμεσά τους ένδεκα παιδιά και έξι γυναίκες, και από αυτούς έχουν ταυτοποιηθεί 75 και έχουμε τα ονόματά τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος

Ισραήλ: Η Πολεμική Αεροπορία ανέστειλε τις μετακινήσεις του προσωπικού της στο εξωτερικό

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέστειλε τις μετακινήσεις στο εξωτερικό του προσωπικού της, στο πλαίσιο της κατάστασης επιφυλακής στην οποία βρίσκεται ο ισραηλινός στρατός λόγω του ενδεχομένου επιθέσεων κατά του Ισραήλ από το Ιράν και τους συμμάχους του στην περιοχή έπειτα από την εξόντωση ηγετικών στελεχών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ. Οι οδηγίες του ισραηλινού

Ηπατίτιδα Ε σε κυνήγι αγριογούρουνου – Ιταλική επιστημονική μελέτη

Ανίχνευση του ιού της ηπατίτιδας Ε σε εφοδιαστική αλυσίδα κρέατος κυνηγιού (αγριογούρουνο). Η κατανάλωση ωμού ή μη μαγειρεμένου κρέατος αγριόχοιρου (WB) θεωρείται σημαντικός παράγοντας κινδύνου για μόλυνση από τον ιό της ηπατίτιδας Ε (HEV) στους ανθρώπους. Ο ιός της ηπατίτιδας Ε έχει παγκόσμια κατανομή, είναι η πιο κοινή αιτία οξείας αυτοπεριοριζόμενης ηπατίτιδας παγκοσμίως και το
spot_imgspot_img

δήλωσε ο Τούρκος υπουργός ‘Αμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, σε γραπτή συνέντευξή του στο Reuters.

«Ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα μέχρι να παραδοθεί και το τελευταίο αεροσκάφος» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός και διευκρίνισε παράλληλα ότι η Τουρκία επιθυμεί να προμηθευτεί Eurofighter από Βρετανία, Ισπανία, Γερμανία, αλλά δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Για το ενδεχόμενο επιστροφής της ‘Αγκυρας στο πρόγραμμα κατασκευής των F-35, ο Γιασάρ Γκιουλέρ δήλωσε ότι η προσέγγιση της ‘Αγκυρας και της Ουάσινγκτον παραμένει αμετάβλητη, ωστόσο συνεχίζονται οι συνομιλίες.

O Γιασάρ Γκιουλέρ δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία αναμένει από τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε να δείξει ισορροπημένη προσέγγιση μεταξύ των συμμάχων.

Για τις σχέσεις της χώρας του με το ΝΑΤΟ, με δεδομένες τις κινήσεις της ‘Αγκυρας να συσφίγξει τις σχέσεις της με χώρες της Ανατολής, ο Τούρκος υπουργός ‘Αμυνας δήλωσε ότι η Τουρκία θέλει να βελτιώσει τους δεσμούς της με τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, αλλά προτεραιότητά της είναι να εκπληρώσει τις ευθύνες της έναντι του ΝΑΤΟ ως σημαντικού συμμάχου.

«Προτεραιότητά μας ως σημαντικού συμμάχου είναι να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας έναντι του ΝΑΤΟ και να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη με τους συμμάχους μας. Η εστίασή μας πρέπει να είναι ότι το ΝΑΤΟ είναι προετοιμασμένο, αποφασισμένο και ισχυρό», δήλωσε Γιασάρ Γκιουλέρ.

Για το κυρίαρχο στην Τουρκία θέμα των εξελίξεων στη Συρία, δήλωσε ότι «θα μπορούσε να υπάρχει συνάντηση σε υπουργικό επίπεδο μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας στο πλαίσιο των προσπαθειών εξομάλυνσης των σχέσεων, εάν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες».

Η Τουρκία προσπαθούσε το προηγούμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί συνάντηση κορυφής μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Μπασάρ αλ ‘Ασαντ. Η πλευρά της Δαμασκού ωστόσο έθεσε αρχικά τον όρο της απόσυρσης των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων από το έδαφος της βόρειας Συρίας για να γίνει η συνάντηση και στη συνέχει ο Σύρος πρόεδρος δήλωσε ότι θα μπορούσε να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ερντογάν μόνο αν στην ατζέντα ετίθετο το θέμα της απόσυρσης του τουρκικού στρατού από τη Συρία.

Η Τουρκία μπορεί να συζητήσει συντονισμό για την αποχώρηση από τη Συρία μόνο αφού γίνει αποδεκτό το νέο Σύνταγμα, διεξαχθούν εκλογές και διασφαλιστούν τα σύνορα, δήλωσε στο Reuters ο Τούρκος υπουργός ‘Αμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ.

ΑΠΕΜΠΕ, Γ. Μανδαλίδης – φωτο:eurokinissi

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img