26.8 C
Athens
Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμος«Υποφέρουμε από λιποταξίες»: Παραδοχή-«κόλαφος» στις ΗΠΑ για Ουκρανία

«Υποφέρουμε από λιποταξίες»: Παραδοχή-«κόλαφος» στις ΗΠΑ για Ουκρανία

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Παλαιό Φάληρο: Χειροπέδες σε 87χρονο Βρετανό που προσπάθησε να πνίξει με μαξιλάρι τη σύζυγό του

Χειροπέδες σε έναν 87χρονο από το Ηνωμένο Βασίλειο για απόπειρα ανθρωποκτονίας πέρασαν οι αρχές χθες Κυριακή στο Παλαιό Φάληρο. Ο ηλικιωμένος άνδρας προσπάθησε να πνίξει με μαξιλάρι την 89χρονη σύζυγό του. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο.

ΔΕΘ: Ο Παπαστεργίου διαφημίζει τους ελληνικούς μικροδορυφόρους, vid

Δ. Παπαστεργίου: Η Ελλάδα θα έχει 15 μικροδορυφόρους, που θα συμβάλλουν στο έργο της Πολιτικής Προστασίας pic.twitter.com/4MHt8A70e4 — ΕΛΛΑΔΑ 24 (@ellada24) September 8, 2024 ΦΩΤΟ:Eurokinissi

Ξεκινάει από μηδενική βάση η δίκη του Δ.Λιγνάδη στο Εφετείο για βιασμούς ανηλίκων

Ο άλλοτε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης θα βρεθεί σήμερα αντιμέτωπος με δικαστές και ενόρκους του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας προκειμένου να δικαστεί από μηδενική βάση για βιασμούς ανήλικων αγοριών. Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε κριθεί, κατά πλειοψηφία, ένοχος για δυο από τους τέσσερις βιασμούς (δυο 17χρονων νεαρών

Πατάτες τηγανητές: Πώς να αφαιρέσετε το καρκινογόνο ακρυλαμίδιο από τις πατάτες

Ο τρόπος για να μειώσετε στο μισό, την επικίνδυνη ουσία που σχηματίζεται από τις υψηλές θερμοκρασίες σε αμυλούχα τρόφιμα. Το ακρυλαμίδιο δεν είναι πρόσθετο αλλά χημική ουσία, που σχηματίζεται φυσικά, σε αμυλούχα προϊόντα διατροφής κατά την έκθεσή τους σε υψηλή θερμοκρασία (πάνω από 120οC), όπως συμβαίνει κατά το τηγάνισμα, το ψήσιμο, το καβούρδισμα καθώς και τη βιομηχανική επεξεργασία τροφίμων (στα

Συντάξεις: Πόσο θα αυξηθούν από 1η Ιανουαρίου 2025 για 2 εκατομμύρια δικαιούχους (πίνακες)

Αυξήσεις συντάξεων μεταξύ 2,2% έως 2,5% για το 2025 σε περίπου 2 εκατ. συνταξιούχους ανακοίνωσε από το βήμα της 88ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αύξηση θα δοθεί με τη σύνταξη μηνός Ιανουαρίου, που αναμένεται να πληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Το τελικό ποσοστό θα καθοριστεί τον Οκτώβριο με βάση την τελική
spot_imgspot_img

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υποφέρουν από λιποταξία και ανυπακοή, ειδικά μεταξύ των νεοσύλλεκτων, μετέδωσε το CNN την Κυριακή, επικαλούμενο τον ουκρανικό στρατό, προσθέτοντας ότι εάν ένας στρατιώτης επιβιώσει μία φορά στην πρώτη γραμμή, μπορεί να μην επιστρέψει ποτέ ξανά σε αυτές.

«Δεν φεύγουν όλοι οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες από τις θέσεις τους, αλλά η πλειοψηφία. Όταν έρχονται νέοι εδώ, βλέπουν πόσο δύσκολο είναι. Βλέπουν πολλά εχθρικά drones, πυροβολικό και όλμους.

Πηγαίνουν στις θέσεις της πρώτης γραμμής μια φορά και αν επιβιώσουν , δεν επιστρέφουν ποτέ είτε εγκαταλείπουν τις θέσεις τους, είτε αρνούνται να πάνε στη μάχη είτε προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να εγκαταλείψουν τον στρατό», είπε στο CNN ένας διοικητής μονάδας, ο οποίος αυτή τη στιγμή συμμετέχει σε μάχες στην περιοχή του Krasnoarmeysk (Pokrovsk), που θεωρούνται οι σκληρότερες των τελευταίων μηνών.

Πολλοί διοικητές δεν αναφέρουν στους ανωτέρους τους την λιποταξία, καθώς αναμένουν από τους στρατιώτες να επιστρέψουν οικειοθελώς.

Οι ίδιοι οι διοικητές προσπαθούν συχνά να εγκαταλείψουν τη γραμμή του μετώπου, κάτι που συνήθως προκαλείται από διαφωνίες με την ηγεσία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, επιβεβαίωσαν αρκετοί Ουκρανοί στρατιώτες στο CNN.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες διαμαρτύρονται επίσης για κακή επικοινωνία μεταξύ των στρατιωτικών μονάδων, ανέφερε το αμερικανικό μέσο, επικαλούμενο έξι Ουκρανούς διοικητές και αξιωματικούς.

Ο στρατιωτικός νόμος εισήχθη στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και την επόμενη ημέρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky υπέγραψε διάταγμα για γενική επιστράτευση.

Οι Ουκρανοί άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τη χώρα κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου. Η διαφυγή της στρατιωτικής θητείας κατά τη διάρκεια της επιστράτευσης στη χώρα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι πέντε ετών.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-Press service of the 24 Mechanized brigade photo

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img