30.5 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠυρκαγιέςΦωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις 14 Ιουλίου 2024

Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις 14 Ιουλίου 2024

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Δηλητηριάσεις εκατοντάδων βρεφών από πουρέ φρούτων: Προειδοποιητική επιστολή του FDA στην Austrofood

Ο FDA εκδίδει προειδοποιητική επιστολή προς την εταιρεία παραγωγής πουρέ φρούτων κανέλας Apple που προκάλεσε εκατοντάδες δηλητηριάσεις παιδιών από μόλυβδο. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ εξέδωσε Προειδοποιητική Επιστολή προς την AUSTROFOOD SAS (Austrofood), τον κατασκευαστή πουρέ φρούτων κανέλας μήλου που ανακλήθηκαν πέρυσι και που βρέθηκαν να περιέχουν υψηλά επίπεδα μολύβδου και χρωμίου. Υπενθυμίζεται ότι

Φωτιές στην Αττική: Δύο εμπειρογνώμονες ορίστηκαν για να διερευνήσουν τα αίτια της καταστροφής

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την καταστροφική φωτιά που έκαιγε στην Αττική τις προηγούμενες ημέρες ορίστηκαν δύο ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες ορίστηκαν από την Εισαγγελία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της . Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ALPHA, η εξέλιξη αυτή έδειξε ότι η Πυροσβεστική δυσκολεύεται μέχρι στιγμής να καταλήξει σε

meteo.gr: Στους 42°C η θερμοκρασία τον Δεκαπενταύγουστο – 30 σταθμοί με θερμοκρασία πάνω από 40 °C

Στους 42 °C η θερμοκρασία τον Δεκαπενταύγουστο – 30 σταθμοί με θερμοκρασία πάνω από 40 °C Σύνταξη άρθρου: Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος Ε.Α.Α – Πεντέλη, Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024, 18:30 Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Πέμπτη 15/08 . Όπως φαίνεται στον χάρτη που ακολουθεί, η

Οσμή Β’Π.Π. στο Κουρσκ! Ουκρανοί παρουσιάστηκαν ως… Γερμανοί Ναζί – Εξοργιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Ένα βίντεο κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με κράνη ναζιστικού τύπου να κοροϊδεύουν έναν διωγμένο από το σπίτι του ηλικιωμένο χωρικό στην επαρχία Κουρσκ της Ρωσίας Το βίντεο γυρίστηκε από τους ίδιους τους στρατιώτες. Το περιστατικό φαίνεται να συνέβη πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο τα εξοργιστικά αποσπάσματα από

Οι Ουκρανοί στο Κούρσκ εφαρμόζουν τακτικές των Γερμανών SS στις Αρδέννες και μεταμφιέζονται σε… Ρώσους!

Ειδικές δυνάμεις του ουκρανικού στρατού στο Κουρσκ μεταμφιέζονται σε Ρώσους στρατιώτες και προσπαθούν να πλήξουν τις θέσεις τους ρωσικού στρατού εκ των έσω σε μία αντιγραφή της τακτικής της 1ης Μεραρχίας SS Panzer “Leibstandarte SS Adolf Hitler” στην μάχη των Αρδεννών (16 Δεκεμβρίου του 1944 με 25 Ιανουαρίου 1945)! Σε ανακοίνωση του ρωσικού Επιτελείου «Όποιος
spot_imgspot_img

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την ξηρασία δημιουργούν συνθήκες τέτοιες που είναι πολύ εύκολο μία φωτιά, όχι μόνο ν΄ανάψει αλλά και να επεκταθεί πολύ γρήγορα.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για σήμερα Κυριακή 14 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Ροδόπης)

Συνεπώς, σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και, όπως τονίστηκε, θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Σε επιφυλακή οι πυροσβέστες για τον φόβο εκδήλωσης πυρκαγιάς

Το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, στις συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες παραμένει σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, για τις ίδιες περιοχές, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία, όπως τονίστηκε, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους. Από τις αρμόδιες αρχές ζητήθηκε οι πολίτες:

  1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος στα κοινωνικά δίκτυα.
  3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img