27.3 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠυρκαγιέςΚένυα: Εβδομήντα παιδιά αγνοούνται μετά από φωτιά σε σχολείο

Κένυα: Εβδομήντα παιδιά αγνοούνται μετά από φωτιά σε σχολείο

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Κατέφθασαν 55 νέοι μουσουλμάνοι αλλοδαποί σε Λέσβο και Χίο: Μεταφέρθηκαν από πλωτά του λιμενικού

Τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, ένα περιπολικό σκάφος του λ.σ.  που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία μεταφοράς αλλοδαπών, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται προς τη Λέσβο, στη θαλάσσια περιοχή της Μήθυμνας και σε απόσταση 0,3 ν.μ. από τη ακτή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού, το πλήρωμα του περιπολικού προέβη στη χρήση

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων υποστηρίζει σθεναρά την αυστηρή επισήμανση των νέων γονιδιωματικών τεχνικών (NGT)

Πάνω από 370 επιχειρήσεις τροφίμων έστειλαν επιστολή στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, ζητώντας διαφανή και αυστηρή επισήμανση των νέων γονιδιωματικών τεχνικών. Στο πλαίσιο μιας κοινής δράσης βιολογικών και συμβατικών εταιρειών, 376 επιχειρήσεις της βιομηχανίας τροφίμων από 16 κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένων κολοσσών της βιομηχανίας όπως ο όμιλος REWE, η SPAR, η dm-drogerie market και

Πότε χιόνισε στην Ελλάδα Ιούλιο και Αύγουστο – Οι σπάνιες περιπτώσεις

Σύμφωνα με το meteonews, που επικαλείται πληροφορίες από το βιβλίο του Δημήτρη Ζιακόπουλου "ΚΑΙΡΟΣ Ο γιος της Γης και του Ήλιου" στην χώρα μας, μετά την λήξη της Μικρής Παγετώδους Εποχής, γενικά δεν παρατηρούνται χιονοπτώσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Οι χιονοπτώσεις της 31ης Αυγούστου 1995 στα ορεινά των Γρεβενών και εκείνες που σημειώθηκαν στις

Pokrovsk: Η πόλη-«κλεδί» που θα κρίνει την μοίρα του πολέμου στο Ντονμπάς

Σφοδρές μάχες διεξάγονται μεταξύ του ρωσικού και του ουκρανικού στρατού για την ευρύτερη περιοχή του Pokrovsk (πρώην Krasnoarmeysk), μια πόλη-κλειδί στο Ντονμπάς, που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ντόνετσκ. Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πλησιάσει τα περίχωρα της πόλης, δοκιμάζοντας τις τελευταίες ουκρανικές αμυντικές γραμμές. Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε την Τετάρτη ότι οι μάχες

Η Βρετανία υπόσχεται εκατοντάδες πυραύλους στην Ουκρανία

650 πυραυλικά συστήματα την Ουκρανία, προκειμένου να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνά της, τους προσεχείς μήνες, ανακοίνωσε το Λονδίνο σήμερα, μετά τη διαμαρτυρία του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον Αύγουστο για την επιβράδυνση των βρετανικών παραδόσεων στρατιωτικής βοήθειας στις δυνάμεις του Κιέβου. Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας εξήγησε σε ανακοίνωση την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ότι η πρώτη
spot_imgspot_img

Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα στον κοιτώνα δημοτικού σχολείου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 17 μαθητές, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Κένυας Ριγκάθι Γκατσάγκουα.

«Ακόμη δεν έχουμε βρει 70 παιδιά, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι νεκρά ή τραυματισμένα. Ο ακριβής ορισμός είναι ότι δεν τα έχουμε βρει», είπε ο Γκατσάγκουα μιλώντας σε δημοσιογράφους ακριβώς έξω από την Ακαδημία Χιλσάιντ Ενταράσα, στην κομητεία Νιέρι.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στα μεσάνυχτα, την ώρα που τα παιδιά κοιμόντουσαν. Η μέση ηλικία των θυμάτων είναι τα 9 χρόνια.

Το σχολείο, όπου φοιτούν περίπου 800 μαθητές από 5 έως 12 ετών, βρίσκεται σε μια ημιαγροτική περιοχή, σχεδόν 170 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι.

Έξω από το σχολείο, καμιά εκατοστή γονείς περίμεναν με αγωνία κάποια είδηση για τα παιδιά τους. «Μας έδωσαν ελάχιστες πληροφορίες, μας λένε ότι κάποια παιδιά κατάφεραν να φύγουν, αλλά δεν μας λένε πού πήγαν», είπε ο Φράνσις Ουασίρα, 33 ετών, η κόρη του οποίου είναι μαθήτρια στο σχολείο. «Όσο περισσότερο περιμένω εδώ, τόσο λιγοστεύουν οι ελπίδες μου να ξαναδώ το παιδί μου», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας, Κιθούρε Κιντίκι, που επισκέφθηκε τον χώρο της τραγωδίας, είπε ότι κάποια παιδιά κατέφυγαν στα γύρω σπίτια. «Είναι ζωντανά και καλά στην υγεία τους, αλλά φυσικά έχουν υποστεί ψυχολογικό τραύμα. Βρίσκονται ακόμη με εκείνους που τα φιλοξένησαν την προηγούμενη νύχτα», υποστήριξε.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν επιζώντες, τυλιγμένους με γαλάζιες κουβέρτες, να μεταφέρονται σε λεωφορεία. Η Ελίζαμπεθ Νιαμπούρα, μια 35χρονη μητέρα, είπε ότι ο γιος της, ηλικίας 13 ετών, βρέθηκε και έχει γυρίσει στο σπίτι τους. Η ίδια όμως παρέμεινε εκεί για να βοηθήσει να βρεθούν και οι συμμαθητές του. «Μου είπε ότι είδαν καπνό και βγήκαν από το παράθυρο. Είμαι απλώς πολύ χαρούμενη που είναι ζωντανός», είπε η γυναίκα.

Ο ξύλινος σκελετός του κοιτώνα κάηκε και η στέγη από ελενίτ κατέρρευσε. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο κτίριο.

Σύμφωνα με την Κενυατική Επιτροπή για το Φύλο και την Ισότητα, η οποία ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα εις βάθος για την καταστροφή, οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι στον κοιτώνα φιλοξενούνταν υπερβολικά πολλά παιδιά, κατά παράβαση των κανονισμών ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img