28.3 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠυρκαγιέςΥψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη (8/8) - Ποιες περιοχές απειλούνται

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη (8/8) – Ποιες περιοχές απειλούνται

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Σημάδι στο Κουρσκ: Τι είναι το «Τάγμα Αηδόνι»

Η Μάχη του Κουρσκ, που έλαβε χώρα μεταξύ 5 Ιουλίου και 23 Αυγούστου 1943, ήταν μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν μια σύγκρουση ζωτικής μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης στο Ανατολικό Μέτωπο. Μία τιτανομαχία τεθωρακισμένων! Η επιτυχής άμυνα και οι επακόλουθες αντεπιθέσεις των Σοβιετικών στο

Για πόλεμο ετοιμάζουν τους Πολωνούς! Αυτά αγόρασε η Βαρσοβία από τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας, το τίμημα της συγκεκριμένης σύμβασης ανέρχεται σε «855 εκατομμύρια δολάρια», ή περίπου 783 εκατομμύρια ευρώ. Η παράδοση των πυραύλων αέρος-αέρος μέσου βεληνεκούς, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν διευκρινίστηκε, θα γίνει την περίοδο «2029-2033» και θα «χρησιμοποιούνται από τα μαχητικά» της πολωνικής πολικής αεροπορίας. Η Πολωνία διαθέτει πλέον αμερικανικά μαχητικά

Βίντεο: Η σφαγή των Ουκρανών στο Κίνμπουρν Σπιτ στην νότια όχθη του Δνείπερου

Μία επίθεση αυτοκτονίας φαίνεται πως ήταν η διπλή αποβατική ενέργεια των Oυκρανών στο Δέλτα του Δνείπερου και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Κίνμπουρν Σπιτ καθώς η ουκρανική δύναμη καταστράφηκε ολοσχερώς χωρίς να επιτευχθεί κανένας αντικειμενικός σκοπός. Οι Ρώσοι δημοσίευσαν βίντεο και φωτογραφίες από την σφαγή των Ουκρανών οι οποίοι ανήκαν στις ειδικές δυνάμεις της GUR (Κεντρικής Διεύθυνσης

Χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε καύσιμα πυραύλων και αερόσακους ανιχνεύτηκε σε φρούτα, γαλακτοκομικά και κρέας

Η έκθεση σε υψηλές δόσεις υπερχλωρικού άλατος μπορεί να επηρεάσει τον θυρεοειδή αδένα, διαταράσσοντας τον μεταβολισμό των ενηλίκων και επηρεάζοντας την ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος σε έμβρυα και βρέφη Μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε καύσιμα πυραύλων, ορισμένα πλαστικά και αερόσακους είναι ανιχνεύσιμη σε πολλά τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, σύμφωνα με το Consumer Reports.

Ομάδα Παράκτιας Αναγνώρισης: Η νέα ιδέα του αμερικανικού Σώματος Πεζοναυτών

Το 3ο Παράκτιο Σύνταγμα Πεζοναυτών (3rd Marine Littoral Regiment – 3 MLR) βρίσκεται στην διαδικασία δοκιμής της νέας ιδέας της Ομάδας Παράκτιας Αναγνώρισης (Littoral Reconnaissance Team – LRT). Η LRT είναι μία χαμηλού ίχνους ομάδα, που αναπτύσσεται εύκολα, και χρησιμοποιεί πολλαπλής χρήσης αισθητήρες και άλλες πηγές συλλογής πληροφοριών, για να εκτελεί Αναγνώριση και Αντι-Αναγνώριση στην
spot_imgspot_img

«Κίτρινος» συναγερμός για δώδεκα περιοχές της Ελλάδας για αύριο Πέμπτη (08/08) από την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, αύριο το επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται στο 3 (υψηλός κίνδυνος) για αρκετές περιοχές στην ελληνική επικράτεια.

Αναλυτικότερα, υψηλός κίνδυνος για πρόκληση πυρκαγιάς υπάρχει σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Έβρο, Ροδόπη, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, καθώς και νησιά Βορείου Αιγαίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Από την Πυροσβεστική τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπλέον, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των εν λόγω Περιφερειακών Ενοτήτων τίθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν.

Ταυτόχρονα, για τις περιοχές αυτές τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

  1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος στο Facebook και στο Twitter.
  3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, παρακαλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img