23.1 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΒόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν λέει πως θέλει να αναπτύξει το...

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν λέει πως θέλει να αναπτύξει το βορειοκορεατικό πυρηνικό οπλοστάσιο

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Έρευνα: Πως το μολυσμένο μαρούλι οδήγησε σε επιδημία τροφικών δηλητηριάσεων με 259 θύματα

Οι πλημμύρες οδήγησαν σε ένα από τα μεγαλύτερα κρούσματα STEC O157:H7 που καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Το 2022, το E. coli STEC ήταν το τρίτο πιο συχνά κοινοποιημένο τροφιμογενές ζωονοσογόνο παθογόνο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης/Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Τον Σεπτέμβριο του 2022, εντοπίστηκε μεγάλη εστία E. coli STEC

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Συνεχίζει την πορεία η κακοκαιρία «ATENA» – Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε τη Δευτέρα (9/9) επικαιροποιείται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ Συγκεκριμένα, το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ αναφέρει πως η κακοκαιρία «ATENA» που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Βόρειο Αιγαίο θα συνεχίσει να επηρεάζει τη βόρεια και ανατολική νησιωτική χώρα με ισχυρές

Κακοκαιρία Atena: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες – Συναγερμός σε 5 περιοχές

Δεν έχει τελειώσει η κακοκαιρία Atena παρά το πέρασμά της από την Αττική, καθώς οι μετεωρολόγοι έχουν «χτυπήσει» καμπανάκι για 5 περιοχές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το MEGA, η κακοκαιρία το βράδυ θα... επισκεφτεί τη Ροδόπη και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να μη γίνει ο αγιασμός στα σχολεία της περιοχής. Έβρος, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Ροδόπη

Φωτιά: Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου

Μέσος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 2) προβλέπεται σήμερα Τετάρτη σε κάποιες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr). Δείτε στο χάρτη τις περιοχές που αντιμετωπίζουν κίνδυνο σήμερα, Τετάρττη 11 Σεπτεμβρίου Οι πέντε κατηγορίες κινδύνου Στο χάρτη διακρίνονται

Ουκρανικές επιθέσεις: Ξανά σε λειτουργία τα 3 ρωσικά αεροδρόμια! Τι δήλωσε ο Σοϊγκού

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως στη διάρκεια της περασμένης νύκτας η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε συνολικά 144 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα 20 από τα οποία πάνω από την περιφέρεια της Μόσχας. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, εξαιτίας της επίθεσης αυτής δημιουργήθηκαν προβλήματα και στο διεθνές αεροδρόμιο του Καζάν, δυτικά της Μόσχας.
spot_imgspot_img

ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ είναι μια «υπεύθυνη» πυρηνική δύναμη, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των επίσημων βορειοκορεατικών μέσων ενημέρωσης.

Εξαιτίας «των περισσότερο διαφοροποιημένων απειλών» από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, οι «πυρηνικές δυνάμεις» της Βόρειας Κορέας και οι ικανότητές της να τις αναπτύσσει πρέπει να «τελειοποιηθούν», δήλωσε ο βορειοκορεάτης πρόεδρος.

Η Πιονγκγιάνγκ «θα διπλασιάσει» τις προσπάθειες ώστε οι ένοπλες δυνάμεις της, περιλαμβανομένων των πυρηνικών, να είναι «εντελώς έτοιμες για μάχη», τόνισε στη διάρκεια της 76ης επετείου της δημιουργίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.

Εντούτοις, η χώρα είναι μια «υπεύθυνη πυρηνική δύναμη», διαβεβαίωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, «Τα πυρηνικά όπλα μας, τα οποία χρησιμεύουν για να αμυνθούμε, δεν αποτελούν απειλή για κανένα».

Η ομιλία αυτή έγινε την ώρα που οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο κορεατικά κράτη βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο. Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάπτυξη 250 εκτοξευτήρων βαλλιστικών πυραύλων στα σύνορα με τη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με τον Γιανγκ Ουκ του Asan Institute for Policy Study, «μέχρι το 2027, η Βόρεια Κορέα μπορεί να διαθέτει 200 πυρηνικές κεφαλές και έως 300 το 2030».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-SPUTNIK POOL

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img