26.1 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμων256 τροφικές δηλητηριάσεις από τα σάντουιτς στη Βρετανία

256 τροφικές δηλητηριάσεις από τα σάντουιτς στη Βρετανία

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Επιθέσεις με drones στη Μόσχα και άλλες περιφέρειες της Ρωσίας

Τα τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόρμησης που κινούνταν προς τη Μόσχα καταρρίφθηκαν στους αιθέρες πάνω από την Παντόλσκ, στην περιφέρεια της πρωτεύουσας της Ρωσίας, ανέφερε ο δήμαρχος Σεργκέι Σαμπιάνιν μέσω Telegram. «Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, δεν υπάρχουν ζημιές ούτε θύματα στην τοποθεσία όπου κατέπεσαν τα συντρίμμια», διευκρίνισε ο κ. Σαμπιάνιν. Δεν αναφέρθηκαν επίσης

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Σολτς στη Μολδαβία – Στο επίκεντρο ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο κ. Σολτς έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με την πρόεδρο Μάγια Σάντου και με τον πρωθυπουργό Ντόριν Ρέτσεαν στην πρωτεύουσα Κισινάου. Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στον αντίκτυπο του πολέμου στην οικονομία της μικρής χώρας 2,6 εκατομμυρίων κατοίκων. Ο κ. Σολτς είχε επισκεφθεί τη Μολδαβία το 2023, στο πλαίσιο συνόδου της ΕΕ. Η σημερινή είναι η

Βομβαρδισμοί του Ισραήλ στα νότια του Λιβάνου – 19 τραυματίες και ένας νεκρός

Το λιβανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως τις πρώτες πρωινές ώρες, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον ενός ανθρώπου και τραυμάτισαν άλλους δεκαεννέα, στις νότιες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το υπουργείο, οι νέοι βομβαρδισμοί εξαπολύθηκαν περί τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στην κοιλάδα Μπεκάα, την επομένη παρόμοιας επίθεσης στην ίδια περιοχή με

Καταστροφή του κέντρου διοίκησης των ουκρανικών δυνάμεων στο Κουρσκ

Το κέντρο διοίκησης που διευθύνει τις επιχειρήσεις των ουκρανικών δυνάμεων στο Κουρσκ κατέστρεψαν οι Ρώσοι σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Γενικού Επιτελείου. Αναγνωριστικά Μη Επανδρωμένα Οχήματα και μονάδες Ηλεκτρονικού Πολέμου εντόπισαν το αρχηγείο στην πόλη Γκλούκοφ στην επαρχία του Σούμι, πλησίον των ρωσο-ουκρανικών συνόρων. Πρόκειται για το επιτελείο της επίλεκτης 47ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας. Η

Δίνουν Coca Cola σε βρέφη – Έκρηξη ασθενειών σε πόλη του Μεξικού εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης

Η συχνότερη ασθένεια στον πληθυσμό είναι ο διαβήτης τύπου 2 – Πιστεύουν ότι το αναψυκτικό τρέφει τα καλά πνεύματα και βοηθά τους αρρώστους… Μια πολιτεία του Μεξικού, η οποία καταναλώνει περισσότερη coca – cola από οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο, αντιμετωπίζει μία «καταστροφική» υγειονομική κρίση, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Πρόκειται για την πολιτεία Τσιάπας όπου
spot_imgspot_img

Αυξάνονται τα κρούσματα E. coli από τα σάντουιτς που πωλήθηκαν από όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ της χώρας.

Από τις 18 Ιουνίου, υπήρξαν άλλα 45 κρούσματα που σχετίζονται με το πρόσφατο ξέσπασμα του STEC O145 από την τελευταία ενημέρωση (14 Ιουνίου), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 256 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλα τα επί του παρόντος επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαν ημερομηνίες έναρξης των συμπτωμάτων πριν από τις 31 Μαΐου. Αν και ο ρυθμός των κρουσμάτων έχει πλέον επιβραδυνθεί, οι αρχές αναμένουν  ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί. Aπό τις 227 περιπτώσεις μέχρι σήμερα, το 38% εισήχθη στο νοσοκομείο.

Οι έρευνες έχουν επισημάνει τα προσυσκευασμένα προϊόντα σάντουιτς που περιέχουν μαρούλι ως πιθανή πηγή της επιδημίας. Τρεις εταιρείες που διανέμουν σάντουιτς σε όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ της χώρας έχουν ανακαλέσει τα προϊόντα τους. Η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων ( FSA ) και η Food Standards Scotland ( FSS ) έχουν δημοσιεύσει προληπτικές ειδοποιήσεις ανάκλησης μια σειράς προϊόντων που είναι δυνητικά μολυσμένα με E. coli.

Ο Δρ Κόλιν Μπράουν, Διευθυντής Περιστατικών στο UKHSA , είπε:

Τα συμπτώματα των λοιμώξεων με  STEC  περιλαμβάνουν σοβαρή και μερικές φορές αιματηρή διάρροια, κράμπες στο στομάχι, έμετο και πυρετό. Ενώ η διάρροια και ο έμετος μπορεί να έχουν μια σειρά από αιτίες, υπάρχουν απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο και τον κίνδυνο μόλυνσης άλλων.

Το πλύσιμο των χεριών σας με σαπούνι και ζεστό νερό και η χρήση απολυμαντικών για τον καθαρισμό των επιφανειών θα βοηθήσει να σταματήσει οποιαδήποτε περαιτέρω εξάπλωση της μόλυνσης. Εάν δεν είστε καλά, δεν πρέπει να προετοιμάζετε φαγητό για άλλους ενώ δεν είστε καλά και να αποφεύγετε να επισκέπτεστε άτομα σε νοσοκομεία ή οίκους φροντίδας για να αποφύγετε τη μετάδοση της λοίμωξης σε αυτές τις ρυθμίσεις. Μην επιστρέψετε στην εργασία, στο σχολείο ή στο νηπιαγωγείο μέχρι 48 ώρες μετά τη διακοπή των συμπτωμάτων σας. Εάν ανησυχείτε για τα συμπτώματά σας, ακολουθήστε τις οδηγίες του NHS.UK σχετικά με το πότε πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια και τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποφύγετε περαιτέρω εξάπλωση στην οικογένεια και τους φίλους.

Ο Darren Whitby, Επικεφαλής Περιστατικών στην FSA είπε:

Αρκετοί κατασκευαστές σάντουιτς έχουν πλέον λάβει προληπτικά μέτρα για να αποσύρουν και να ανακαλέσουν διάφορα σάντουιτς, περιτυλίγματα, υπολείμματα και ρολά, καθώς η τροφική αλυσίδα και οι επιδημιολογικοί σύνδεσμοι μας επέτρεψαν να περιορίσουμε ένα ευρύ φάσμα τροφίμων που καταναλώνονται σε μικρό αριθμό φύλλων σαλάτας που έχουν χρησιμοποιηθεί σε αυτά σε αυτά τα προϊόντα.

Αυτό ακολουθεί εκτεταμένες έρευνες σχετικά με την αιτία μιας συνεχιζόμενης επιδημίας που προκαλείται από το E.coli που παράγει τοξίνη shiga ( STEC ), η οποία διεξάγεται από την FSA , την FSS και την UKHSA , σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές επιβολής σε όλες τις Τοπικές Αρχές. Μια πλήρης λίστα των προϊόντων που εμπλέκονται στις ανακλήσεις προϊόντων μπορείτε να βρείτε στις ειδοποιήσεις ανάκλησης προϊόντων ( PRIN ).

Αυτή παραμένει μια περίπλοκη έρευνα και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ρυθμό με τις αρμόδιες επιχειρήσεις και τις τοπικές αρχές για να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών.

Αν και είμαστε σίγουροι ότι η πηγή της επιδημίας συνδέεται με έναν μικρό αριθμό φύλλων σαλάτας, τα οποία εντοπίσαμε νωρίς μέσω εκτεταμένης ανάλυσης της τροφικής αλυσίδας, συνεχίζεται η εργασία για τον εντοπισμό της βασικής αιτίας της επιδημίας με τους καλλιεργητές, τους προμηθευτές και τους κατασκευαστές, έτσι ώστε μπορούν να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή επανεμφάνισης. Θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση έως ότου επιβεβαιωθεί η βασική αιτία της επιδημίας και διατηρούμε ανοιχτό μυαλό για πιθανές αιτίες της επιδημίας. Οι πληροφορίες συλλέγονται με ρυθμό και βρίσκονται υπό συνεχή επανεξέταση για να διασφαλίσουμε ότι ελαχιστοποιούμε κάθε περαιτέρω κίνδυνο για τους καταναλωτές.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img