28.9 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμων7 ψέματα για το αλκοόλ που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

7 ψέματα για το αλκοόλ που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Βρετανός πρώην στρατιωτικός σκοτώθηκε σε επίθεση στο Ντονμπάς

Ο σύμβουλος ασφαλείας του Reuters, Ράιαν Έβανς, φέρεται να σκοτώθηκε σε επίθεση με ρουκέτα σε ξενοδοχείο στην ελεγχόμενη από την Ουκρανία πόλη Kramatorsk στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ της Ρωσίας! Ο Έβανς, πρώην Βρετανός στρατιωτικός, εργαζόταν για το Reuters από το 2022 , συμβουλεύοντας δημοσιογράφους για θέματα ασφάλειας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας!

Χάος στο Πακιστάν: Περισσότεροι από 60 νεκροί σε επιθέσεις ένοπλων αυτονομιστών στο Μπαλουτσιστάν

Ένοπλοι αυτονομιστές επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα, σιδηροδρομικές γραμμές και αυτοκινητοδρόμους και οι δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν επιχειρήσεις αντιποίνων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Οι επιθέσεις αυτές ήταν οι πιο εκτεταμένες που έχουν σημειωθεί εδώ και χρόνια από τους αυτονομιστές οι οποίοι επιδιώκουν την απόσχιση της επαρχίας. Στο Μπαλουτσιστάν είναι σε εξέλιξη η υλοποίηση μεγάλων έργων από την

Μετά τις πυρκαγιές έρχονται οι… πλημμύρες – Αγώνας δρόμου με τα κορμοδέματα στην καμένη Πεντέλη

Αγώνας δρόμου στις καμένες πλευρές της Πεντέλης προκειμένου να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα στις καμένες εκτάσεις και να αποτραπούν -όσα αυτό είναι δυνατόν- πλημμυρικά φαινόμενα. Στις πλαγιές του βουνού βρίσκονται περισσότεροι από 60 υλοτόμοι οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς τοποθετώντας κορμοδέματα. Τα κορμοδέματα τοποθετούνται με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να συγκρατήσουν τον υδάτινο όγκο μιας επικείμενης βροχόπτωσης

Γάζα: «Οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο με στόχο την εκεχειρία θα συνεχιστούν» λέει ο Λευκός Οίκος 

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες σε επίπεδο ομάδων εργασίας, καθώς οι πλευρές προσπαθούν να διευθετήσουν ορισμένα ζητήματα. Όπως υπογράμμισε, ένα από τα ζητήματα που θα

Αλλαγές βλέπει ο Χαράρι στην οικονομία: Κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί… vid

Ο σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Yuval Noah Harari, μίλησε σε νέο απόσπασμα στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών για την Τεχνητή Νοημοσύνη, στην  πραγματική διάσταση , της οποίας δεν έχει δώσει την σημασία που πρέπει ο πολύς κόσμος και παραδέχθηκε πως η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει νέα συστήματα χρηματικών συναλλαγών, με το βλέμμα ενδεχομένως στο «ψηφιακό χάραγμα», το
spot_imgspot_img

Το μεθύσι και οι αλήθειες του

Στον κόσμο του ποτού, υπάρχουν πολλοί μύθοι και ακόμα περισσότερη παραπληροφόρηση… Από την πρόληψη του hangover μέχρι τους τρόπους να συνέλθεις από το μεθύσι, έχουν εφευρεθεί πολλοί μύθοι κάποιους από τους οποίους – από τα πολλά – έχουμε πιστέψει…
Καιρός να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:

 Μύθος 1: Μην πίνεις μπύρα πριν από άλλα ποτά

Αλήθεια: Δεν έχει σημασία η σειρά με την οποία πίνεις τα ποτά σου αλλά το πόσα πίνεις. Και μην ξεγελιέσαι από το μέγεθος του ποτηριού. Ένα ποτήρι κρασί, ένα σφηνάκι και ένα ποτήρι μπύρα έχουν περίπου την ίδια ποσότητα αλκοόλ.

Μύθος 2: Ποιες ένα καφεδάκι να συνέλθεις

Αλήθεια: Ο πολύς καφές οδηγεί σε περισσότερη αφυδάτωση και κάνει το hangover χειρότερο. Επιπλέον, η καφεΐνη δεν θα αλλάξει το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα. Προτίμησε καλύτερα να πιεις νερό και ενεργειακά ποτά σαν αυτά που πίνουν οι αθλητές, για να μετριάσεις την αφυδάτωση και να αντικαταστήσεις τους ηλεκτρολύτες που έχεις χάσει, ιδιαίτερα αν έχεις κάνει εμετό.

Μύθος 3: Μόνο όσοι πίνουν πολύ έχουν hangover

Αλήθεια: Δεν χρειάζεται να πιεις το Βόσπορο για να γίνεις λιώμα. Για μερικούς, ακόμα και 2-3 ποτά είναι αρκετά να προκαλέσουν τα δυσάρεστα συμπτώματα. Αν είσαι πιο ευαίσθητος στο αλκοόλ, πιες μια μπύρα ή ένα ποτό που δεν περιέχει αλκοόλ. Θα σε βοηθήσει επίσης να πίνεις ένα ποτήρι νερό ανάμεσα στα ποτά σου.

Μύθος 4: Το κρασί είναι η πιο ήπια επιλογή

Αλήθεια: Το κόκκινο κρασί περιέχει τανίνες, συστατικά που σε πολλούς προκαλούν πονοκέφαλο. Αν θες να είσαι σίγουρος ότι δεν θα είσαι χάλια το επόμενο πρωί, η καλύτερη επιλογή είναι μια μπύρα ή τα λεγόμενα “διάφανα” ποτά, όπως η βότκα και το τζιν.

Μύθος 5: Το αλκοόλ σε ζεσταίνει

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί σε βοηθά να ζεσταθείς… Μα, το αλκοόλ στην πραγματικότητα δεν ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματός σας. Σύμφωνα με το Τμήμα Ψυχικής Υγείας του Μιζούρι , το αλκοόλ προκαλεί πτώση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος. Η ζεστασιά προέρχεται από τα διεσταλμένα αιμοφόρα αγγεία που κάνουν το δέρμα σας να αισθάνεται ζεστό, αλλά σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο καθώς σας δίνει μια ψευδή αίσθηση ζεστασιάς.

Μύθος 6: Ένα ποτό χαλαρώνει και οδηγεί σε γλυκό ύπνο

Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι ένα ποτό πριν τον ύπνο θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε, αλλά σύμφωνα με την Cleveland Clinic , και τον ειδικό στις εξαρτήσεις Δρ Joseph Janesz, το αλκοόλ ναι μεν μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε, αλλά διακόπτει τον βαθύ ύπνο κάνοντάς σας να αισθάνεστε κουρασμένοι την επόμενη μέρα!

Μύθος 7: Δεν παθαίνεις τίποτα με το πολύ αλκοόλ

Αλήθεια: Το πολύ αλκοόλ κάνει άνω κάτω το κεντρικό νευρικό σου σύστημα. Παίζει με τη χημεία του εγκεφάλου σου, προκαλώντας σου πονοκέφαλο, ζαλάδα και ναυτία και σε στέλνει τόσο συχνά στην τουαλέτα που τελικά αφυδατώνεσαι. Το επόμενο πρωί συνήθως το πληρώνεις πολύ ακριβά με κούραση, πονοκέφαλο, στεγνό στόμα, ανακατεμένο στομάχι και πιο ευάλωτο ανοσοποιητικό σύστημα.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img