29.6 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΑυτά δεν πρέπει να τρώτε και να πίνετε πριν τον ύπνο

Αυτά δεν πρέπει να τρώτε και να πίνετε πριν τον ύπνο

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Φιλιππίνες: “Αδικαιολόγητες, παράνομες και απερίσκεπτες” οι ενέργειες της κινεζικής ΠΑ

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Φερδινάνδος Μάρκος τζούνιορ καταδικάζει τις δραστηριότητες της Πολεμικής Αεροπορίας της Κίνας στα αβαθή ύδατα Σκάρμπορο Σολ, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο των επικοινωνιών του, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες αυτές “αδικαιολόγητες, παράνομες κι απερίσκεπτες”. “Αρχίσαμε με δυσκολία να ηρεμούμε τα νερά και είναι ήδη ανησυχητικό ότι μπορεί να υπάρξει αστάθεια στον εναέριο χώρο μας

Βρετανός ειδικός για Κουρσκ: Η εισβολή των Ουκρανών απέτυχε, ο ρωσικός λαός σκληραγωγήθηκε!

Στις 6 Αυγούστου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια θρασύδειλη επίθεση σε μια προσπάθεια να καταλάβουν εδάφη στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας. Την επόμενη μέρα, ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ είπε ότι η προέλαση βαθιά στο ρωσικό έδαφος είχε σταματήσει. Οι ουκρανικές αρχές έχουν συνειδητοποιήσει ότι η απόπειρά

Στις φλόγες δύο σπίτια στον Διόνυσο

Εφιαλτική προμηνύεται η νύχτα για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Αττικής, καθώς ηχεί διαρκώς το 112 με εντολές εκκένωσης καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στον Βαρνάβα , και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις, έχοντας φτάσει αυτή την ώρα στον Διόνυσο. Πιο συγκεκριμένα, νέα εστία φωτιάς ξέσπασε στον Διόνυσο

Ουκρανός παραδίδεται σε drone! Άλλαξε ο πόλεμος – ΒΙΝΤΕΟ

οι χειριστές UAV του Συντάγματος Αεροπορικής Επίθεσης των Φρουρών από την Feodosia πραγματοποίησαν το συνηθισμένο τους έργο εκκαθάρισης αποθηκών. Ένας Ουκρανός στρατιώτης βγήκε από το εν λόγω καταφύγιο, ζωντανός αλλά με βαριά διάσειση, για να περπατήσει ακριβώς κάτω από τις κάμερες του drone! Ο στρατιώτης άφησε τα όπλα και παραδόθηκε. photo freepik

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές απαιτούν να κλείσει συμφωνία με τη Χαμάς για να επιστρέψουν οι όμηροι

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ και σε άλλες πόλεις του Ισραήλ με κεντρικό αίτημα να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ώστε να επιστρέψουν δεκάδες όμηροι που κρατά το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε χθες βράδυ στην ψηφιακή της έκδοση η εφημερίδα Haaretz. Μητέρα άλλου ομήρου μίλησε στο πλήθος περί
spot_imgspot_img

Ειδική ιατρός αποκάλυψε τις τροφές που τρώτε πριν τον ύπνο και χαλάνε τη ποιότητα του.

Η Dr. Cheri Mah, από το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, η οποία είναι καθηγήτρια στο Κέντρο Ιατρικής του Ύπνου του Στάνφορντ, μίλησε στον Steven Bartlett, στο podcast του The Diary Of a CEO.

Η ειδικός αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν το αλκοόλ, την καφεΐνη, τα τηγανητά, τους ζαχαρούχους υδατάνθρακες και τα φαγητά με βάση την ντομάτα, επειδή μπορεί να προκαλέσουν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, πριν από τον ύπνο.

Όπως ανέφερε: «Μερικές από τις μελέτες έδειξαν ότι αυτό που τρώτε μπορεί να επηρεάσει τις περισσότερες αφυπνίσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, επηρεάζοντας την ποιότητα του ύπνου σας».

«Νομίζω ότι αρχίζουμε να κατανοούμε τη σύνδεση του τι τρώμε και πώς το έντερό μας ανταποκρίνεται σε αυτό, και στη συνέχεια πώς αυτό μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει τον ύπνο σας και τελικά τη λειτουργικότητά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας την επόμενη ημέρα».

«Αναγνωρίζουμε από τις μελέτες στέρησης ύπνου ότι τα άτομα θα κάνουν διαφορετικές διατροφικές επιλογές και θα αρπάξουν τα μπισκότα και το παγωτό αργότερα το βράδυ απ’ ό,τι θα έκαναν αν ήταν ξεκούραστοι».

Η Dr Cheri αποκάλυψε ότι υπάρχουν τρόποι να χαλαρώσετε πριν από τον ύπνο για να κοιμηθείτε καλύτερα, λέγοντας ότι η επιβράδυνση του “αγωνιώδους μυαλού” είναι το κλειδί.

«Αυτό που θα σας συνιστούσα είναι να περνάτε 10 λεπτά επεξεργαζόμενοι τις σκέψεις σας έξω από το κρεβάτι σε αμυδρό φως, κάθε βράδυ. Επίσης, θα σας συνιστούσα να κάνετε διατάσεις, να κάνετε ασκήσεις βαθιάς αναπνοής για να ενεργοποιήσετε το παρασυμπαθητικό σας σύστημα και να αμβλύνετε το συμπαθητικό σας σύστημα».

Το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα είναι ένα δίκτυο νεύρων που χαλαρώνει το σώμα σας μετά από περιόδους στρες ή κινδύνου. Ουσιαστικά αναιρεί το έργο της συμπαθητικής διαίρεσης μετά από μια στρεσογόνο κατάσταση.

Το συμπαθητικό σύστημα είναι περισσότερο γνωστό για το ρόλο του στην αντίδραση σε επικίνδυνες ή στρεσογόνες καταστάσεις.

Η Dr. Mah πρόσθεσε: «Αυτό είναι που συστήνω σε πολλούς αθλητές μου, αν αυτό δεν είναι το φόρτε σας, συνιστώ να γράφετε ημερολόγιο να καταγράφετε τις σκέψεις σας στο χαρτί ή να γράφετε μια λίστα με τις δουλειές σας, αυτά είναι εύκολα πράγματα που όλοι μας μπορούμε να κάνουμε, ακόμη και αν ξεκινήσετε με πέντε λεπτά σήμερα».

«’Είναι ευκολότερο να πατάτε αργά τα φρένα σας και μετά να προσπαθείτε να κοιμηθείτε σε σχέση με το αν πηγαίνατε με 60 μίλια την ώρα σε έναν αυτοκινητόδρομο και μετά ξαφνικά πατούσατε τα φρένα και απλά πέφτατε στο κρεβάτι, έτσι ώστε να έχετε πραγματικά μια διαδικασία για να επιβραδύνετε τον εαυτό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για να έχετε πραγματικά καλύτερο ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img