25 C
Athens
Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΆγουρες μπανάνες: Μη χάνετε τα σημαντικά οφέλη τους περιμένοντας να ωριμάσουν

Άγουρες μπανάνες: Μη χάνετε τα σημαντικά οφέλη τους περιμένοντας να ωριμάσουν

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Η «ATENA» φέρνει καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι – Πού χρειάζεται προσοχή

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, επικαιροποιείται και εξακολουθεί να ισχύει ως έχει, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ Συγκεκριμένα, το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ αναφέρει πως Το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη Δυτική Μεσόγειο, προκαλεί την κακοκαιρία "ATENA" στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά. Το σύστημα αυτό

Φωτιά: Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται σήμερα Πέμπτη σε κάποιες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr). Ο σημερινός υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε: Κάρπαθος, Κάσος Λασίθι Δείτε στο χάρτη τις

meteo.gr: Eνισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο την Κυριακή 08/09

Eνισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο την Κυριακή 08/09 Σύνταξη άρθρου: Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, 17:00 Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι πνέουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο την Κυριακή 8 Σεπτεμβίου 2024, με

KF-21 Borae για τις Φιλιππίνες;

Πηγές προερχόμενες τόσο από τις Φιλιππίνες όσο και από την Νότια Κορέα, δηλώνουν το έντονο ενδιαφέρον της πολεμικής αεροπορίας της χώρας για την απόκτηση 10 μαχητικών KF-21 Borae από την τελευταία. Η πρόθεση απόκτησης, υπό το πρόγραμμα MRF, στοχεύει στην προσθήκη ενός σύγχρονου μαχητικού υψηλών επιδόσεων, 4,5+++ γενιάς, ώστε να αντιμετωπισθεί η αυξανόμενη κινέζικη απειλή.

Λαμία: Τεράστιες καταστροφές στο Κοιμητήριο της «Ξηριώτισσας» μετά την σφοδρή κακοκαιρία

Το μπουρίνι που «χτύπησε» τη Λαμία το βράδυ του Σαββάτου (08.09.2024) προκάλεσε σοβαρές καταστροφές. Το κεντρικό κοιμητήριο της «Ξηριώτισσας» στη Λαμία υπέστη καταστροφές αφού έντονες καιρικές συνθήκες και η δυνατή βροχή με τον αέρα έριξαν και ξερίζωσαν δέντρα. Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι της πόλης με τις σκηνές «αποκάλυψης» που άφησε πίσω του το μπουρίνι. Με
spot_imgspot_img

Άγουρες μπανάνες: Μη χάνετε τα σημαντικά οφέλη τους περιμένοντας να ωριμάσουν

spot_img

blank

Προστατεύουν από την πεπτική υγεία έως τη λειτουργία του εγκεφάλου και της καρδιάς

Αν και οι περισσότεροι βρίσκουν τις ώριμες μπανάνες πιο νόστιμες και γλυκές προς κατανάλωση, οι πράσινες άγουρες μπανάνες κρύβουν ένα θησαυρό βιταμινών, μετάλλων και άλλων θρεπτικών συστατικών, απαραίτητων σε μια καλά ισορροπημένη διατροφή.

Μια άγουρη μπανάνα μεσαίου μεγέθους, λοιπόν, περιέχει περίπου 100 θερμίδες και παρέχει:

  1. Κάλιο : Οι πράσινες μπανάνες είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου, αντιπροσωπεύοντας το 9% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας (DV). Το κάλιο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας της καρδιάς και των μυών και βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης.
  2. Βιταμίνη C: Οι πράσινες μπανάνες είναι επίσης πλούσιες σε βιταμίνη C, παρέχοντας περίπου το 11% του ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας. Η βιταμίνη C είναι ένα βασικό αντιοξειδωτικό που υποστηρίζει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, προάγοντας το υγιές δέρμα.
  3. Βιταμίνη Β6: Οι άγουρες μπανάνες είναι και πολύ καλή πηγή βιταμίνης Β6, αντιπροσωπεύοντας το 25% των αναγκών μας. Βοηθά στη μετατροπή των γευμάτων σε ενέργεια, υποστηρίζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου και παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια.
  4. Διαιτητικές ίνες: Οι πράσινες μπανάνες είναι μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, οι οποίες βελτιώνουν την πέψη, προάγουν το αίσθημα πληρότητας και ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
  5. Μαγνήσιο: Οι ωμές μπανάνες περιέχουν μαγνήσιο, καλύπτοντας το 7% των ημερήσιων αναγκών. Αυτό το μέταλλο υποστηρίζει την υγεία των οστών, βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των νεύρων και βοηθά τον μεταβολισμό με 12 τρόπους:

12 Οφέλη για την υγεία

  1. Προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος: Οι άγουρες μπανάνες είναι μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, προάγοντας ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Η περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες βοηθά στη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου, αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα και υποστηρίζει την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων του εντέρου. Η κατανάλωση άγουρων μπανανών μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση πεπτικών προβλημάτων όπως το φούσκωμα και η δυσπεψία.
  2. Ενισχύουν την υγεία της καρδιάς: Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο στις άγουρες μπανάνες τις καθιστά τροφή υγιεινή για την καρδιά. Το κάλιο ρυθμίζει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, μειώνοντας τον κίνδυνο υπέρτασης και εγκεφαλικού. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά συστατικά που υπάρχουν στις πράσινες μπανάνες μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, προστατεύοντας περαιτέρω το καρδιαγγειακό σύστημα.
  3. Βοηθούν στη διαχείριση βάρους: Οι άγουρες μπανάνες μπορούν να είναι μια πολύτιμη προσθήκη στη διατροφή σας εάν θέλετε να χάσετε μερικά κιλά ή να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος . Οι φυτικές ίνες στις ωμές μπανάνες προάγουν το αίσθημα πληρότητας, μειώνοντας την όρεξη και αποτρέποντας την υπερκατανάλωση τροφής. Επιπλέον, τα φυσικά σάκχαρα παρέχουν μια πιο υγιεινή εναλλακτική στα επεξεργασμένα γλυκά, συμβάλλοντας στην ικανοποίηση της επιθυμίας για ζάχαρη πιο διατροφικά.
  4. Υποστηρίζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου: Οι πράσινες μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Η βιταμίνη Β6 βοηθά στην παραγωγή διαφόρων νευροδιαβιβαστών, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, που ρυθμίζουν τη διάθεση και ενισχύουν τις γνωστικές ικανότητες. Η συμπερίληψη ωμών μπανανών στο γεύμα σας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της μνήμης, της συγκέντρωσης και της συνολικής υγείας του εγκεφάλου.
  5. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα: Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C στις ωμές μπανάνες ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας στην καταπολέμηση ασθενειών και λοιμώξεων . Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από οξειδωτική βλάβη και βοηθά στην παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων (WBCs), τα οποία είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση των παθογόνων μικροοργανισμών και τη διατήρηση της υγείας του σώματος.
  6. Βελτιώνουν την υγεία του δέρματος: Οι πράσινες μπανάνες μπορούν να κάνουν θαύματα για το δέρμα σας, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη C προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και αποτρέπει τα σημάδια γήρανσης, όπως τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά στις πράσινες μπανάνες προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, με αποτέλεσμα μια πιο υγιή και νεανική επιδερμίδα.
  7. Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα: Οι διαιτητικές ίνες και το ανθεκτικό άμυλο στις ωμές μπανάνες συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Αυτά τα συστατικά επιβραδύνουν την απελευθέρωση γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματος, αποτρέποντας τις ξαφνικές αυξήσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η συμπερίληψη άγουρων μπανανών στα γεύματά σας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη διαχείριση διαφόρων καταστάσεων, όπως ο διαβήτης και το μεταβολικό σύνδρομο.
  8. Προάγουν την υγεία των ματιών: Οι ωμές μπανάνες περιέχουν μια σειρά από θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Α και ορισμένων αντιοξειδωτικών, που προάγουν τη βέλτιστη υγεία των ματιών. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής όρασης, ενώ τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα μάτια από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Η τακτική κατανάλωση πράσινων μπανανών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία και άλλων οφθαλμικών διαταραχών.
  9. Υποστηρίζουν την υγεία των οστών: Οι πράσινες μπανάνες περιέχουν μαγνήσιο, ένα μέταλλο που είναι απαραίτητο για τη διατήρηση υγιών οστών . Το μαγνήσιο λειτουργεί σε συνδυασμό με το ασβέστιο και τη βιταμίνη D για την προώθηση της οστικής πυκνότητας και την πρόληψη καταστάσεων όπως η οστεοπόρωση. Συμπεριλαμβάνοντας τις άγουρες μπανάνες στη διατροφή σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα οστά σας παραμένουν δυνατά και υγιή καθώς μεγαλώνετε.
  10. Αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας: Τα φυσικά σάκχαρα που υπάρχουν στις άγουρες μπανάνες παρέχουν μια γρήγορη και βιώσιμη ώθηση ενέργειας. Οι υδατάνθρακες στις πράσινες μπανάνες είναι εύκολα εύπεπτες, καθιστώντας τις ιδανική πηγή καυσίμου για σωματικές και πνευματικές δραστηριότητες.
  11. Μειώνουν τη φλεγμονή: Οι πράσινες μπανάνες έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων φλεγμονωδών καταστάσεων όπως η αρθρίτιδα . Τα αντιοξειδωτικά και ορισμένα ένζυμα στις ωμές μπανάνες αναστέλλουν την παραγωγή φλεγμονωδών ουσιών στο σώμα, μειώνοντας τον πόνο και το πρήξιμο.
  12. Υποστηρίζουν μια υγιή εγκυμοσύνη: Οι ωμές μπανάνες είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις μέλλουσες μητέρες λόγω της θρεπτικής τους αξίας. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυλλικό οξύ υποστηρίζει τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου και μειώνει τον κίνδυνο ελαττωμάτων του νευρικού σωλήνα. Επιπλέον, τα διάφορα θρεπτικά συστατικά στις ωμές μπανάνες βοηθούν στην ανακούφιση των συνηθισμένων ενοχλήσεων της εγκυμοσύνης, όπως η δυσκοιλιότητα και οι κράμπες στα πόδια.

Cibum

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

Must read

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img

spot_img

spot_img

spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!

Προτεινόμενα άρθρα

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img