33 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνAlert από ΕΟΦ: Προσοχή σε συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται μέσω διαδικτύου

Alert από ΕΟΦ: Προσοχή σε συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται μέσω διαδικτύου

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ουκρανός Υπουργός: Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ουδέτερη ζώνη στο Κουρσκ

όπου οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στις 6 Αυγούστου, με στόχο να προστατευθούν οι κάτοικοι της μεθορίου από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, ανακοίνωσε ένας Ουκρανός υπουργός. «Η δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης στην περιοχή του Κουρσκ είναι ένα μέτρο που έχει ως στόχο να προστατευθούν οι μεθοριακές κοινότητες από τους καθημερινούς βομβαρδισμούς του εχθρού»

ΤΑΚΛΑΜΑΚΑΝ το Κουρσκ. Οι Ουκρανοί εύκολα μπαίνουν αλλά ζωντανοί δεν βγαίνουν, vid

Τι ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: «Πλάνα από τη συνοριακή περιοχή της περιοχής Κουρσκ όπου Ρώσοι στρατιώτες εξαλείφουν τεθωρακισμένα οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό της AFU. Κατά τη διάρκεια μιας μάχης κοντά σε έναν οικισμό, στρατιώτες της 810ης Ξεχωριστή Ταξιαρχία Πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας συνέλαβαν ένα τροχοφόρο όχημα μάχης Roshel Senator, καναδικής κατασκευής, και

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε τουριστικό λεωφορείο

Φωτιά ξέσπασε σε τουριστικό λεωφορείο στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν οι επιβάτες. Το λεωφορείο βρισκόταν στο ρεύμα προς ανατολικά, κοντά στο κόμβο της Νεάπολης. Η πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα και μετέβη στο σημείο, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει, γιατί η φωτιά είχε σβήσει. Νωρίτερα, η αστυνομία

Β.Ζελένσκι: «Δεν αποκλείεται να δημιουργήσουμε πολιτική διοίκηση στην περιοχή του Κούρσκ»

Η επιδρομή της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ της Ρωσίας, που ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου 2024, έχει δημιουργήσει ερωτήματα για τη διαχείριση αυτών των περιοχών από τους Ουκρανούς, για όσο χρόνο τουλάχιστον βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους. Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι δεν αποκλείεται η δημιουργία πολιτικών διοικητικών σωμάτων στην περιοχή του Κουρσκ

Μάτια: Προσοχή στον καπνό από τις φωτιές – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Ο καπνός από τις φωτιές δεν απειλεί μόνο την υγεία των πνευμόνων μας, αλλά και των ματιών μας, γι΄ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. «Ζωτική σημασία για την όραση έχει η ομαλή λειτουργία της επιφάνειας των ματιών (οφθαλμική επιφάνεια), η οποία δεν είναι μία ενιαία οντότητα, αλλά αποτελείται από επιμέρους δομές, κάθε μία από τις
spot_imgspot_img

spot_img

blank

Ο ΕΟΦ εφιστά προσοχή στους καταναλωτές σχετικά με συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται κυρίως μέσω διαδικτύου.

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις αρχές της Κροατίας, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος DIOX TEA DETOX. Το συγκεκριμένο σκεύασμα προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

blank

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, το προϊόν αυτό περιέχει τις ουσίες σιβουτραμίνη (sibutramine) και σιλδεναφίλη (sildenafil) χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους και μπορεί να αποβεί επικίνδυνo για την υγεία του χρήστη.

H σιλδεναφίλη αποτελεί δραστική ουσία, η παρουσία της οποίας καθιστά το προϊόν μη εγκεκριμένο φάρμακο, ενώ συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε των Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Cibum

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

Must read

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img

spot_img

spot_img

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img