33.8 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΑναδυόμενες τεχνολογίες στην επεξεργασία θαλασσινών

Αναδυόμενες τεχνολογίες στην επεξεργασία θαλασσινών

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Βίντεο: Το ρωσικό πυροβολικό κατέστρεψε ουκρανικούς όλμους και πληρώματα drone στην κατεύθυνση Κουπιάνσκ

Το ρωσικό πυροβολικό κατέστρεψε ουκρανικούς όλμους και πληρώματα drone στην κατεύθυνση Κουπιάνσκ. Το ρωσικό πυροβολικό αποτελεί ένα από τους δύο κύριους, μαζί με τα τεθωρακισμένα, άξονες της τρομακτικής ισχύος πυρός του ρωσικού Στρατού. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #KupianskDirection 🕰 Date: ~15.08.2024📌 Coordinates: 00:09(49.227344,37.972990) 00:20(49.215478,37.971705) 00:31(49.227032,37.948720)👩‍🚀 Squad: #20Army 📝 Description: Russian artillery destroys mortars and drone crews

Ο FDA καλεί τη βιομηχανία τροφίμων να μειώσει εκ νέου τις συνιστώμενες ημερήσιες ποσότητες αλατιού

Η βιομηχανία τροφίμων μπορεί να αναμένει νέους εθελοντικούς στόχους μείωσης του νατρίου από τον FDA για τα εμπορικά επεξεργασμένα, συσκευασμένα και παρασκευασμένα τρόφιμα. Στο πλαίσιο της συνολικής πρωτοβουλίας του για τη μείωση της κατανάλωσης νατρίου σε επίπεδο πληθυσμού, ο οργανισμός δημοσίευσε μια ενημέρωση σχετικά με τους στόχους της φάσης ΙΙ για το νάτριο για κάθε

Η μεγαλύτερη τρισδιάστατη γειτονιά του κόσμου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί αλλά όλοι έχουν την ίδια απορία(vid)

Μια αρχιτεκτονική επανάσταση συντελείται αθόρυβα στα αμερικανικά προάστια. Στο Τέξας, μια συλλογή ρομποτικών κατασκευαστών υψηλής τεχνολογίας κατασκευάζει τη μεγαλύτερη γειτονιά με τρισδιάστατη εκτύπωση στον κόσμο και τώρα πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της. Με το όνομα Wolf Ranch , το έργο βρίσκεται κοντά στο Ώστιν και τροφοδοτείται από την κορυφαία εταιρεία τρισδιάστατων εκτυπώσεων Icon. Αποτελείται από 100

Καιρός: Άνεμοι έως 8 μποφόρ και έως 41 βαθμοί – Πού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για φωτιές

Τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι έντασης 8 μποφόρ πνέουν σήμερα, Παρασκευή 16 Αυγούστου. Η θερμοκρασία, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από τους μετεωρολόγους, θα φτάσει έως τους 41 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, χρειάζεται προσοχή καθώς ο κίνδυνος για φωτιές είναι αυξημένος. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Tις μεσημεριανές και απογευματινές

Μερομήνια: Οι πρώτες προβλέψεις για το 2025 – Έρχεται βαρύς χειμώνας με βροχές

Τα μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού και ουσιαστικά λαμβάνουν υπόψη τις δώδεκα πρώτες ημέρες του Αυγούστου, τις οποίες χρησιμοποιούν οι ειδικοί για να «διαβάσουν» τα σημάδια που προβλέπουν τον καιρό για τους επόμενους μήνες. Ήδη μάλιστα έχουν γίνει οι πρώτες εκτιμήσεις με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα να παρουσιάζει τον καιρό για το επτάμηνο
spot_imgspot_img

Επισκόπηση των καινοτομιών που αναδιαμορφώνουν τη βιομηχανία θαλάσσιων τροφίμων.

Η επεξεργασία θαλασσινών ήταν παραδοσιακά δύσκολη λόγω των γρήγορων ποσοστών αλλοίωσης και της υποβάθμισης της ποιότητας αυτών των προϊόντων. Με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας τροφίμων, αναπτύσσονται νέες μέθοδοι για να ξεπεραστούν αυτές οι προκλήσεις και να βελτιωθεί η ποιότητα των θαλασσινών, η διάρκεια ζωής και η ασφάλεια. Αυτές οι μέθοδοι κυμαίνονται από την επεξεργασία υψηλής πίεσης (HPP) έως τις βρώσιμες επικαλύψεις και η εξερεύνηση και η εφαρμογή τους στην επεξεργασία θαλασσινών έχουν μεγάλη σημασία.

Ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, συνθέτει τις πρόσφατες εξελίξεις σε διάφορες αναδυόμενες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία θαλασσινών και αξιολογεί κριτικά την αποτελεσματικότητα, τις προκλήσεις και τα πιθανά οφέλη τους.

Οι τεχνολογίες που αναλύονται περιλαμβάνουν

  • HPP
  • υπέρηχοι
  • παλμικό ηλεκτρικό πεδίο
  • τεχνολογίες πλάσματος
  • παλμικό φως
  • ηλεκτροστατικό πεδίο χαμηλής τάσης
  • όζον
  • μαγείρεμα υπό κενό
  • συμπυκνωμένος καπνός
  • θέρμανση μικροκυμάτων και
  • βρώσιμη επίστρωση.

Κάθε τεχνολογία προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα και παρουσιάζει συγκεκριμένες προκλήσεις. Ωστόσο, η επιτυχής εφαρμογή τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη φύση του θαλασσινού προϊόντος και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η θέρμανση HPP και μικροκυμάτων είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα όσον αφορά τη διατήρηση της ποιότητας και την παράταση της διάρκειας ζωής. Τα βρώσιμα επιχρίσματα παρουσιάζουν μια πολυλειτουργική προσέγγιση, προσφέροντας διατήρηση και δυνατότητα ενίσχυσης της θρεπτικής αξίας. Η ανάλυση της δύναμης, της αδυναμίας, των ευκαιριών και των απειλών (SWOT) δείχνει ότι, παρά τις δυνατότητες αυτών των τεχνολογιών, η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας, η επεκτασιμότητα, οι κανονιστικές εκτιμήσεις και η αποδοχή από τους καταναλωτές παραμένουν κρίσιμα ζητήματα. Καθώς η βιομηχανία θαλασσινών βρίσκεται στα πρόθυρα μιας τεχνολογικής επανάστασης, η κατανόηση αυτών των αποχρώσεων καθίσταται επιτακτική ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη. Η μελλοντική έρευνα θα πρέπει να επικεντρωθεί στις τεχνολογικές βελτιώσεις, στην κατανόηση των προοπτικών των καταναλωτών και στην ανάπτυξη ρυθμιστικών πλαισίων για τη διευκόλυνση της υιοθέτησης αυτών των τεχνολογιών στη βιομηχανία θαλασσινών.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την ανασκόπηση πατήστε ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img