35.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΑνακαλούνται μπισκότα oreo λόγω σοβαρού κινδύνου

Ανακαλούνται μπισκότα oreo λόγω σοβαρού κινδύνου

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

GEP Drones : Ελληνική πρωτοπορία στα drones

Η σκέψη και μόνο πως μπορεί στην Ελλάδα να αναπτύσσεται προηγμένη τεχνολογία στρατιωτικής φύσεως προκαλεί σε πολλούς θυμηδία. Κι όμως… Τουλάχιστον στον χώρο των μη επανδρωμένων αεροχημάτων έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μια ιδιαίτερη δυναμική από μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, κάποιες εκ των οποίων έχουν ήδη καταφέρει να πετύχουν εξαγωγικές παραγγελίες. Μια από αυτές

Καιρός: Αλλάζει το μοτίβο – Από τα 40άρια στην ουκρανική «ψυχρή εισβολή»

Άνω κάτω ο καιρός, που δείχνει διάθεση αστάθειας. Ενώ χθες Παρασκευή, ο υδράργυρος πλησίασε σε αρκετές περιοχές της χώρας τους 40 °C, από αύριο, Κυριακή, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις και κυρίως από τη Δευτέρα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας με τοπικές μπόρες και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η «ανορθόδοξη»

Φωτιά τώρα στην Πρέβεζα: Κοντά σε οικισμό οι φλόγες – SMS από το 112

Συναγερμός σήμανε για φωτιά που ξέσπασε κοντά στην πόλη της Πρέβεζας, ανάμεσα στη ΒΙΠΕ και το νεκροταφείο, με τις φλόγες να είναι κοντά σε οικισμό και το 112 να στέλνει στους κατοίκους SMS ετοιμότητας. Σύμφωνα με το epiruspost, η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση και έχει κινητοποιήσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την ευρύτερη περιοχή.

Πολωνία: «Εξετάζουμε την προστασία του ουκρανικού εναέριου χώρου με συνδρομή του ΝΑΤΟ»

Ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, επιβεβαίωσε ότι το ΝΑΤΟ συνεχίζει τις συζητήσεις με την Πολωνία για τη δυνητική μελλοντική ανάληψη της προστασίας του ουκρανικού εναέριου χώρου. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, τόνισε ότι το θέμα της χρήσης στρατιωτικών μέσων από μεμονωμένες χώρες του ΝΑΤΟ για την άμυνα της Ουκρανίας παραμένει ένα κεντρικό ζήτημα, με τη

Μεσημεριανό δελτίο 24/08/2024 | OPEN TV

Τρομοκρατικός συναγερμός στη Γερμανία μετά την επίθεση με μαχαίρι αγνώστου σε φεστιβάλ την ώρα που η πλατεία στο κέντρο της Ζόλιγκεν βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι. Χαρακτηριστικά ανοιχτού πολέμου έχουν πάρει τα εσωκομματικά μέτωπα στο ΖΥΡΙΖΑ με τον αρχηγό του κόμματος να μιλά για οργανωμένο σχέδιο εξευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ και την Κατερίνα Νοτοπούλου - που ανήκει στην
spot_imgspot_img

Ανακαλούνται μπισκότα Oreo στη Βρετανία λόγω αδήλωτων αλλεργιογόνων.

Τρία είδη των μπισκότων oreo που έχουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και παγωτά ανακαλούνται από την αγορά της Βρετανίας όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αρχής Προτύπων τροφίμων της χώρας FSA. Ο λόγος της ανάκλησης είναι ότι περιέχουν επικίνδυνα για τους αλλεργικούς αλλεργιογόνα χωρίς να αναγράφονται στην ετικέτα και πιο συγκεκριμένα τα Oreo περιέχουν αδήλωτα φιστίκια.

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία (κανονισμός ΕΕ αριθ. 1169/2011) απαιτεί να παρέχονται πάντα στους καταναλωτές πληροφορίες σχετικά με την παρουσία αλλεργιογόνων στα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των μη προσυσκευασμένων τροφίμων. Αυτός ο κανονισμός απαιτεί την ένδειξη της παρουσίας των 14 ουσιών ή προϊόντων που προκαλούν αλλεργίες ή δυσανεξίες μεταξύ των οποίων και τα φιστίκια. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωτική, η εσφαλμένη επισήμανση των τροφίμων αυξάνεται και δεν περιέχει πάντα επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τα αλλεργιογόνα που υπάρχουν γεγονός που συνεπάγεται κίνδυνο για τους αλλεργικούς ασθενείς. Στην Ευρώπη ο εκτιμώμενος επιπολασμός τροφικής αλλεργίας στα παιδιά ήταν υψηλότερος για τα φιστίκια (0,42%), ενώ τα ποσοστά των τροφικών αλλεργικών αντιδράσεων που οδήγησαν σε αναφυλαξία ποικίλλουν ευρέως, με εκτιμήσεις που κυμαίνονται από 0,4 έως 39,9%.

« Η Whatever Brands ανακαλεί αρκετά προϊόντα Oreo επειδή μπορεί να περιέχουν φιστίκια, τα οποία δεν αναφέρονται στην ετικέτα. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα αποτελούν πιθανό κίνδυνο για την υγεία για όποιον έχει αλλεργία στα φιστίκια. Αυτό επηρεάζει μόνο προϊόντα που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Whatever Brands.

  • Πρόκεiται για τα
  • Oreo κρέμα φράουλας των 119,6 γρ με ημερομηνία καλύτερα πριν από τον Μάρτιο του 2025,
  • Oreo Strawberry Cream 119.6 g με ημερομηνία καλύτερα πριν από στις 15 Μαρτίου 2025
  • Oreo Blueberry Ice Cream με ημερομηνία 01 Νοεμβρίου 2024 και
  • Oreo Vanilla Cookie με ημερομηνία Best before 06 Σεπτεμβρίου  2024.

Τα προϊόντα είναι της Montelez και παράγονται στην Ινδονησία.

Η εταιρεία έχει λάβει εντολή  να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους οργανισμούς υποστήριξης αλλεργιών, οι οποίοι θα ενημερώσουν τα μέλη τους για την ανάκληση. Η εταιρεία έχει επίσης εκδώσει ειδοποίηση ανάκλησης προς τους πελάτες της. Αυτές οι ειδοποιήσεις εξηγούν στους πελάτες γιατί ανακαλούνται τα προϊόντα και τους λένε τι να κάνουν εάν έχουν αγοράσει τα προϊόντα. 

blank

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img